Connect with us
Data: 21/12/2024
.

Actualitate

Bugetare participativă: Cetăţenii Devei mai au doar câteva zile la dispoziţie să trimită proiecte

Publicat

pe

Cetăţenii municipiului Deva, care doresc să se implice în dezvoltarea urbei, mai au doar câteva zile la dispoziţie pentru a depune proiecte în cadrul programului de bugetare participativă, pentru care administraţia publică locală a alocat, anul acesta, suma de 500.000 de lei, de la bugetul local.

Astfel, devenii mai pot transmite până joi, 28 februarie, ideile pe care le au pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii oraşului. Reprezentanţii municipalităţii au primit, până acum, mai multe proiecte care pot fi consultate pe site-ul primăriei, la secţiunea „Tu decizi -Bugetare participativă”. Printre propunerile făcute, până în prezent, se numără treceri inteligente pentru pietoni pe Bulevardul 22 Decembrie, împrejmuire platformă deşeuri bloc ANL3 (strada Mihai Eminescu), cu acces controlat şi iluminat stradal, amenajare spaţii verzi în zona blocului ANL3, de pe aceeaşi stradă, respectiv Mihai Eminescu, reabilitarea sălii de sport „Robert Singer”, strada Titu Maiorescu, amenajarea unor staţii de autobuz în Cartierul Grigorescu, afişarea pe zidul Cetăţii Deva a numărului 750, care marchează numărul de ani scurşi de la prima menţiune documentară a municipiului Deva, reabilitarea terenului de tenis din zona „Pădurea Bejan” sau construirea unui teren multifuncţional de sport în zona „Pădurea Bejan”, modernizarea zonei verzi şi crearea unui spaţiu de joacă pentru copii între blocul C1 (strada M. Eminescu) şi blocul 4 (Aleea Plopilor), mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei în zona străzii Liliacului, montarea unor mese pentru tenis de masă, în curtea Liceului Tehnologic ”Grigore Moisil” (strada Titu Maiorescu, precum şi a unor bănci și mese din lemn, pe strada Titu Maiorescu (în zona cuprinsă între strada Oituz și Aleea Armatei).

Cinci dintre proiecte, transformate în realitate

Toate proiectele, transmise până joi, 28 februarie, pe adresa tudecizi@primariadeva.ro, vor intra în procesul de analiză şi validare, care se derulează în perioada 1-15 martie. Proiectele validate vor intra în etapa de votare, în perioada 15-30 martie. Fiecare cetăţean va avea dreptul la un singur vot pentru proiectul preferat. Rezultatele votului online vor fi comunicate în data de 2 aprilie. Primele cinci proiecte clasate în funcţie de numărul de voturi vor fi implementate de municipalitate.

Advertisement

Actualitate

Plan de măsuri pentru siguranța turiștilor în stațiunile montane din județ

Publicat

pe

Redactat de

În cadrul ședinței ordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, prezidată de prefectul Florina Doris Visirin, au fost aprobate măsuri esențiale pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență din stațiunile turistice Parâng, Straja și Râușor.

Întâlnirea, desfășurată în prezența inspectorului șef al ISU Hunedoara, lt. col. Alin Nasta, a vizat protejarea turiștilor în contextul sărbătorilor de iarnă.

Parâng: Intervenții rapide și transport eficient
Pentru stațiunea Parâng, măsurile includ patrule și recunoașteri pe durata sărbătorilor, alertarea rapidă a forțelor suplimentare ISU și utilizarea instalației de transport pe cablu pentru deplasarea echipajelor de intervenție. Totodată, se vor mobiliza autospeciale de deszăpezire prin Dispeceratul Consiliului Județean Hunedoara pentru accesul echipelor de urgență.

Straja: Reglementări pentru acces și comunicare eficientă
În Straja, accesul și parcarea autoturismelor vor fi monitorizate de Poliția Locală Lupeni pentru a permite deszăpezirea și intervențiile rapide ale echipajelor de urgență. În plus, Asociația „Pro Straja” va fi informată în timp real despre evenimente și fenomene meteorologice extreme.

Râușor: Colaborare pentru siguranța turiștilor
La Râușor, ISU Hunedoara, Serviciul Salvamont și Jandarmeria Județeană vor asigura patrularea regulată și transportul echipamentelor și personalului. În cazul situațiilor critice, cooperarea între structurile operative locale și județene va fi intensificată.

Toate măsurile au fost elaborate pentru a preveni incidentele și pentru a răspunde prompt în cazul unor urgențe. Autoritățile județene își propun să asigure un climat de siguranță și liniște pentru turiștii care aleg stațiunile montane ale județului Hunedoara în această perioadă festivă.

Advertisement

FOTO: Prefectura Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Pârtia Constantinescu din Straja, vă așteaptă cu un nou telescaun

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Complexului Montana din stațiunea montană Straja au anunțat o nouă atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă: un telescaun de patru locuri, debraiabil, care deservește pârtia Constantinescu.

Acesta va fi funcțional începând din acest weekend, aducând un plus de confort și rapiditate pentru cei care vor să se bucure de zăpadă și de peisajul montan.

Noua instalație de transport pe cablu promite să îmbunătățească experiența vizitatorilor, reducând timpii de așteptare și oferind o urcare mai comodă pe pârtie.

Acest proiect face parte din strategia de modernizare a stațiunii Straja, care vizează atragerea unui număr tot mai mare de turiști, fiind un pas important în dezvoltarea infrastructurii de schi din zonă.

CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK COMPLEX MONTANA STRAJA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalul hunedorean, în sărbătoare

Publicat

pe

Redactat de

Asociața Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara a organizat cea de-a doua ediție a “Galei fotbalului hunedorean”. Evenimentul s-a desfășurat la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. 


Autoritățile promit sprijin 

La manifestare a fost prezentă aproape toată suflarea fotbalistică din județ, care a ținut un moment de reculegere în memoria lui Dorin Nicșa, fotbalist de legendă al Corvinului, căruia i-a fost conferită, post – mortem, distincția de membru de onoare al AJF Hunedoara. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale și județene. În cuvântările pe care le-au avut, reprezentanții autorităților au felicitat cluburile pentru rezultatele obținute și au promis sprijin, și pe viitor, pentru fotbal și sport. După alocuțiuni, Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara, a înmânat plachete de excelență prefectului Doris Visirin, președintelului Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, lui Balazs Domokos, director executiv adjunct al DJST, colonelului Viorel Timofteiu, prim adjunct al inspectorului șef al IJJ, lui Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei, și decanului Facultății de pe malurile Cernei, Gelu Ovidiu Tirian. Mai este de menționat și că participații au putut urmări și un mesaj video transmis de către Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Recunoașterea valorii

Apoi s-a trecut la premierea activității fotbalistice propriu-zise. Într-o primă fază au primit diplome de merit toate cele 41 de structuri afiliate la AJF Hunedoara, dar și cele mai bune echipe feminine, respectiv Retezatul Hațeg și Minerul Lupeni. De asemenea, distincții au fost acordate și persoanelor cu implicare în sprijinirea fotbalului, cu dăruire și pasiune, fiind vorba despre Alina Mardare și voluntarii pe care îi coordonează, dar și de Georgeta Cosma, Gligor Cacoveanu, Petru Spărios, Dorel Mărilă, Andrei Stoica, precum și unor foști membri din structurile de conducere ale AJF pentru întreaga activitate desfășurată, respectiv Damian Diniș, Claudia Grama, Sever Bogdan, Eugen Dima, Cristian Coroiescu, Eugen Băiconi, Ovidiu Ciolea și Florin Bulgaru. Totodată, au fost premiați și jurnaliștii sportivi pentru modul în care au reflectat activitatea fotbalistică din județ, respectiv Loredana Juglea, Genu Tuțu, Bogdan Barbu, Nicolae Gavrea și semnatarul acestor rânduri. Și au urmat momentele cele mai așteptate, cele ale acordării premiilor pentru cei „din iarbă”. Conform așteptărilor, trofeul de excelență a revenit câștigătorei Cupei României, Corvinul Hunedoara, iar Florin Maxim, tehnicianul de pe banca trupei de pe Cerna a fost desemnat antrenorul anului. De asemenea, a fost premiată și performanța în arbitraj, premiul fiind câștigat de doi cavaleri ai fluierului cu prestații deosebite, fiind vorba despre Adrian Horvat și Lucian Armeanu, iar la secțiunea tinere talente câștigător a fost desemnat deveanul Ianis Dobrescu, legitimat, în prezent, în Italia, la echipa Primavarea a prim-divizionarei Genoa.

Premii pentru cei mai buni

Advertisement

Premii au mai primit și golgeterii, aceștia fiind Iulian Tecsi, de la Aurul Brad, în Liga 4, Andrei Toc, de la Ponorul Vața, și Nicolae Poștaru, de la Real Sântandrei, în Liga 5, și Andrei Petea, de la Viitorul Șoimuș, de la Viitorul Șoimuș, în Campionatul Județean U19. Un juriu format din reprezentanți ai cluburilor și ai presei a stabilit, prin vot secret, jucătorul anului, la Liga 4 fiind ales Mihai Leaha, de la Aurul Brad, în vreme ce la Liga 5 au fost doi câștigători, Andrei Toc, de la Ponorul Vața, și Andrei Băiconi, de la Unirea General Berthelot. Trofeul fair play- a revenit celor de la Aurul Brad, la Liga 4, Unirea DMO la Liga 5 și Viitorul Șoimuș la U19.

Ce au decis microbiștii

Alte premii au fost acordate în funcție de voturile exprimate de microbiști, care și-au putut exprima opțiunile online, pe pagina de socializare a celor de la AJF Hunedoara. Astfel, Trofeul suporterilor a revenit celor de la Viitorul Șoimuș, iar secțiunea Fani în tribune a revenit celor de la Minerul Lupeni. De asemenea, suporterii au votat și pentru jucătorul anului, acesta fiind Ionuț Lupulescu, de la Unirea DMO, pentru Liga 4, și Emanuel Băiconi, de la Unirea General Berthelot, pentru Liga 5. Ar mai fi de menționat și faptul că, fiind în preajma Crăciunului, la Gala fotbalului hunedorean s-au auzit și colinde, acestea fiind interpretate de Vlad Lință.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate