Connect with us
Data: 17/05/2024
.

Actualitate

Candidații PNL Hunedoara, validați în ședința Comitetului Director Județean

Publicat

pe

Comitetul Director Județean al PNL Hunedoara a validat candidații într-o ședință care s-a desfășurat, în această seară, în prezența conducerii PNL Hunedoara și la care a participat și deputatul Florin Roman, vicepreședintele Partidului Național Liberal la nivel național.

Reprezentanții Partidului Național Liberal Filiala Hunedoara au validat, cu unanimitate de voturi, candidatura la președinția Consiliului Județean Hunedoara a lui Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara, a primarului municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, precum și a tuturor candidaților la funcțiile de primar din cele 69 de unități administrativ – teritoriale din județul Hunedoara.

Partidul Național Liberal Hunedoara rămâne un partid unit, puternic, reprezentând o forță pe scena politică hunedoreană. Am demonstrat, prin întregul nostru parcurs, că suntem singura alternativă serioasă și profesionistă din spectrul politic și am deplină încredere în toți candidații noștri pe care i-am validat astăzi în ședința Comitetului Director Județean al PNL Hunedoara”, a declarat președintele PNL Hunedoara, deputatul Vetuța Stănescu.

În alegerile locale, PNL Hunedoara a decis să meargă pe liste separate cu candidați proprii atât la Consiliul Județean Hunedoara, cât și la primăriile și consiliile locale din toate unitățile administrativ teritoriale.

Candidatul nostru la președinția Consiliului Județean, cu șanse depline de a aduce schimbarea pe care și-o doresc hunedorenii, este Marian Călin Petru, prefectul județului Hunedoara. De asemenea, la Primăria Deva știm că am ales varianta câștigătoare când l-am reconfirmat pentru un nou mandat pe primarul în exercițiu Florin Oancea, care a fost astăzi votat în unanimitate de colegii prezenți la ședința de lucru. Nu am emoții pentru primarii noștri, am convingerea că vor câștiga alegerile din nou și asta datorită muncii lor, a proiectelor îndeplinite și a viziunii pentru dezvoltarea localităților pe care le administrează. Am deplină încredere în toți candidații care vor intra în cursa pentru alegerile locale și, chiar dacă se anunță o campanie dură, Partidul Național Liberal va demonstra în continuare că politica se poate face bazându-ne nu pe atacuri, ci pe proiecte, pe idei, pe soluții astfel încât hunedorenii să aibă prezentul și viitorul pe care îl merită! Îi mulțumesc colegului meu deputatul Florin Roman pentru prezența la ședința Comitetului Director Județean al PNL Hunedoara și pentru întreaga susținere pe care o acordă organizației noastre!”, a mai spus deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Marian Călin Petru, candidatul PNL Hunedoara la președinția Consiliului Județean Hunedoara: „ Anul acesta, vom reda încrederea hunedorenilor, încrederea într-un viitor demn de secolul în care trăim!”

Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara și candidatul PNL Hunedoara la președinția Consiliului Județean Hunedoara, a transmis un mesaj de încredere și unitate.

A venit momentul să ducem județul Hunedoara la un alt nivel! Și vom realiza asta împreună, fiindcă noi, familia liberală hunedoreană, suntem mai uniți ca oricând! Comitetul Director Județean al PNL Hunedoara mi-a validat astăzi candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, iar pe această cale le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea pe care mi-o acordă. Anul acesta, echipa noastră va răsturna balanța puterii politice din județul Hunedoara. Anul acesta, vom reda încrederea hunedorenilor, încrederea într-un viitor demn de secolul în care trăim! Vom repune județul Hunedoara pe traiectoria europeană a dezvoltării și îi vom face pe locuitorii acestui județ să se simtă mândri că sunt hunedoreni! Din Deva și până în Valea Jiului, Țara Zarandului, Țara Hațegului, zona Orăștiei, Ținutul Pădurenilor și Valea Mureșului avem cei mai puternici lideri liberali care să reprezinte interesele comunităților locale și care să readucă cinstea în inimile hunedorenilor! Îi felicit pe toți colegii mei care au fost astăzi validați pentru alegerile locale ce vor urma și îi asigur că le voi fi alături, necontenit, în această luptă electorală! Împreună, pentru dezvoltarea fiecărei comunități din județul Hunedoara!”, a transmis Marian Călin Petru, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Călin Petru Marian s-a născut în 27 septembrie 1971, la Ţebea, în comuna Baia de Criş, judeţul Hunedoara. Este absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj -Napoca. Acesta a urmat mai multe cursuri de specializare în domeniul agricol, economic şi management şi a fost cadru universitar la USAMV- Cluj Napoca, timp de doi ani. Între anii 2008 – 2009 a coordonat activitatea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara, în perioada 2012 -2014, a fost şef al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Hunedoara, iar din anul 2016 şi până în luna iulie 2020, a condus Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara. Din 10 iulie 2020 şi până în octombrie 2020, a îndeplinit funcţia de subprefect al judeţului Hunedoara. Din octombrie 2020, este prefect al județului Hunedoara.

Florin – Nicolae Oancea, candidat al PNL pentru un nou mandat la Primăria Deva. „Îmi doresc să finalizez toate proiectele începute în Deva”

Florin Nicolae – Oancea, primarul în funcție al municipiului Deva, a transmis că își dorește să finalizeze toate proiectele începute în Deva.

Le mulțumesc colegilor care m-au votat în unanimitate să reprezint PNL, pentru încă un mandat la Primăria Municipiului Deva. Îi felicit și le doresc succes și celorlalți colegi ai mei care au fost validați în ședința de astăzi. Îmi doresc să finalizez toate proiectele începute în Deva, indiferent de finanțare: europeană, guvernamentală sau de la bugetul local. Devenilor le transmit că mă voi implica în continuare în dezvoltarea orașului și îi asigur, încă o dată, că le voi rezolva problemele care țin de mine ca și primar și de administrația publică locală. Facem administrație pentru oameni și împreună cu oamenii. Cu răbdare, înțelegere și încredere unii în ceilalți, vom moderniza împreună Deva!”, a transmis Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Advertisement

Florin -Nicolae Oancea este primar al municipiului Deva din anul 2017 și președinte al Organizației Municipale PNL Deva.

Actualitate

Scările către Cascada Lolaia, una dintre cele mai frumoase din județ – refăcute

Publicat

pe

Redactat de

Treptele care duc spre Cascada Lolaia, din Munții Retezat, au fost refăcute de rangeri.

„În decursul zilei de azi, Rangeri APNR au lucrat la întreținerea scărilor către Cascada Lolaia din Parcul Național Retezat”, au informat reprezentanții administrației Parcului Național Retezat.

Cascada Lolaia, unul dintre punctele de atracție pentru turiști, indiferent de anotimp, are propria legendă. Se spune că tare demult, la un sfârșit de vară, o frumoasă ciobăniță cu numele Lolaia, cobora cu oile din Retezat spre sătucul ei Nucșoara. Dintr-odată, parcă venită de nicăieri, o arătare uriașă și înfricoșătoare s-a abatut asupra turmei și, cu mare lăcomie, a mâncat toate oile. „Pe loc, de frică, cosițele* aurii ale fetei au albit, iar ea s-a aruncat în valea de lângă drum. În locul unde s-a aruncat, s-a făcut o gaură adâncă în stâncă, iar apa pârâului a format o cascadă. Și acum, la cascada Lolaia, se văd cele două cosițe despletite ale fetei, curgând ca două șuvoaie argintii”, povestesc reprezentanții APNR.

Situată în partea nordică a Munților Retezat, în Valea Nucșoara, la o altitudine de 1.050 de metri, Cascada Lolaia îi impresionează, prin frumusețea sa, pe turiștii care aleg să viziteze Parcul Național Retezat.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Peste 1.700 de persoane au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la Deva și Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Peste 1.700 de persoane au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acțiune desfășurată astăzi, la Deva și Hunedoara.

Evenimentul a avut loc începând cu ora 10:00, la Deva, la Centrul Cultural “Drăgan Muntean”, iar la Hunedoara, în foaierul Casei de Cultură din municipiu.

La această bursă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a contactat un număr de 176 de angajatori în vederea participării şi au participat efectiv un număr de 83 de agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a numărat 1.158 de posturi, dintre care 772 la Deva, iar 386 la Hunedoara. Dintre cei 1.723 de hunedoreni participanţi la bursă, 1.002 au fost la Deva, iar 721 la Hunedoara.

Au fost selectate 595 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 176 de persoane, situaţia angajărilor prezentându-se astfel:

Advertisement
Localitate Persoane încadrate pe loc
Deva 98
Hunedoara 78

 

Agenția va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.

În același timp, a avut loc și Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră, iar reprezentanții Aeroclubului Teritorial „Constantin Manolache” Deva au fost prezenți la eveniment astfel că cei care au participat la bursă au putut vedea, pe platoul din fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, și un planor, fiind efectuat, totodată, și un zbor demonstrativ de survolare a zonei.

Reamintim că, o acțiune similară a avut loc ieri la Simeria, iar cu o zi înainte la Petroșani.

“Am început evenimentele dedicate Bursei Generale a Locurilor de Muncă în 15 mai la Petroșani, în 16 mai la Simeria și astăzi 17 mai la Deva și Hunedoara! Echipa AJOFM Hunedoara a contactat, în total, 281 agenți economici pentru a participa la evenimentele noastre, au răspuns prezent 139 agenți economici în cele patru locații cu o ofertă totală de 1.941 locuri de muncă vacante! Au participat la evenimentele din cele patru locații un număr de 2.633 persoane, au fost selectate 840 persoane și au fost încadrate pe loc un număr de 259 persoane! Mulțumim tuturor pentru prezență, implicare și buna colaborare. Mulțumim partenerilor noștri, Inspectoratul Școlar Judetean Hunedoara, doamnei Maria Ștefanie pentru implicare, cât și reprezentanților CJRAE Hunedoara, domnului Ilieș Gabriel Concomitent cu bursa generală a avut loc și Târgul de oferte educaționale, la eveniment participând liceele din județul nostru, precum și universități de prestigiu atât din județ, cât și din județele învecinate! Mulțumim tuturor oficialităților care au participat la eveniment! Mulțumesc colegilor din echipa AJOFM pentru efortul depus!”, a transmis Georgeta Angelica Tomuța, director executiv la AJOFM Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Minor de 14 ani, cercetat pentru pornografie infantilă și viol

Publicat

pe

Redactat de

Un minor în vârstă de 14 ani este cercetat pentru pornografie infantilă și viol.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, au documentat activitatea infracțională a unui minor (de 14 ani), cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pornografie infantilă și viol.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în luna ianuarie 2024, acesta ar fi întreținut, prin constrângere fizică, un act sexual cu o victimă minoră, de 13 ani, împrejurare în care ar fi produs, cu telefonul mobil personal, materiale pornografice (videoclipuri), pe care le-ar fi prezentat ulterior și altor persoane.

De asemenea, minorul ar fi deținut, în același sistem informatic, fotografii înfățișând o altă persoana vătămată minoră, în ipostaze sexuale explicite.

La data de 15 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea minorului, pentru 24 de ore.

La data de 16 mai 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Advertisement

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 23240001

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate