Connect with us
Data: 03/07/2024
.

Actualitate

Cadastru gratuit pentru 40 de primării din județ

Publicat

pe

Oficiul de Cadastru și Publicitate lmobiliara (OCPI) Hunedoara anunță că va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 40 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 52 eligibile.

 

Cele 40 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 5.992.000 de lei, se arată într-un comunicat al OCPI Hunedoara. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF).

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu OCPI Hunedoara, începând din data de 06 martie 2024. Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu OCPI Hunedoara trebuie să găsească prestatori în termen de 60 zile de la data semnării contractului de finantare.

În cadrul celei de-a zecea etape de finanțare, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate lmobiliară (ANCPI), prin OCPI Hunedoara.

Advertisement

Comunele hunedorene Ghelari, Lelese și Cerbăl – cadastrate în totalitate

Potrivit reprezentanților OCPI Hunedoara, în prezent, din totalul de 69 de UAT-uri din județul Hunedoara, au fost cadastrate în proporție de sută la sută trei comune. Este vorba despre Ghelari, Lelese și Cerbăl. În alte 40 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.

Actualitate

Două medii de 10 la Evaluarea Națională

Publicat

pe

Redactat de

Doi absolvenți de gimnaziu din județul Hunedoara au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională au fost afișate.

Doi absolvenți de gimnaziu din județul Hunedoara au obținut media 10.

Este vorba de un absolvent al Colegiului Național Decebal Decva și un absolvent al Școlii Gimnaziale Andrei Șaguna din Deva.

Știre un curs de actualizare….

Citeste mai mult ...

Actualitate

Elevi în schimb de experiență peste hotare

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Local al municipiului Petroșani a adoptat un proiect de hotărâre pentru organizarea unei tabere de elevi în colaborare cu orașul înfrățit Varpalota din Ungaria.

Această inițiativă face parte din eforturile de consolidare a legăturilor culturale și de prietenie între cele două comunități europene.

Potrivit hotărârii adoptate, tabăra de elevi va avea loc în Petroșani în perioada 06-11 iulie 2024, urmată de o vizită a elevilor din Petroșani la Varpalota în perioada 07-12 iulie 2024. Bugetul local va acoperi cheltuielile necesare pentru organizarea taberei și pentru transportul grupului de elevi în Ungaria, în valoare totală de 30.000 lei.

Într-o notă de reciprocitate, fiecare oraș va suporta cheltuielile pentru un singur drum dus-întors pe ruta Petroșani — Varpalota, incluzând cazarea, masa, transportul către obiective turistice, biletele de intrare, taxele și alte necesități pentru toți participanții și însoțitorii lor. De asemenea, a fost aprobată scutirea de la plata biletelor pentru transportul cu telescaunul în masivul Parâng pentru toți participanții și însoțitorii acestora la tabăra menționată.

Această inițiativă este considerată o oportunitate educativă și culturală deosebită pentru elevii din Petroșani, oferindu-le posibilitatea de a explora și înțelege mai profund tradițiile și viața cotidiană din orașul înfrățit Varpalota, Ungaria.

FOTO: Ziarul Exclusiv

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Regulile de circulație salvează vieți

Publicat

pe

Redactat de

Multe dintre evenimentele rutiere nedorite care au loc pe drumurile județului Hunedoara puteau fi evitate dacă participanții la traficul rutier ar fi respectat regulile de circulație.

În acest sens polițiștii rutieri vin cu o serie de recomandări pentru ca evenimentele rutiere să fie tot mai puține.

”Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare. Nu consumați alcool/substanțe psihotrope și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free. Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!”, recomandă reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

 

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate