Connect with us
Data: 05/07/2024
.

Actualitate

Bilanțul potopului la Petroșani

Publicat

pe

Peste 540 de locuințe afectate, 50 de apartamente devastate total sau parțial și aproximativ 700 de devize pentru reparațiile mașinile ciuruite de grindina uriașă. Acesta este un prim bilanț al pagubelor din Petroșani, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că a alocat un milion și jumătate de lei din bugetul local și a cerut sprijin la Guvern și la Consiliul Județean Hunedoara.

Timp de două zile, în Valea Jiului a fost potop și, după ce grindina uriașă a spart acoperișurile locuințelor și a distrus sute de mașini, a venit rândul ploii torențiale să facă prăpăd. Sute de oameni au de suferit în acest moment și primarul din Petroșani a dat publicității un prim bilanț parțial. Petroșaniul a fost cel mai afectat, iar pagubele sunt enorme. „Până în acest moment, poliția a eliberat peste 700 de dovezi pentru reparații la mașinile afectate de grindină. În Petroșani au fost afectate peste 540 de case. La o mare parte dintre ele, comisiile au ajuns în teren să facă evaluarea, iar la celelalte urmează. Cele mai afectate zone au fost Aeroport și Colonie. În Aeroport avem 30 de apartamente care au fost distruse total, patru case în Colonie și un apartament pe strada Independenței. Toate aceste imobile, 35 la număr, vor fi despăgubite din fonduri locale cu suma de 3.000 de lei”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

După ploi, alunecări de teren

În plus, după ploi, au fost și alunecări de teren, care au antrenat cu ele chiar și un stâlp de electricitate. „Am avut două fenomene importante de alunecări de teren: una în zona străzii Măgurii, unde un stâlp de electricitate care are două linii de curent ce alimentează municipiul Petroșani a fost în pericol să se răstoarne. Au venit cei de la Enel și vom lua măsuri să consolidăm zona și avem tot acolo un mal care a fugit pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Iar o altă alunecare avem în zona Sașa, unde s-ar putea surpa un drum de acces”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Oamenii s-au adresat primăriei și au depus cereri ca să fie ajutați să treacă peste aceste probleme.

Advertisement

Fiecare familie grav afectată primește un maxim de 3.000 de lei, din suma totală de un milion și jumătate cât a fost alocat de la bugetul local, iar primarul spune că va cere ajutor și la Consiliul Județean Hunedoara și la Guvernul României.

Advertisement

Actualitate

O nouă competiție dedicată juniorilor

Publicat

pe

Redactat de

Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal (AJF) Hunedoara a decis organizarea unei competiții pentru juniorii U14 (născuți în 2011), oferind astfel copiilor posibilitatea de a juca la categoria lor de vârstă.

“AJF Hunedoara organizează competiții pentru juniori începând de la vârsta de 7 ani: Interliga Națională de Fotbal: U7, U8, U9, U10; Campionate separate: U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U16, U17, U19. Astfel, oferim o continuitate sportivilor în misiunea lor de a face performanță. Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți și să participați la competițiile noastre!”, informează reprezentanții AJF Hunedoara.

Cererea de înscriere pentru sezonul 2024 – 2025 se regăsește pe site-ul AJF.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Castelul Corvinilor din Hunedoara apare pe bancnota suvenir de 0 euro

Publicat

pe

Redactat de

Castelul Corvinilor apare pe bancnota suvenir de 0 euro.

Bancnota suvenir de 0 euro, prin care este promovată imaginea impunătorului castel medieval de la Hunedoara, precum și alte obiective turistice din țara noastră, este de colecție și nu are valoare monetară.

“Muzeul Castelul Corvinilor se alătură comunității de castele europene care apar pe bancnota suvenir de 0 euro. Acest tip de suvenir le este foarte cunoscut turiștilor și colecționarilor deopotrivă! Castelul hunedorenilor apare, așadar, pe o bancnotă de colecție, care imită bancnotele euro, inclusiv ca textură. Alte obiective turistice din România care apar pe astfel de bancnote sunt: Palatul Culturii din Iași, Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, Sibiu, Cetatea Alba Carolina, Transfăgărășanul etc.”, arată reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Hunedoara.

Sursa: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Hunedoara

Bancnota de colecție va putea fi achiziționată de către doritori din magazine de suveniruri, dar și de pe site-ul Euro Suvenir: https://eurosuvenir.ro/

Citeste mai mult ...

Actualitate

O fabrică de reciclare DEEE se va construi la Lăpugiu de Jos. Procedura de emitere a acordului de mediu se apropie de final

Publicat

pe

Redactat de

O fabrică de reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) va fi construită în satul Grind, din comuna hunedoreană Lăpugiu de Jos.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Hunedoara a informat că procedura de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect se apropie de final.

Procedura de emitere a acordului de mediu, parcursă de Agenția pentru protecția Mediului Hunedoara pentru proiectul „Construcție fabrică de reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), din comuna Lăpugiu de Jos, sat Grind, județul Hunedoara” se apropie de final. Proiectul a fost bine primit de publicul interesat, în sensul că, nu au fost înregistrate sesizări sau reclamații, în etapele de informare și consultare publică. Fabrica de reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice este cea mai mare din partea de vest a țării și va integra principiile și conceptul economiei circulare, beneficiind de finanțare UE. Lucrările de construcție se propun a fi realizate în 16 luni, de la data obținerii autorizației de construire, iar după finalizarea lucrărilor, va fi necesar, ca titularul activității să solicite și să obțină autorizație integrată de mediu”, se arată într-un comunicat al APM Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate