Connect with us
Data: 14/07/2024
.

Actualitate

Calea ferată în zona Subcetate va fi reparată

Publicat

pe

CFR Timișoara a scos la licitație un contract în valoare de 2.699.722 de lei pentru executarea unor lucrări de întreținere și reparație-Stația Subcetate cap X-fir 2-S7, S9, S5A.

Pe raza de activitate a Secţiei L9 Simeria, pe linia CF 116 Simeria-Livezeni în staţia Subcetate cap X fir 2, sunt necesare lucrări de reparaţie a liniilor cf în vederea respectării condiţiilor de siguranţă a circulaţiei feroviare. Astfel pe Linia III directă din Staţia Subcetate, cap X unde suprastructura este compusă din şina tip 60 şi tip 49 uzată, pe traverse lemn şi beton, sunt necesare lucrări de uniformizare a tipului de şină (înlocuirea şinei tip 49 cu şina tip 60, rămânând astfel în cale doar şina tip 60). Piesele metalice care compun aparatele de cale prezintă uzuri, traversele din lemn prezintă defecte nemaiputând fi recondiţionate, traversele din beton prezintă fisuri pe zona centrală şi la partea superioară, iar prisma de piatră spartă este colmatata.

”Forţa de muncă insuficientă la districtele L pentru asigurarea necesarului de lucrări anuale, instrucţionale, cât şi starea caii pe capătul X al staţiei Subcetate, pune în pericol siguranţa circulaţiei, inpunându-se intervenţia cu firme autorizate şi specializate în execuţia lucrărilor necesare. Pentru reparaţia zonei din capătul X al staţiei Subcetate sunt necesare lucrări de înlocuire a apaartelor de cale, înlocuire a traverselor de lemn normale şi speciale pentru aparate cale, confecţionare a JIL-urilor, realizarea stratului de repartiţie din balast pe zona aparatelor de cale şi a panourilor de cale adiacente, realizarea prismei de piatră spartă, evacuarea pământului, etc”, arată documentul.

Sursa de finanţare este Buget de stat-Credite de angajament-Intretinerea şi funcţionarea/exploatarea infrastructurii publice.

În conformitate cu caluzele contractuale contractul va fi suspendat pe perioada în care nu sunt asigurate resursele financiare reparetizate de la bugetul de stat şi se va relua după identificarea sursei de finanţare.

19 septembrie este data limită pentru depunerea ofertelor.

Advertisement

FOTO: ARHIVĂ

 

Actualitate

Minerul Lupeni, în finala fazei regionale a Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, Minerul Lupeni, și-a confirmat statutul de favorită în grupa regională din care face parte, câștigând-o fără probleme.

După ce în primul meci al grupei cei de la Lupeni au învins, acasă, cu 4-0, reprezentanta Gorjului, Jiul Rovinari, trupa pregătită de Dan Voicu s-a impus și în cea de-a doua rundă.

Formația din Vale, deși a jucat în deplasare, a câștigat, cu 4-2, pe terenul celor de la Viitorul Severin, și, deși va sta în ultima rundă, este, deja, calificată în finala fazei regionale.

În meciul care va decide echipa ce va evolua în primul tur al fazei naționale, Minerul Lupeni va juca, pe teren propriu, cu Păulișana Păuliș, din județul.

Meciul va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17:30.

Advertisement

În primul tur al fazei naționale din Cupa României la fotbal, pe lângă cele șapte câștigătoare ale etapelor regionale vor intra în competiție și echipe care, sezonul trecut, au evoluat în Liga 3, fără a ajunge, însă, în play-off.

Ca și în întrecerea regională, și în primele etape ale fazei naționale meciurile vor fi stabilite pe criterii geografice.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Orașului Hațeg a primit o sesizare din partea unui bărbat de 53 de ani, din comuna Sântămăria-Orlea. Acesta a raportat că, în aceeași zi, la ora 12:00, fiica sa minoră, în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani din comuna Totești către o destinație necunoscută.

Minora a contactat telefonic familia, informându-i că se află în compania tânărului și că se îndreaptă spre o locație necunoscută, fără a oferi alte detalii. După ce au fost depistați pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș, minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr.

”La data de 13 iulie 2024, în jurul orei 16:00, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, din comuna Sântămăria-Orlea, cu privire la faptul că, în data de 13 iulie 2024, în jurul orei 12:00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani, din comuna Totești, spre o destinație necunoscută. Minora a luat legătura telefonic cu familia comunicând faptul că, se deplasează împreună cu tânărul de 18 ani, spre o destinație necunoscută fără a da alte detalii. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg de îndată ce au primit această sesizare, în urma activităților operative și investigative efectuate de către aceștia, sprijiniți de către polițiștii Secției nr. 10 Sighișoara, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au reușit să localizeze și să identifice minora, in timp ce se deplasa în calitate de pasager, cu autoturismul condus de către tânărul de 18 ani, pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș. Minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr. Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul subunității de poliție, urmând a fi preluate de către polițiștii Formațiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Orașului Hațeg în vederea continuării activităților procedurale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate””, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alertă în fața caniculei: Măsuri stricte pentru prevenirea incendiilor în perioadele de secetă

Publicat

pe

Redactat de

Într-un context de temperaturi extrem de ridicate și risc crescut de incendii de vegetație uscată, autoritățile atrag atenția asupra necesității unei vigilențe sporite și respectării riguroase a măsurilor preventive.

Folosirea focului deschis este strict interzisă în perioade de secetă și caniculă, pentru a minimiza riscul de propagare a incendiilor. De asemenea, aruncarea necontrolată a resturilor de țigări este interzisă, fiind o cauză frecventă de incendii în astfel de condiții.

Este imperativ ca orice activitate care implică focul să fie desfășurată doar în zone special amenajate și sub stricta supraveghere a persoanelor responsabile. Este esențială evitarea utilizării focului deschis în păduri sau în apropierea construcțiilor, depozitelor, sau a altor materiale inflamabile.

În plus, echipamentele agricole trebuie verificate cu atenție pentru a preveni eventualele surse de aprindere accidentală. Fiecare vehicul agricol ar trebui să fie echipat cu stingătoare adecvate și alte mijloace de intervenție rapidă în caz de incendiu. Astfel de măsuri tehnice și preventive sunt esențiale pentru a minimiza riscul de incendii devastatoare în aceste condiții meteorologice extreme, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate