Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Bătrâne din Deva, înşelate de doi falşi angajaţi ai unei firme de deratizare

Publicat

pe

Atenţie cui deschideţi uşa!

Femeile s-au încrezut în impostori şi le-au permis accesul în locuinţe. După ce indivizii au plecat, una dintre pensionare a constatat cu stupoare că îi lipseşte, dintr-un dulap, o geantă în care îşi păstra economiile, în timp ce cealaltă a aşteptat în zadar să îi mai fie restituit restul de bani

O pensionară de 85 de ani, din municipiul Deva, a fost tâlhărită în propria ei casă de doi bărbaţi care au pretins că sunt angajaţi ai unei firme de deratizare şi fac o lucrare de dezinsecţie. Bătrâna a avut încredere în cei doi, fără să bănuiască nicio clipă ce gând aveau, în realitate, aceştia, şi i-a lăsat să intre în apartamentul în care locuieşte. Aşa a rămas fără toţi banii pe care îi avea în casă. Mai rău este că indivizii mai pot da o lovitură similară. Şi asta pentru că ei nu au fost încă prinşi de poliţie, fiind, în acest moment, căutaţi.

batrana-baniTotul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, ziua în amiaza mare. Femeia le-a povestit poliţiştilor că s-a trezit cu cei doi indivizi care au bătut în uşa casei sale. Le-a deschis, iar aceştia s-au recomandat ca fiind angajaţi ai unei firme de deratizare, spunându-i că doresc să îi facă dezinsecţia apartamentului, contra cost, bineînţeles. Pentru „serviciul” oferit, cei doi i-au cerut bătrânei suma de 210 lei. Pensionara a acceptat, însă, într-un moment de neatenţie din partea acesteia, cei doi i-au furat, dintr-un dulap din dormitor, o geantă în care femeia avea suma de 6.640 de lei. Bătrâna şi-a dat seama că a fost prădată abia după ce cei doi indivizi au plecat, adresându-se imediat poliţiştilor.

 Încă o plângere

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, puţin mai târziu, oamenii legii au mai primit o plângere din partea unei alte femei de 77 de ani, tot din Deva, care a sesizat că a fost înşelată de doi angajaţi ai unei firme de deratizare. În acest caz, aşa – zişii muncitori i-au cerut pentru dezinsecţia locuinţei suma de 19 lei. Femeia  le-a înmânat o bancnotă de 50 de lei, urmând ca diferenţa să îi fie restituită mai târziu de către cei doi. Întrucât cei doi nu au mai revenit cu diferenţa de 31 de lei, pensionara a anunţat poliţia.

Advertisement

Poliţiştii au început cercetările pentru a-i identifica pe cei doi falşi angajaţi şi a recuperării prejudiciului. Ei îi sfătuiesc pe oameni, în special, pe persoanele mai în vârstă să nu le deschisă uşa necunoscuţilor şi, sub nicio formă, să nu îi lase în case. „Hoţul „muncitor”  îşi atribuie false identităţi şi calităţi – instalator, electrician, lucrător la deratizare, utilităţi (apă, gaze, electricitate, cablu TV etc.). Acesta este îmbrăcat, de obicei, cu echipamente gen salopetă, care să sugereze apartenenţa la diferite instituţii. Are asupra sa mai multe tipuri de legitimaţii false cu diverse nume, în funcţie de calitatea pe care şi-o atribuie. După ce le câştigă încrederea locatarilor care îl primesc în locuinţă, acesta profită de un moment de neatenţie al acestora şi le sustrage sume de bani sau bijuterii. Pentru a nu deveni victime ale hoţilor din locuinţe, le recomandăm tuturor cetăţenilor să fie mult mai vigilenţi şi să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute. Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă a fi de la diverse instituţii (gaz, electricitate, cablu, telefonie, etc.) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coşărit, etc.) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi fie la administrator dacă a fost solicitat serviciul acestora, fie telefonic, la instituţia unde pretinde că lucrează”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate