Connect with us
Data: 10/01/2025
.

Actualitate

Ce trebuie să știți dacă plănuiți să cumpărați o plită cu inducție

Publicat

pe

Cea mai nouă tehnologie din era plitelor de gătit aduce cu ea un blat de gătit fără piatră, fără lemne, fără gaz și fără elemente: noua tehnologie în domeniul plitelor de gătit cu inducție.

Utilizarea unei plite cu inducție vă scutește de grijile legate de utilizarea unei plite pe gaz sau de grija gazului atunci când încercați să cumpărați un aragaz portabil. Singura cerință necesară pentru a utiliza o plită cu inducție Electrolux este energia electrică.

O plită cu inducție Electrolux este un dispozitiv super-eficient, inteligent, rapid și sigur pentru gătit. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de dispozitiv sigur, durabil și eficient din punct de vedere energetic, vă sugerăm să verificați plita cu inducție Electrolux și să o asortați cu o hotă Electrolux, pentru cele mai bune rezultate.

Cum funcționează plita de gătit cu inducție?

O plită cu inducție Electrolux funcționează pe principiul generării energiei termice cu ajutorul magnetismului prin intermediul unei bobine de sârmă în vasul de gătit. Prin bobină trece un curent alternativ, care creează un câmp magnetic. Acesta induce un curent electric rezistiv care circulă în vasul de gătit.

Vasele de gătit cu inducție sunt fabricate dintr-un material care este conductiv magnetic și feromagnetic. Curentul electric rezistiv din interiorul vasului de gătit generează căldură. Această căldură generată gătește alimentele.

Advertisement

Datorită scăderii prețului și a creșterii gradului de conștientizare a beneficiilor sale, plita cu inducție Electrolux câștigă popularitate în rândul publicului. Deși sunt un pic mai scumpe, dar datorită eficienței operaționale ridicate, merită investiția și dau mari randamente în fiecare zi.

De ce să alegeți o plită cu inducție

  • Plita cu inducție Electrolux oferă o experiență de gătit ușoară.
  • Puteți controla cu precizie setările de temperatură. Gătitul prin inducție vă oferă o viteză bună, economisind timp. În câteva secunde, temperatura se schimbă de la fierbere la simulare scăzută.
  • Gătitul se poate face rapid în setări înalte sau pentru o durată lungă în setări mai mici.
  • Plita cu inducție necesită doar o priză electrică de 220-240V. Necesită foarte puțină energie, mai puțină decât fierul de călcat electric sau încălzitorul de apă și este economică.
  • Poate fi pornită și oprită cu ușurință.
  • Plitele cu inducție sunt eficiente din punct de vedere energetic. Căldura este generată în interiorul vasului de gătit, iar restul suprafeței de inducție rămâne rece. Temperatura din bucătărie rămâne, de asemenea, rece. Există senzori inteligenți încorporați în plitele de gătit care ajută la închiderea automată, evitând arderea alimentelor și a vaselor de gătit. Nu necesită o zonă bine ventilată.
  • Este ușor de instalat. Poate fi montată la o înălțime mai mare sau mai mică. Acest lucru o face extrem de ușor accesibilă pentru persoanele cu handicap sau în scaun cu rotile care doresc să gătească sau să încălzească alimente.
  • Este foarte portabilă și poate fi transportată oriunde în casă. Atunci când este fixată, nu are nevoie de mai mult de 5 cm grosime pe verticală sub suprafața blatului. Tot ce necesită este o priză electrică de 220-240V.
  • Este destul de ușor de curățat. Nu există adâncituri care sunt dificil de curățat și care necesită îndepărtare. O umezire ușoară cu o cârpă umedă urmată de cârpa uscată este suficientă.
  • Nu există teama de ardere a alimentelor pe plita de gătit din cauza lipsei de flacără. Și, deoarece restul inducției rămâne rece, nu există teama de arderea alimentelor vărsate.
  • Câmpul magnetic produs se proiectează la 2-3 cm, ceea ce nu dăunează utilizatorilor. Unele plite cu inducție au pereți antimagnetici care asigură siguranța utilizatorilor față de radiațiile magnetice.

Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra o plită cu inducție

Dacă plănuiți să cumpărați o plită cu inducție Electrolux, iată câțiva factori de care ar trebui să țineți cont.

