Connect with us
Data: 14/07/2024
.

Actualitate

Bercea şi Simota nu s-au înţeles. Jiul e ca şi sacrificată

Publicat

pe

Şanse minime să continue în Liga a III-a

Cei doi oameni de afaceri nu s-au pus de acord în privinţa cedării echipei din Petroşani, iar aceasta mai mult ca sigur nu va continua în eşalonul terţ

BerceaTelenovela cedării echipei Jiul Petroşani e aproape încheiată. Emil Bercea şi Alin Simota nu au ajuns la un numitor comun în privinţa celei mai iubite echipe de fotbal din sudul judeţului, iar alb-negrii vor continua doar la nivelul judeţean.

Principalul motiv al neînţelegerilor a fost faptul că Simota nu a vrut să cedeze la contractul de comodat asupra bazei sportive. În schimb, Bercea nu a fost de acord să plătească datoriile şi să nu aibă control asupra stadionului.

Ar da echipa, nu şi stadionul

alin simotaSuporterii echipei Jiul Petroşani au trăit de la agonie la extaz şi invers în ultimele săptămâni. Din păcate, visul ca echipa favorită să continue sezonul în Liga a III-a este aproape spulberat. Întâlniţi încă o dată ieri, Alin Simota şi Emil Bercea nu au ajuns la o înţelegere în privinţa cedării echipei şi Jiul va juca doar în Liga a IV-a. Alin Simota ar fi fost de acord să-i cedeze clubul lui Bercea, cu condiţia ca acesta să achite datoriile către jucători, dar nu a dorit să renunţe la contractul comodat asupra bazei sportive şi, totodată, a vrut să aibă controlul echipei secunde, din Liga a IV-a. „Eu m-am săturat să aduc la Jiul jucători mercenari care să îşi ia banul şi să plece. Vreau să fac ceea ce mi-am propus. Datoriile echipei nu le mai pot plăti. Sunt dispus ca în cazul în care Emil Bercea va plăti datoriile la federaţie, eu să plătesc cheltuielile bazei, care nu sunt deloc puţine, în jurul cifrei de 500 de milioane de lei vechi, acum iarna”, a afirmat Simota.

Pe de altă parte, Emil Bercea nu a fost de acord cu condiţiile impuse de Simota, el dorind să aibă control total atât asupra echipei, cât şi a bazei sportive. „Eu sunt dispus să plătesc tot, dar uitaţi un lucru, eu nu am obiectul muncii, adică jucătorii. Jiul are, în acest moment, doar datorii şi nu mai are jucători. Nu cred că mai are rost să mă mai bag acum pentru că echipa va retrograda, oricum, de aceea vin cu altă propunere. Sunt dispus să-i dau banii lui Alin Simota să plătească datoriile, dacă mă va asigura că va promova în Liga a II-a”, a replicat Bercea.

Advertisement

Negocierile se reiau în vară

Bineînţeles, că discuţiile s-au împotmolit aici, cei doi propunând să le reia în vară. „Să aşteptăm până la vară, când îi promit domnului Bercea că îl ajut să găsim un loc în Liga a II-a pentru că sunt multe echipe care nu mai au bani“, a spus Alin Simota, lucru cu care Bercea a fost de acord. „Atunci nu îmi rămâne decât să reluăm discuţiile la vară să vedem din ce divizie, dar vreau să am dreptul la bază”, a continuat acesta. Prezent şi el la discuţii, primarul Tiberiu Iacob Ridzi „s-a spălat pe mâini”, spunând că echipa nu e răspunderea lui şi singura responsabilitate a primăriei e baza sportivă. „Un lucru vreau să fie foarte clar. Să nu mai pasaţi echipa primăriei. Primăria nu are nicio treabă cu echipa, doar cu baza sportivă. Contractul pe bază este făcut până în anul 2015 şi nu se specifică nicăieri că Jiul are dreptul la bază numai dacă are ca obiectiv performanţa. Cei doi trebuie să ajungă la un numitor comun. Noi putem interveni doar din anul 2015 când o vom putea scoate la licitaţie”, a spus edilul Petroşaniului.

Concluzia e clară: Jiul nu va mai continua în Liga a III-a şi va pierde toate meciurile acestui sezon cu 3-0, urmând să evolueze doar în Liga a IV-a. De la vară, nimeni nu ştie ce va fi, aşa că„Dumnezeu cu mila!”

Actualitate

Minerul Lupeni, în finala fazei regionale a Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, Minerul Lupeni, și-a confirmat statutul de favorită în grupa regională din care face parte, câștigând-o fără probleme.

După ce în primul meci al grupei cei de la Lupeni au învins, acasă, cu 4-0, reprezentanta Gorjului, Jiul Rovinari, trupa pregătită de Dan Voicu s-a impus și în cea de-a doua rundă.

Formația din Vale, deși a jucat în deplasare, a câștigat, cu 4-2, pe terenul celor de la Viitorul Severin, și, deși va sta în ultima rundă, este, deja, calificată în finala fazei regionale.

În meciul care va decide echipa ce va evolua în primul tur al fazei naționale, Minerul Lupeni va juca, pe teren propriu, cu Păulișana Păuliș, din județul.

Meciul va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17:30.

Advertisement

În primul tur al fazei naționale din Cupa României la fotbal, pe lângă cele șapte câștigătoare ale etapelor regionale vor intra în competiție și echipe care, sezonul trecut, au evoluat în Liga 3, fără a ajunge, însă, în play-off.

Ca și în întrecerea regională, și în primele etape ale fazei naționale meciurile vor fi stabilite pe criterii geografice.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Orașului Hațeg a primit o sesizare din partea unui bărbat de 53 de ani, din comuna Sântămăria-Orlea. Acesta a raportat că, în aceeași zi, la ora 12:00, fiica sa minoră, în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani din comuna Totești către o destinație necunoscută.

Minora a contactat telefonic familia, informându-i că se află în compania tânărului și că se îndreaptă spre o locație necunoscută, fără a oferi alte detalii. După ce au fost depistați pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș, minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr.

”La data de 13 iulie 2024, în jurul orei 16:00, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, din comuna Sântămăria-Orlea, cu privire la faptul că, în data de 13 iulie 2024, în jurul orei 12:00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani, din comuna Totești, spre o destinație necunoscută. Minora a luat legătura telefonic cu familia comunicând faptul că, se deplasează împreună cu tânărul de 18 ani, spre o destinație necunoscută fără a da alte detalii. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg de îndată ce au primit această sesizare, în urma activităților operative și investigative efectuate de către aceștia, sprijiniți de către polițiștii Secției nr. 10 Sighișoara, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au reușit să localizeze și să identifice minora, in timp ce se deplasa în calitate de pasager, cu autoturismul condus de către tânărul de 18 ani, pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș. Minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr. Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul subunității de poliție, urmând a fi preluate de către polițiștii Formațiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Orașului Hațeg în vederea continuării activităților procedurale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate””, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alertă în fața caniculei: Măsuri stricte pentru prevenirea incendiilor în perioadele de secetă

Publicat

pe

Redactat de

Într-un context de temperaturi extrem de ridicate și risc crescut de incendii de vegetație uscată, autoritățile atrag atenția asupra necesității unei vigilențe sporite și respectării riguroase a măsurilor preventive.

Folosirea focului deschis este strict interzisă în perioade de secetă și caniculă, pentru a minimiza riscul de propagare a incendiilor. De asemenea, aruncarea necontrolată a resturilor de țigări este interzisă, fiind o cauză frecventă de incendii în astfel de condiții.

Este imperativ ca orice activitate care implică focul să fie desfășurată doar în zone special amenajate și sub stricta supraveghere a persoanelor responsabile. Este esențială evitarea utilizării focului deschis în păduri sau în apropierea construcțiilor, depozitelor, sau a altor materiale inflamabile.

În plus, echipamentele agricole trebuie verificate cu atenție pentru a preveni eventualele surse de aprindere accidentală. Fiecare vehicul agricol ar trebui să fie echipat cu stingătoare adecvate și alte mijloace de intervenție rapidă în caz de incendiu. Astfel de măsuri tehnice și preventive sunt esențiale pentru a minimiza riscul de incendii devastatoare în aceste condiții meteorologice extreme, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate