Actualitate
Bătrâne tâlhărite de o gașcă de fete
Trei tinere din municipiul Hunedoara, între care două minore, au fost reținute de polițiști, fiind acuzate de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie. Fetele erau specialiste în furtul cerceilor din aur direct din urechile victimelor, toate femei cu vârste de peste 70 de ani.
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, precum şi cei din cadrul Biroului de Ordine Publică, au avut parte de un noroc chior. În timp ce patrulau pe o stradă din municipiul Hunedoara „le-au sărit în ochi” două adolescente, care urmăreau îndeaproape o femeie în vârstă ce se îndrepta spre casă, având într-o mână o plasă cu cumpărături. Convinși că fetele vor face ceva necurat, au trecut la urmărirea acestora. La un moment dat, bătrâna a intrat în scara blocului în care locuiește, iar fetele au urmat-o. Abia dacă a urcat câteva scări că tinere s-au năpustit asupra sa și i-au smuls cerceii din aur din urechi. După ce au luat prada, hoațele au vrut să facă cale întoarsă, doar că au dat „nas în nas” cu polițiștii. Oamenii legii au restituit victimei celor două adolescente cerceii furați și le-au condus pe acestea la sediul Poliției.
Cinci victime în 10 zile
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar în urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că, în perioada 6 – 16 martie, cele două minore împreună cu o altă tânără, în vârstă de 18 ani, tot din municipiul Hunedoara, au mai comis cinci infracțiuni de tâlhărie. Toate victimele celor trei tinere au fost femei trecute de 70 de ani. Fetele aflate în abandon școlar, acționau ziua în amiaza mare, pe stradă sau în scările blocurilor în care intrau victimele. Tinerele profitau de imposibilitatea femeilor de a se apăra și le smulgeau cerceii din urechi. Bijuteriile furate erau ulterior amanetate sau vândute, iar banii obţinuți erau utilizați de către fete în scopuri personale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, subcomisar Bogdan Nițu, în cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei suspecte, care au fost reţinute pentru 24 de ore, iar astăzi vor fi prezentate cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.
Actualitate
Liceul Tehnologic „Ovid Densușianu” Călan, în plin proces de modernizare printr-un proiect de digitalizare și dotare
Actualitate
Adversar dificil pentru West Deva în Cupa României
La sediul Federației Române de Fotbal a avut loc tragerea la sorți pentru primul tur al Cupei României la futsal. În urnă s-au aflat 12 echipe, printre care și ACS West Deva, iar tragerea la sorți nu a avut capi de serie.
În deplasare, la Odorhei
Două sunt calificate direct în sferturi, fiind vorba despre Sepsi Sfântu Gheorghe și Mausoleul Mărășești, ambele din Liga 1, în calitate de semifinaliste ale ediției trecute. Este de remarcat că deținătoarea trofeului, CSM Deva, s-a desființat vara trecută, iar finalista, CFR Timișoara, și-a anunțat regtragerea din competiții cu doar câteva zile în urmă. Revenind la cei de la West Deva, este de remarcat că ghinionul nu i-a părăsit și, după ce au ratat la mustață calificarea în play-off, vor avea un adversar redutabil în Cupă, pe FK Odorhei, una dintre favoritele la câștigarea titlului național. Mai mult, devenii vor juca în deplasare, meciurile din primul tur fiind programate în perioada 8-9 februarie. De altfel, meciul Odorhei – West este singurul în care se întâlnesc două echipe din Liga 1. Pe de altă parte, sunt două meciuri în care se vor confrunta între ele formații din eșalonul secund. respectiv Inter Gheorgheni – Clujana Cluj, ultimele clasate din Liga 2, și Ceahlăul Piatra Neamț – Kerszthegy Remetea, care sunt ocupantele primelor poziții. Celelalte trei meciuri opun echipe din divizii diferite, fiind vorba despre un derby al Buzăului, dintre Fortius și Luceafărul, celelate jocuri fiind Șoimii Șimand – CSM Târgu Mureș și Real Craiova – United Galați, gazdele acestor întâlniri evoluând în Liga 2.
S-a încheiat sezonul regular din Liga 1
În altă ordine de idei, este de menționat și faptul că s-a încheiat sezonul regular din Liga 1 de futsal. În cel mai imprtant meci al etapei a XIV-a, ultima, West Deva a pierdut, acasă, cu 4-2, de la Sepsi Sfântu Gheorghe și, așa cum am arătat mai sus, a ratat calificarea în play-off. În celelalte jocuri favoritele s-au impus, FK Odorhei trecând, acasă, cu 9-1, de Luceafărul Buzău, iar United Galați a învins, pe teren propriu, pe CSM Târgu Mureș, cu scorul de 7-1. În fine, cum CFR Timișoara s-a retras din campionat, Mausoleul Mărășești a câștigat meciul considerat în deplasare cu scorul de 5-0, la “masa verde”. În play-off vor juca United Galați (39 de puncte), FK Odorhei (36), CSM Târgu Mureș (28) și Sepsi Sfântu Gheorghe (20), echipele continuând competiția cu punctele adunate în sezonul regular.
