Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Baza de tratament are un cabinet de salinoterapie

Publicat

pe

În staţiunea balneoclimaterică Geoagiu Băi, una dintre cele mai cunoscute şi frecventate destinaţii de vacanţă din judeţul Hunedoara, veţi găsi un peisaj idilic, ape termale, vestigii dacice şi aer curat. Aici se află şi Hotelul Ceres, potrivit atât pentru petrecerea unui concediu relaxant în mijlocul naturii, cât şi pentru sejururi de tratament. Dr. Viorel Dima, medic specialist în balneofizioterapie şi recuperare medicală, cu o vechime de peste 20 de ani în domeniu, ne vorbeşte despre beneficiile salinoterapiei şi infiltraţiile cu substanţe vascoelastice, servicii oferite în cadrul bazei de tratament de la Hotelul Ceres.

Ce a adus nou, pentru pacienţii care vin la baza de tratament de la Hotel Ceres, anul 2013?

La începutul acestui an s-a deschis, în cadrul bazei de tratament, un cabinet de salinoterapie, unde se efectuează cura de salinoterapie, cu aparatul SALIN S2.

Ce este salinoterapia ?

Salinoterapia este o metodă de prevenire şi tratament pentru diverse afecţiuni respiratorii, având în acelaşi timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: susţine detoxifierea organismului, ajută la reducerea efectelor oboselii şi stresului.

Advertisement

Cum acţionează aerosolii salini ?

Aerosolii salini acţionează la nivelul căilor respiratorii, eliminând impurităţile, care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid şi dezinfectant şi, prin compoziţia sa, sprijină numeroase procese fiziologice.

Salinoterapia întăreşte imunitatea organismului?

Hotel-Ceres-2013-(36)Prin purificarea eficientă a căilor respiratorii, prin cure regulate de salinoterapie, este întărită şi imunitatea organismului. Curele de salinoterapie sprijină organismul în lupta sa împotriva factorilor nocivi din mediu, de care nu ne putem feri complet, oricât am încerca.

Este recomandată salinoterapia pentru fumători şi foşti fumători?

Salinoterapia este deosebit de eficientă pentru purificarea căilor respiratorii ale fumătorilor şi foştilor fumători. Expunerea la aerosoli salini stimulează eliminarea secreţiilor de la nivelul bronhiilor, reduce simţitor iritaţiile şi inflamaţiile şi totodată calmează tusea.

Advertisement

Pacienţii beneficiază şi de infiltraţii cu substanţe vascoelastice?

La cabinetul medical din cadrul bazei de tratament Ceres se efectuează infiltraţii cu substanţe vascoelastice, indicate în tratamentul gonartrozei şi coxatrozei .

Ce sunt substanţele vascoelastice?

Substanţele vascoelastice reprezintă produse de sinteză ale acidului hialuronic, o substanţă care este prezentă în mod normal în articulaţiile sănătoase .

Ce rol au substanţele vascoelastice?

Advertisement

Scopul tratamentului cu substanţe vascoelastice este de a îmbunătăţi lubrefierea articulaţiei genunchiului, de a reduce durerea şi de a creşte mobilitatea genunchilor. În gonartroză, odată cu degradarea cartilajului apare şi o schimbare a compoziţiei lichidului sinovial cu pierderea capacităţii de lubrefiere. Ca urmare se instaleză durerea articulară, iar în timp limitarea progresivă a mişcărilor.

Şi pacienţii cu artroză avansată beneficiază de infiltraţiile cu hialuronat?

Cele mai bune rezultate apar dacă pacientul se află în stadiile incipiente ale artrozei, crescând semnificativ mobilitatea articulară, reducând durerea şi încetinind procesul de degradare articulară. Şi pacienţii cu artroză avansată beneficiază de infiltraţiile cu hialuronat, obţinându-se o uşurare a durerii până la stabilirea indicaţiei de protezare articulară.

Când apar efectele de reducere a durerii?

Efectul de reducere a durerii, după infiltratiile cu hialuronat, este variabil şi individual, totuşi, pentru cei mai mulţi pacienţi, efectul maxim apare după 8 – 12 săptămâni de la prima injecţie. În funcţie de produsul folosit cât şi de concentraţia lui, studiile au arătat persistenţa efectului pe o perioadă cuprinsă între 4 şi 18 luni

Advertisement

Când recomandaţi repetarea tratamentului?

Cura de tratament se poate repeta după epuizarea efectului, de obicei nu mai devreme de 6 luni.

[notification type=”standard”]

Efectele terapeutice ale salinoterapiei sunt;

-mărirea rezistenţei la răceli,

Advertisement

-somn liniştit

-stare de confort psihic

-reducerea sforăitului

Indicaţii;

-alergii respiratorii

Advertisement

-rinite

-sinuzite

-laringite

-astm bronsic

-silicoză

Advertisement

-insomnii

[/notification]

 

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate