Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Ultima ora

Breaking news: Suspiciuni de pestă porcină la un mistreț găsit pe un fond de vânătoare din Valea Jiului

Publicat

pe

Suspiciune de pestă porcină la un mistreț, depistat pe un fond de vânătoare din Valea Jiului.

Prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara (Unității Locale de Decizie), pentru a participa la sedința ce a avut pe ordinea de zi: „Analiza situaţiei create ca urmare a apariţiei unei suspiciuni de pestă porcină la un porc mistreț depistat pe fondul de vânătoare nr. 65 Vulcan, în apropierea orașului Aninoasa și măsurile ce urmează a fi luate la nivelul județului Hunedoara”.

„În urma prezentării și analizei situației din Valea Jiului, a fost emisă HOTĂRÂREA nr. 1/2020 privind aprobarea Planul de măsuri pentru controlul suspiciunii bolii Pestei Porcine Africane la un porc mistreț din fondul de vânătoare 65 Vulcan, semnată de Prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, în calitate de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara (Unității Locale de Decizie)”, se arată în comunicatul de presă emis de Instituția Prefectului Județului Hunedoara.

Actualitate

UPDATE| Motoclistul implicat în accidentul rutier a decedat

Publicat

pe

Redactat de

Un accident rutier a avut loc astăzi, în jurul prânzului, în intersecția din zona fostului liceu auto din municipiul Deva. Un autoturism și o motocicletă au fost implicate într-o coliziune, din primele informații motociclistul fiind rănit grav.

Victima a fost preluată de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Hunedoara și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au efectuat măsurători la fața locului, urmând a se stabili cauza producerii accidentului.

UPDATE: Motociclisul rănit are 24 de ani. Din primele cercetări, accidentul rutier s-a produs pe fondul neacordării priorității de trecere.

„Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Petroșani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul 22 Decembrie, din Deva, a virat stânga la intersecția cu strada Carpați, intrând pe culoarea verde a semaforului electric, fără a acorda prioritate de trecere motocicletei conduse de un tânăr de 24 de ani, din Simeria, care circula din sens opus, intrând în coliziune cu aceasta. În urma accidentului a rezultat rănirea motociclistului, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Deva, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Advertisement

UPDATE: Motoclistul implicat în accidentul rutier a decedat, informează IPJ Hunedoara.

Sursa foto: Info-Trafic Județul Hunedoara/Facebook

Citeste mai mult ...

Actualitate

Bărbatul dispărut în canalul lacului de acumulare de la Sântămărie Orlea, găsit fără viață

Publicat

pe

Redactat de

Bărbatul de 41 de ani căutat, în această după-amiază, de pompieri și scafandri în canalul lacului de acumulare de la Sântămărie Orlea, a fost găsit fără viață.

“Persoana de sex masculin a fost găsită decedată și extrasă din apă”, a informat, vineri seară, ISU Hunedoara.

Din primele informații, bărbatul ar fi încercat să scoată din apă o bucată de lemn ce aparținea fiului său, în vârstă de 13 ani, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în apă. Totul s-a întâmplat în această după-amiază, puțin după ora 15:30.

Pompierii militari scafandri din cadrul ISU Hunedoara şi un echipaj de scafandri ai Serviciului Public Judeţean „Salvamont” au intervenit, la fața locului, pentru căutarea bărbatului. Alături de aceștia s-au aflat și pompierii Detaşamentului Hunedoara – Punctul de Lucru Toteşti, care au intervenit cu o autospecială de intervenţie, o barcă, o ambulanţă SMURD și cu o Autospecială de Primă Intervenție și Comandă (APIC).

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un bărbat care a căzut în canalul barajului Hațeg – zona Sântămărie Orlea, căutat de pompieri și scafandri

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, este căutat de pompieri și scafandri după ce a căzut în canalul barajului Hațeg – zona Sântămărie Orlea.

Bărbatul ar fi încercat să scoată din apă o bucată de lemn ce aparținea fiului său, în vârstă de 13 ani, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în apă. Totul s-a întâmplat în această după-amiază, puțin după ora 15:30.

O echipă de intervenție, inclusiv, scafandri, intervine la fața locului și îl caută pe bărbat.

„Acțiune în derulare a salvamontiștilor hunedoreni din echipa de scafandrii ai Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara, pentru căutarea unei persoane dată dispărută în zona canalului de fugă adiacent lacului de acumulare de la Hațeg. Este o acțiune de suport a ISU Hunedoara, în colaborare cu organele de poliție”, a informat Salvamont Hunedoara.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, la acțiunea de căutarea a persoanei căzută în apă în canalul barajului Hațeg – zona Sântămăria Orlea participă pompierii militari scafandri din cadrul ISU Hunedoara și un echipaj de scafandri ai Serviciului Public Județean „Salvamont”. „Pompierii Detașamentului Hunedoara – Punctul de Lucru Totești intervin cu o autospecială de intervenție, o barcă, o ambulanță SMURD și cu o Autospecială de Primă Intervenție și Comandă (APIC). Dispeceratul Integrat a anunțat Hidroelectrica – Sucursala Hațeg și a solicitat să fie luate toate măsurile tehnice referitoare la turbionarea apei, astfel încât misiunea de căutare a echipajelor de intervenție să se desfășoare în condiții lipsite de pericole. Intervenție în derulare!”, a transmis ISU Hunedoara.

Advertisement

Sursa: ISU Hunedoara

„Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat a căzut în barajul de acumulare CHS Hațeg pe canalul din Sântămăria-Orlea. Echipa de intervenție deplasată la fața locului a constat că, în data de 26 aprilie 2024, în jurul orei 15:40, un bărbat în vârstă de 41 ani, ce asigura paza ovinelor pe malul stâng al canalului, a încercat să recupereze o bucată de lemn, ce aparține fiului său în vârstă de 13 ani, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în apă. La fața locului intervin pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Hunedoara-Punct de lucru Totești”, a transmis și Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Bărbatul dispărut în canalul lacului de acumulare de la Sântămărie Orlea, găsit fără viață

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate