Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Actualitate

Biroul de pașapoarte de la Petroșani, redeschis

Publicat

pe

Punctul de lucru mobil al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte (SPCP) Hunedoara de la Petroșani s-a redeschis, astăzi. Cetățenii din Valea Jiului nu mai sunt nevoiți să vină până la Deva pentru depunerea actelor și ridicarea acestui tip de document.

La deschiderea punctului de lucru mobil al SPCP Hunedoara, de la Petroșani, au participat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, subprefectul Szell Lorincz, șeful serviciului SPCP Hunedoara, Irina Iordache, și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob -Ridzi.

„Cunosc foarte bine Valea Jiului și caut tot timpul soluții pentru a aduce serviciile publice mai aproape de cetățenii din zona aceasta. Am început cu acest punct de lucru și analizăm posibilitatea de a aduce în Valea Jiului și alte tipuri de servicii. Distanța care este parcursă în mai mult de o oră până în municipiul Deva nu este foarte mare, însă, ținând cont de programul serviciilor publice, o persoană din Valea Jiului pierde o zi întreagă pentru accesarea acestor servicii. Încercăm să creăz toate condițiile pentru toți cetățenii din județ și ne străduim să gasim cele mai bune soluții. Am reușit să facem progrese și ne aflăm într-un moment oportun pentru dezvoltarea acestei zone, luând în considerare multitudinea de programe operaționale existente”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

La rândul său, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a afirmat că funcționarea acestui birou la Petroșani este o necesitate obiectivă, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al reducerii timpilor de deplasare, dată fiind distanța dintre Deva și Petroșani. “În acest fel, cetățenii din Valea Jiului nu vor mai fi nevoiți să meargă până la Deva pentru depunerea actelor și ridicarea pașaportului, care se va aduce prin poștă sau aici, al acest punct de lucru. După deschiderea Biroului de Înmatriculări și permise auto, iar acum a Biroului de pașapoarte, sperăm să rezolvăm și cea de a treia problemă pe care am ridicat-o în repetate rânduri, cea a susținerii la Petroșani a examenului teoretic auto, tocmai pentru a veni în sprijinul populației din Valea Jiului. Le mulțumesc tuturor factorilor implicați pentru că împreună am putut să redeschidem Biroul de pașapoarte la Petroșani”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Punctul de lucru mobil al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Hunedoara, amenajat la sediul Primăriei municipiului Petroșani, va funcționa între orele 10:00 – 14:00, în fiecare zi de joi.

 

Advertisement

Actualitate

Elevii de la „RobotX” Hunedoara, felicitați de Dumitru Prunariu, unicul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic

Publicat

pe

Redactat de

Cosmonautul Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat în spațiul cosmic, i-a felicitat pe elevii de la “RobotX” Hunedoara, pentru realizările lor deosebite, prin intermediul unui mesaj video.

Apreciatul astronaut le-a dorit genialilor elevi hunedoreni să ajungă și ei în Cosmos.

“Vreau să-i felicit pe elevii de la cercul de robotică “RobotX”, de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara, pentru realizările lor deosebite. Vă doresc să ajungeți și voi în Cosmos, așa cum am ajuns și eu”, le-a transmis cosmonautul Dumitru Prunariu.

Impresionați de mesajul celebrului astronaut

Elevii de la „RobotX” Hunedoara au primit, cu multă emoție și recunoștință, mesajul de la unicul astronaut român care a călătorit în spațiul cosmic. “Suntem copleșiți de emoție și recunoștință după ce am primit un mesaj video special de la însuși Dorin Dumitru Prunariu, primul și singurul cosmonaut român care a ajuns în Cosmos! Cuvintele dumnealui de încurajare și felicitare pentru rezultatele muncii noastre ne motivează și mai mult să continuăm să visăm măreț și să ne străduim să ajungem și noi printre stele. Vă mulțumim din suflet, Domnule Prunariu, pentru că ne inspirați și pentru că ne-ați arătat că și românii pot cuceri spațiul cosmic! Sunteți un model pentru noi toți! Mulțumiri Rotary Club Hunedoara, în special domnului Ovidiu Șerdean, care ne-a facilitat comunicarea cu domnul Dorin Dumitru Prunariu”, au scris, pe pagina lor de pe rețeaua de socializare, elevii de la „RobotX” Hunedoara.

Advertisement

Elevii de la „RobotX” Hunedoara, îndrumați de reputatul profesor Mircea Nistor, sunt cunoscuți pentru rezultatele lor impresionante. Pe lângă proiectarea de roboți, cu ajutorul cărora au câștigat numeroase premii la competiții naționale și mondiale, ei au mai realizat și programe informatice care au rulat pe Stația Spațială Internațională.

Citeste mai mult ...

Actualitate

ISU Hunedoara: Sfaturi pentru prevenirea cazurilor de înec

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara reamintesc câteva măsuri de siguranță pentru cei care, în aceste zile, cu temperaturi ridicate, aleg să își petreacă timpul liber în apropierea cursurile de apă.

“Având în vedere prognoza meteorologică, potrivit căreia, în aceste zile, vremea în județul nostru este caniculară, vă reamintim câteva măsuri de siguranță în cazul în care mergeți la scăldat:

frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;

Advertisement

nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;

nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Advertisement

Este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare; 112 – numărul unic pentru situații de urgență”, transmit reprezentanții ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Evenimentele rutiere pot fi evitate dacă sunt respectate regulile de circulație

Publicat

pe

Redactat de

Drumurile județului Hunedoara sunt din ce în ce mai aglomerate. Astfel se produc o serie de evenimente rutiere care se soldează de multe ori și cu victime.

În acest sens polițiștii rutieri vin cu o serie de recomandări pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

”Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare. Nu consumați alcool/substanțe interzise și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free. Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate