Connect with us
Data: 08/11/2024
.

Actualitate

Cardurile sociale – încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, până la data de 15 august

Publicat

pe

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi alimentate, până la data de 15 august, cu o nouă tranșă a ajutorului de 250 lei, acordat prin Programul “Sprijin pentru România.  
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) asigură o nouă tranșă în valoare de aproximativ 625 milioane lei pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile cu încă 250 lei. De acest ajutor, acordat o dată la două luni, beneficiază aproximativ 2,5 milioane de persoane, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
„Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care prețul produselor de bază scade, în medie, cu 25%. Astfel, măsurile agregate de susținere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziție aceleași produse, dar la un preț mai mic. Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede. Programul «Sprijin pentru România» funcționează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflați în situații dificile au primit ajutor pentru a-și cumpăra alimente și mese calde”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

 

Listele cu beneficiari eligibili pentru încasarea ajutoarelor de 250 lei la 2 luni sunt transmise MIPE, înainte de plata fiecărei tranșe, de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, nivelul veniturilor lunare fiind verificat și de Agenția Națională de Administrare Fiscală. În acest context, posesorii cardurilor care nu sunt alimentate cu noua transă de 250 lei trebuie să se adreseze Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau instituțiilor subordonate MMSS (casele teritoriale de pensii / agențiile județene pentru plăți și inspecție socială).

 

Potrivit OUG nr. 63/2022, beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250, acordate la fiecare două luni:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

 

De la începutul programului și până în până în prezent, au fost virate către beneficiari alte șapte tranșe aferente ajutoarelor de 250 de lei.

Advertisement

 

Actualitate

Siguranța elevilor în trafic, prioritate pentru polițiști: Patrule școlare pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara, prin Serviciul Rutier, a lansat o inițiativă de înființare a patrulelor școlare, care să contribuie la fluidizarea traficului și la siguranța elevilor în zonele aglomerate din apropierea școlilor. Acțiunea vine ca răspuns la creșterea traficului rutier în orele de vârf din apropierea unităților de învățământ, atunci când elevii și părinții se deplasează spre sau dinspre școală.

Proiectul este realizat în parteneriat cu unitățile școlare, autoritățile locale și comunitățile de părinți, având ca scop asigurarea unei protecții sporite pentru elevi, mai ales în momentele în care aceștia traversează drumurile publice din zonele școlare. Patrulele școlare sunt formate din câte șase elevi voluntari, coordonați de un profesor, și sunt instruite de polițiști rutieri să dirijeze traficul, să supravegheze traversarea pietonilor și să monitorizeze respectarea regulilor de circulație.

Prima patrulă școlară a început să funcționeze astăzi în proximitatea Școlii Generale „Mircea Sântimbreanu” din Brad, unde elevii voluntari și-au asumat rolul de a sprijini siguranța colegilor lor. Activitatea patrulelor este permanent supravegheată de polițiștii rutieri, oferindu-le acestora ocazia de a contribui la menținerea unui trafic rutier mai sigur pentru comunitate.

Pentru a deveni patrule școlare eficiente, elevii voluntari vor participa la cursuri de instruire susținute de polițiști, unde vor învăța să gestioneze situațiile de trafic și să devină un exemplu în respectarea regulilor rutiere. În paralel, vor fi desfășurate campanii de informare și distribuire de materiale educative în școli, menite să crească gradul de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la importanța siguranței în trafic.

Proiectul va fi extins treptat în tot județul Hunedoara, polițiștii rutieri propunându-și să facă din patrulele școlare un element permanent în apropierea instituțiilor de învățământ, asigurând astfel un mediu rutier mai sigur pentru toți elevii.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Anunt Vanzare Apartament BLOCUL NOU VICTORIA RESIDENCE DEVA,

Publicat

pe

Redactat de

APARTAMENT IMPECABIL LANGA IPH
Tip imobil: bloc de apartamente
Regim înălţime: P+7E+M
Nr. camere:2
Suprafaţă: 82 mp
Compartimentare: decomandat
Confort: lux
Etaj: Etaj 2 / 7
An construcţie: 2013
Structură rezistenţă:beton
PROPRIETAR, ofer spre vanzare apartament NOU cu 2 camere si balcon in BLOCUL NOU VICTORIA RESIDENCE DEVA, constructia fiind finalizata in 2013 cu izolatie exterioara de 10 cm si tencuiala decorativa BAUMIT, cu tamplarie din lemn triplu stratificat.
Locatie cu vedere la Cetate si la Casa de Cultura – fantana arteziana muzicala!
Apartamentul este proiectat si modificat pentru a beneficia de un nivel de confort inalt si diverse spatii inteligente de stocare/depozitare.
Imobilul dispune de parcare generoasa in fata blocului, lift Schindler performant, balcon, de o camara exterioara (langa usa de intrare a apartamentul in casa scarii) cu usa si cheie pe post de camara sau depozitare diverse.
Instalatie de incalzire cu calorifere , centrala proprie de apartament , termostat ambiental electric (reglarea temperaturii se poate face pe zile si ore pentru a face economii serioase in timpul in care locatarul nu este acasa), aer conditionat in living.
Podea: parchet din lemn masiv de salcam
Pereti: lavabil alb cu garnisa alba tavan
Usi interioare: din lemn stratificat de castan cu imbracari de spalet cu sticla alba si tablii in partea de jos
Ferestre: din lemn de stejar triplu stratificat cu geam tripan.
Usa de intrare: din lemn de stejar cu inchidere in 5 puncte.
Mobilat modern/clasic cu mobilier nou, neutilizat, suspendat fata de podea.
-> Dormitorul complet din lemn stratificat si lemn masiv: birou cu sertare si usi depozitare (acest BIROU NU este inclus in vanzare, se va ridica de la apartament), pat saltea 1800×2000 cu ladita si sertar depozitare, dulap cu 3 usi si sertare pentru haine.
-> Livingul este compus din:
–> zona de relaxare cu canapea si TV cu corp din STEJAR masiv
–> zona de depozitare un dulap tip dressing enorm cu usi culisante – una din ele cu oglinda – si sisteme de depozitare haine
–> zona office cu un birou din LEMN MASIV cu sertar (acest BIROU NU este inclus in vanzare, se va ridica de la apartament) cu aer conditionat functional.
–> zona de servire a mesei, livingul se imbina cu bucataria prin masa cu blatul din lemn de castan cu trecere intre acestea.
-> Bucataria cu blat DIN LEMN MASIV de castan si mobilier din pal melaminat cu cuva, plita electrica, cuptor electric, frigider.
-> Baia: imensa cu cada noua cu hidromasaj pe colt, masina de spalat rufe, wc, bideu, cuva, partial pardoseala din lemn si restul faianta.
-> Balcon: vedere inspre centru spre Casa de Cultura – fantana arteziana muzicala
Vedere din bucatarie inspre Cetatea Devei
Imobilul este disponibil pentru vizitare la cerere.
Telefon contact: 0746360498
Pret: 120.000 euro – negociabil
Citeste mai mult ...

Actualitate

Proiect internațional pentru protecția mediului în zonele miniere, lansat de Universitatea din Petroșani în parteneriat cu Universitatea din Bologna

Publicat

pe

Redactat de

În luna februarie, Universitatea din Petroșani lansează un proiect inovator de protejare a mediului în regiunile miniere, derulat în colaborare cu Universitatea din Bologna, Italia. Proiectul, care include și organizarea unei conferințe la Petroșani, urmărește atât stabilirea unei cooperări internaționale durabile, cât și dezvoltarea unor soluții viabile pentru provocările ecologice din Valea Jiului.

„Avem un parteneriat și un proiect cu o universitate din Bologna, tematica fiind orientată către mediul înconjurător din zonele miniere. Conferința pe care o organizăm la Petroșani ne va permite să ne cunoaștem partenerii italieni și să le prezentăm situația locală, dar și să beneficiem de experiența lor în proiecte similare. Ne propunem să atragem specialiști nu doar din mediul universitar, ci și din domeniul economic, astfel încât să identificăm soluții sustenabile pentru problemele de mediu din sectorul minier,” a declarat rectorul Universității din Petroșani, Prof. Univ. Dr. Ing. Radu Sorin Mihai.

Conferința reprezintă un prim pas în stabilirea unui schimb de expertiză între cele două universități, oferind o platformă de discuție amplă asupra impactului activităților miniere asupra mediului și oportunități de intervenție. „Este prima conferință de acest fel organizată la Petroșani. Chiar dacă am mai avut mese rotunde pe această temă, colaborarea cu specialiști din Italia va aduce o perspectivă valoroasă,” a adăugat rectorul.

Prin acest proiect, Universitatea din Petroșani își reafirmă angajamentul de a susține inițiativele internaționale de mediu, deschizând noi direcții de colaborare academică și economică, în sprijinul dezvoltării durabile a regiunilor miniere din România.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate