Connect with us
Data: 08/07/2024
.

Actualitate

Campanie de colectare a deșeurilor periculoase, la Deva

Publicat

pe

Operatorul SC Supercom SA anunță cetățenii interesați că, vineri, 24 noiembrie 2023, pot depozita deșeurile periculoase din deșeuri menajere în containere amplasate special, în parcarea amenajată din Piața Cetății Deva și în parcarea din fața Cimitirului Bejan.

CARE SUNT DEȘEURILE PERICULOASE din menajer:

  • ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase
  • ambalaje metalice care conţin substanțe periculoase
  • îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase
  • vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase
  • baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori
  • uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile
  • detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase
  • butelii de gaz sub presiune, cu conţinut de substanţe periculoase
  • deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase
  • pesticide
  • deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici

Devenii pot depozita deșeurile periculoase între orele între orele 09:00-15:00.

Actualitate

Aissa Mateș, absolventă a Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, singura din județ cu 10 curat la „Bac”. Își dorește să devină medic

Publicat

pe

Redactat de

Aissa Mateș (foto), absolventă a Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva, este singura din județul Hunedoara care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, în sesiunea iunie – iulie 2024.

Aissa Mateș a absolvit Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva, specializarea învățători – educatori, și a fost o elevă eminentă, promovând și Evaluarea Națională cu media 10, în anul 2000.

A învățat mult și în mod constant și, de aceea, „examenul maturității” nu i s-a părut complicat.

Tânăra a dezvăluit secretul din spatele performanței: munca susținută, seriozitatea și implicarea. „Secretul a fost multă muncă susținută. Nu mi-am lăsat toată materia pe ultima sută de metri, doar am repetat. Pot să spun că am noroc și cu mintea mea, pentru că văd totul logic și, poate, nu am nevoie de atât de mult timp pentru a asimila informațiile”, a spus Aissa Mateș, contactată telefonic de „Servus Hunedoara”.

La rândul său, directorul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, prof. Gabriel Tripa, a declarat că Aissa este „o fată deosebită care a demonstrat că munca temeinică dă roade”. „Suntem foarte mândri. O elevă remarcabilă în toți anii de liceu!”, a declarat prof. Gabriel Tripa, directorul instituției de învățământ.

Advertisement

„Îmi doresc să pot ajuta lumea!”

Aissa Mateș își dorește să-și continue studiile la Universitatea de Medicină din Cluj -Napoca. Vrea să devină medic pentru că, spune ea: „Îmi doresc să pot ajuta lumea!”. Examenul de admitere pentru studiile universitare îl va susține în data de 21 iulie.

Rugată să le transmită un mesaj tinerilor de vârsta ei, Aissa a spus: “Să fie echilibrați, să nu abandoneze munca susținută, dar, totodată, să își facă timp și pentru ei”.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Patru dosare penale pentru consum de substanțe interzise

Publicat

pe

Redactat de

Patru dosare penale pentru consum de substanțe interzise.

La data de 06 iulie 2024 în jurul orei 03:35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Deva, au depistat în spatele unei societăți comerciale din municipiul Deva, trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 17 ani, din municipiul Deva.

În urma controalelor efectuate de către polițiști asupra bunurilor pe care le dețineau cât și a controlului corporal, asupra unuia dintre tineri, de 17 ani, a fost găsită o cantitate de substanță pulverulentă, de culoare albă, ambalată în folie din plastic transparentă.

La data de 06 iulie 2024, în jurul orei 23:35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara, au depistat pe strada Jiului, din municipiul Hunedoara în zona unui bloc, un tânăr de 22 ani, din  orașul Călan.

În urma controalelor efectuate de către polițiști asupra bunurilor pe care le deținea cât și a controlului corporal, asupra tânărului a fost găsit un grinder, un pachet cu foițe și o punguliță de plastic în interiorul căreia s-a găsit o substanță vegetală de culoare brun-verzuie cu miros înțepător.

La data de 06 iulie 2024, în jurul orei 23:35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara, au depistat pe strada Aurel Vlaicu, din municipiul Hunedoara, un bărbat de 32 ani din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău..

Advertisement

În urma controalelor efectuate de către polițiști asupra bunurilor pe care le deținea cât și a controlului corporal, asupra bărbatului a fost găsită a o țigaretă, iar într-o hârtie era ambalată o substanță vegetală uscată de culoare brun-verzuie.

La data de 06 iulie 2024, în jurul orei 23:45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara, au depistat în scara unui bloc situat pe strada Mureșului din municipiul Hunedoara, un tânăr de 20 ani, din municipiul Hunedoara.

În urma controalelor efectuate de către polițiști asupra bunurilor pe care le deținea cât și a controlului corporal, asupra tânărului a fost găsită o pungă de plastic în interiorul căreia s-a găsit o substanță vegetală uscată de culoare brun-verzuie.

În toate cauzele, au fost întocmite dosare penal, cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, conform competenței.

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Zile de foc pentru pompierii hunedoreni

Publicat

pe

Redactat de

Zile de foc pentru pompierii hunedoreni.
În acest weekend, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 160 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.
În această perioadă, echipajele SMURD au răspuns la 142 solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentele de pompieri din Deva, Orăștie, Hunedoara și Petroșani.
În cele 3 zile, echipajele de pompieri au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a 2 accidente rutiere, fără persoane încarcerate, care s-au produs în localitățile Hunedoara și Câmpul lui Neag.
În zilele de 5 și 6 iulie, pompierii au intervenit, în Deva și, respectiv la Depoul CFR Petroșani, pentru degajarea a 2 copaci căzuți.
Sâmbătă, 6 iulie, pompieri ai Detașamentului Petroșani s-au deplasat în localitatea Vulcan pentru o activitate de recunoaștere în teren și informare preventive șa șapte agenți comerciali din zonă.
În aceste 3 zile, pompierii au participat la 6 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, iar alte 7 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.
În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.
Citeste mai mult ...

ANUNT

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate