Actualitate
Baza de tratament are un cabinet de salinoterapie
În staţiunea balneoclimaterică Geoagiu Băi, una dintre cele mai cunoscute şi frecventate destinaţii de vacanţă din judeţul Hunedoara, veţi găsi un peisaj idilic, ape termale, vestigii dacice şi aer curat. Aici se află şi Hotelul Ceres, potrivit atât pentru petrecerea unui concediu relaxant în mijlocul naturii, cât şi pentru sejururi de tratament. Dr. Viorel Dima, medic specialist în balneofizioterapie şi recuperare medicală, cu o vechime de peste 20 de ani în domeniu, ne vorbeşte despre beneficiile salinoterapiei şi infiltraţiile cu substanţe vascoelastice, servicii oferite în cadrul bazei de tratament de la Hotelul Ceres.
Ce a adus nou, pentru pacienţii care vin la baza de tratament de la Hotel Ceres, anul 2013?
La începutul acestui an s-a deschis, în cadrul bazei de tratament, un cabinet de salinoterapie, unde se efectuează cura de salinoterapie, cu aparatul SALIN S2.
Ce este salinoterapia ?
Salinoterapia este o metodă de prevenire şi tratament pentru diverse afecţiuni respiratorii, având în acelaşi timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: susţine detoxifierea organismului, ajută la reducerea efectelor oboselii şi stresului.
Cum acţionează aerosolii salini ?
Aerosolii salini acţionează la nivelul căilor respiratorii, eliminând impurităţile, care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid şi dezinfectant şi, prin compoziţia sa, sprijină numeroase procese fiziologice.
Salinoterapia întăreşte imunitatea organismului?
Prin purificarea eficientă a căilor respiratorii, prin cure regulate de salinoterapie, este întărită şi imunitatea organismului. Curele de salinoterapie sprijină organismul în lupta sa împotriva factorilor nocivi din mediu, de care nu ne putem feri complet, oricât am încerca.
Este recomandată salinoterapia pentru fumători şi foşti fumători?
Salinoterapia este deosebit de eficientă pentru purificarea căilor respiratorii ale fumătorilor şi foştilor fumători. Expunerea la aerosoli salini stimulează eliminarea secreţiilor de la nivelul bronhiilor, reduce simţitor iritaţiile şi inflamaţiile şi totodată calmează tusea.
Pacienţii beneficiază şi de infiltraţii cu substanţe vascoelastice?
La cabinetul medical din cadrul bazei de tratament Ceres se efectuează infiltraţii cu substanţe vascoelastice, indicate în tratamentul gonartrozei şi coxatrozei .
Ce sunt substanţele vascoelastice?
Substanţele vascoelastice reprezintă produse de sinteză ale acidului hialuronic, o substanţă care este prezentă în mod normal în articulaţiile sănătoase .
Ce rol au substanţele vascoelastice?
Scopul tratamentului cu substanţe vascoelastice este de a îmbunătăţi lubrefierea articulaţiei genunchiului, de a reduce durerea şi de a creşte mobilitatea genunchilor. În gonartroză, odată cu degradarea cartilajului apare şi o schimbare a compoziţiei lichidului sinovial cu pierderea capacităţii de lubrefiere. Ca urmare se instaleză durerea articulară, iar în timp limitarea progresivă a mişcărilor.
Şi pacienţii cu artroză avansată beneficiază de infiltraţiile cu hialuronat?
Cele mai bune rezultate apar dacă pacientul se află în stadiile incipiente ale artrozei, crescând semnificativ mobilitatea articulară, reducând durerea şi încetinind procesul de degradare articulară. Şi pacienţii cu artroză avansată beneficiază de infiltraţiile cu hialuronat, obţinându-se o uşurare a durerii până la stabilirea indicaţiei de protezare articulară.
Când apar efectele de reducere a durerii?
Efectul de reducere a durerii, după infiltratiile cu hialuronat, este variabil şi individual, totuşi, pentru cei mai mulţi pacienţi, efectul maxim apare după 8 – 12 săptămâni de la prima injecţie. În funcţie de produsul folosit cât şi de concentraţia lui, studiile au arătat persistenţa efectului pe o perioadă cuprinsă între 4 şi 18 luni
Când recomandaţi repetarea tratamentului?
Cura de tratament se poate repeta după epuizarea efectului, de obicei nu mai devreme de 6 luni.
[notification type=”standard”]
Efectele terapeutice ale salinoterapiei sunt;
-mărirea rezistenţei la răceli,
-somn liniştit
-stare de confort psihic
-reducerea sforăitului
Indicaţii;
-alergii respiratorii
-rinite
-sinuzite
-laringite
-astm bronsic
-silicoză
-insomnii
[/notification]
Actualitate
Vetuța Stănescu: „Votul de astăzi exprimă viitorul României”
Deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara, a transmis un mesaj de „Ziua Națională a României”, îndemându-i pe oameni să meargă la vot.
„La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Astăzi este o zi importantă pentru viitorul nostru. Mergeți la vot! Votul de astăzi exprimă viitorul României. Este important votul de astăzi pentru parcursul următor al țării noastre. Votați pentru dezvoltare, votați pentru înțelepciune, votați pentru familie, votați pentru comunitate și pentru țara aceasta minunată. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a transmis Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.
Actualitate
Alegeri parlamentare. Patru sesizări privind continuarea campaniei electorale și o sancțiune aplicată
Am revenit cu informații despre activitățile desfășurate de structurile MAI în contextul procesului de vot. Până acum, la nivelul județului Hunedoara, nu au fost semnalate evenimente deosebite.
S-au înregistrat 4 sesizări privind posibile incidente electorale referitoare la continuarea campaniei electorale . Trei sesizări sunt în curs de verificare.
A fost aplicată o sancțiune contravențională (avertisment) pentru continuarea propagandei electorale prin intermediul rețelelor de socializare și sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze.
Reamintim că structurile Ministerului Afacerilor Interne asigură măsuri de protecție pentru 524 de secții de votare organizate la nivelul județului Hunedoara.
Peste 1.300 de efective sunt angrenate, în principal, în misiuni de menținere a siguranței publice, de asigurare a protecției secțiilor de vot și de cercetare a sesizărilor privind incidentele electorale.
Actualitate
Alegeri parlamentare 2024| 22,16 la sută, prezența la vot în județul Hunedoara, la ora 13:00
În județul Hunedoara, prezența la vot pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024, la ora 13:00, este de de 21,84%, cu un total de 79.381 de votanți dintr-un număr de 363.470 de alegători înscriși pe listele permanente.
Analiza datelor evidențiază diferențe semnificative între participarea din mediul urban și cel rural, precum și o utilizare redusă a urnei mobile.
Dintre cei prezenți la urne, 58.229 de votanți provin din mediul urban, reprezentând aproximativ 73% din totalul celor care au votat. Acest fapt confirmă o implicare mai mare a alegătorilor din orașe în procesul electoral, comparativ cu mediul rural, unde s-au înregistrat doar 21.152 de votanți.
Doar 761 de voturi înregistrate prin urna mobilă.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Noi succese hunedorene la Taekwon do ITF
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Curtea Constituțională a României (CCR) cere renumărarea voturilor valabil exprimate și cele nule din primul tur al alegerilor prezidențiale
-
Actualitatecu 23 de ore in urma
“Ziua Națională a României”: Ceremonial public la Cimitirul Eroilor, de pe strada Călugăreni, din Deva
-
Actualitatecu 22 de ore in urma
Procesul de renumărare a voturilor din județul Hunedoara, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, finalizat
-
Actualitatecu o zi in urma
Noul sens giratoriu de pe DN 66, din orașul Hațeg, finalizat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Circulația trenurilor se va desfășura în condiții speciale, între stațiile Simeria și Orăștie, în perioada 2-7 decembrie
-
Actualitatecu o zi in urma
„Ceaiul de Crăciun” – un eveniment cu suflet, pentru o cauză nobilă, la Deva
-
Actualitatecu o zi in urma
Razie, noaptea trecută, la Petrila. Peste 150 de persoane legitimate și zeci de mașini oprite în trafic