Play-out fără miză
În play-out vor juca West Deva (17 puncte), Luceafărul Buzău (9) și Mausoleul Mărășești (8), CFR Timișoara, rămasă dor cu cele 5 puncte cucerite în turul sezonului regular, nemailuând parte la competiție. Play-out-ul devine, astfel, unul fără miză, întrucât nu va mai retrograda nicio echipă în Liga 2. Atât în play-off, cât și în play-out se va juca în sistem campionat tur – retur-tur. Echipelor calificate li se va aloca un număr pe tabela Berger, corespunzător clasării în campionat, în play-out West fiind prima, urmată de Buzău și Mărășești, fiind clar că în fiecare etapă o echipă va sta. În ce privește play-off-ul, echipele clasate pe primele două locuri se califică în finala campionatului, iar cea de pe poziția a treia va câștiga medaliile de bronz. Finala campionatului se va desfășura în sistemul cel mai bun din 5 meciuri, partida decisivă, dacă se va ajunge la ea, urmând a se juca pe terenul câștigătoarei play-off-ului.
Actualitate
Activele Complexului Energetic Hunedoara, scoase la vânzare pentru acoperirea datoriilor
În cadrul procedurii de insolvență a Complexului Energetic Hunedoara SA (CEH), creditorii au aprobat recent valorificarea unor active ale companiei, cu scopul de a recupera o parte din datoriile acumulate. Decizia a fost luată în urma Adunării Creditorilor, convocată de administratorul judiciar, Expert Insolvența SPRL, pe 19 decembrie 2024, unde au fost discutate două rapoarte de evaluare a activelor.
Decizii contrastante asupra valorificării activelor
Creditorii au analizat două rapoarte de valorificare, numerotate 5425 și 5426, întocmite la 12 decembrie 2024. Raportul 5425 a fost aprobat cu o majoritate de 93,76% din valoarea creanțelor, în timp ce raportul 5426 a fost respins de 84,53% dintre creditori. Printre activele vizate pentru vânzare se numără terenuri, echipamente și alte bunuri care ar putea aduce fonduri importante pentru redresarea financiară a companiei.
Obstacole și divergențe în procesul de valorificare
Deși aprobarea raportului 5425 reprezintă un pas înainte, procesul de vânzare este complicat de pozițiile divergente ale creditorilor. Administrația Fondului pentru Mediu a optat pentru amânarea valorificării activelor până la soluționarea cererilor de intrare în faliment, ceea ce adaugă incertitudini suplimentare.
Pe de altă parte, marile companii energetice, precum SNGN Romgaz SA și SPEEH Hidroelectrica SA, au votat în favoarea valorificării, considerând că aceasta este o soluție viabilă pentru acoperirea datoriilor. Totuși, alți creditori majori, cum ar fi SNTGN Transgaz SA, s-au opus unor metode specifice de vânzare, subliniind necesitatea unor condiții mai transparente sau favorabile.
Un proces complex cu multe necunoscute
Valorificarea activelor CEH rămâne o provocare, în contextul în care procedurile legale și pozițiile contradictorii ale creditorilor întârzie procesul de lichidare. Totuși, aprobarea parțială a rapoartelor de evaluare reprezintă un prim pas în direcția redresării financiare a companiei și a îndeplinirii obligațiilor față de creditori.
Pe măsură ce vânzările de active vor fi demarate, viitorul CEH și impactul acestor măsuri asupra sectorului energetic din România vor continua să fie atent monitorizate.
FOTO: ARHIVĂ
-
Actualitatecu 18 ore in urma
Tânăr din comuna Pui, dat dispărut de tatăl său – UPDATE: A fost găsit
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 20 – 24 ianuarie, în județul Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO| Incendiu la Hunedoara. O casă a fost distrusă de flăcări
-
Actualitatecu 2 zile in urma
31 de elevi care absentau de la cursuri, depistați de polițiștii hunedoreni. Acțiuni cu efective mărite pentru siguranță în școli
-
Actualitatecu 24 de ore in urma
Bolile cronice, în creștere alarmantă în județul Hunedoara: hipertensiunea și diabetul, în top
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Oaspeți de iarnă pe cele patru lacuri de acumulare din Geoparcul UNESCO Țara Hațegului
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Elevi de la mai multe școli din județ s-au întrecut la Concursul de Informatică „Aurel Vlaicu”
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Polițiștii avertizează: Tehnica de tip „Spoofing”, o altă metodă de înșelăciune