  • Dacă cineva este bun la multitasking, este o idee bună să opteze pentru două zone care pot găti în același timp.
  • O plită cu inducție poate avea 1,2,3,4 sau 5 zone de inducție. Două zone sunt cele mai comune în Hong Kong, trei sunt cele mai comune în Japonia, iar 4 zone sunt cele mai comune în SUA și Europa.
  • Plitele portabile de sine stătătoare sunt puțin costisitoare și sunt comune în țările din Asia de Sud, cum ar fi India. Depinde de alegerea personală și de dimensiunea bucătăriei, pentru a alege între modelul încorporat, peste blat sau portabil.
  • Cele mai economice sunt modelele de plite de blat și unele modele de plite portabile. Prețurile pentru modelele încorporabile și pentru unele modele portabile și de blat de marcă de înaltă calitate sunt influențate de stilul și caracteristicile plitei.
  • Nu uitați că, dacă mai multe zone sunt plasate aproape una de alta, spațiul de gătit devine destul de îngust, mai ales în ceea ce privește accesul la comenzi. Iar gătitul mai multor feluri de mâncare pe o singură plită poate face ca comenzile să devină unsuroase și atunci nu vor mai putea fi folosite.
Advertisement

Actualitate

Comunicat de presă – Anunț demarare implementare proiect „DEZVOLTARE HOTEL STRAJA LUPENI”

Publicat

pe

Redactat de

Citeste mai mult ...

Actualitate

L-ați văzut? Bărbat din Vulcan, dat dispărut de fiica sa

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii fac verificări pentru depistarea unui bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Vulcan, dat dispărut de fiica sa. Tânăra a cerut ajutorul oamenilor legii, cărora le-a spus că nu a mai putut lua legătura cu tatăl ei dinainte de Crăciun.

„Poliția Municipiului Vulcan a fost sesizată, în data de 09 ianuarie a.c., în jurul orei 13:30, de către o femeie de 24 de ani, cu privire la faptul că nu mai știe nimic de tatăl său, Crăciun Florin Sorin (foto), din data de 21 decembrie 2024. Potrivit verificărilor efectuate de polițiști, hunedoreanul de 47 de ani, domiciliat în municipiul Vulcan, ar fi fost văzut ultima dată de către un bărbat, în ziua de 02 ianuarie a.c., în zona unui magazin din localitate. Când a fost văzut ultima dată, bărbatul purta pantaloni de culoare neagră, cămașă de culoare alb – negru și bocanci de culoare gri-verzui. Polițiștii continuă cercetările și verificările pentru stabilirea tuturor datelor necesare identificării acestuia”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Semnalmente: înălțime 1,50-1,60 metri, părul grizonat, ochi căprui.

Persoanele care pot oferi informații, ce pot duce la depistarea bărbatului dispărut, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tarife majorate, de la 1 ianuarie. Cât de scumpă este apa și canalizarea la Deva, comparativ cu alte zone din țară

Publicat

pe

Redactat de

Tarifele pentru apa consumată, dar și pentru canalizare, s-au majorat, de la 1 ianuarie 2025. Operatorul regional de apă a modificat prețul pentru serviciul de furnizare apă/canalizare. Astfel, prețul pentru un metru cub de apă crește la 9,07 lei, fără T.V.A., față de 7,92 lei/mc exclusiv T.V.A cât a fost înainte, iar tariful pentru canalizare – epurare este de 5,62 de lei/metru cub, fără T.V.A., de la 5,14 lei/mc exclusiv T.V.A.

 

Într-o informare publicată pe site-ul companiei, reprezentanții societății arată că, în prezent, Apa Prod Deva implementează „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara” în valoare de 1.354.148.932,51 lei. „Parte integrantă a Contractului de Finanțare a proiectului aflat în derulare este și alinierea la prevederile stabilite în Strategia de tarifare care reprezintă condiția obligatorie de finanțare a proiectelor de investiții în infrastructura de apă realizate din fonduri publice de stat sau europene, astfel că, începând cu data de 01.01.2025, vă informăm că tarifele pentru serviciul de furnizare apă/canalizare se modifică, după cum urmează: Apă potabilă produsă, transportată și distribuită: 9.07 lei/mc, Canalizare – epurare: 5.62 lei/mc. Tarifele nu conțin TVA 9%. Strategia de tarifare prevede ajustarea anuală a tarifelor atât în termeni reali, cât și cu rata inflației, conform deciziei A.N.R.S.C. nr.303/04.12.2024. Vă asigurăm că S.C. APA PROD S.A. Deva depune toate eforturile pentru ca serviciile furnizate utilizatorilor să se ridice la standarde de calitate, în acest sens, atragerea de fonduri nerambursabile fiind esențială pentru îmbunătățirea și eficientizarea activității noastre”, se arată în informarea de pe site-ul companiei, semnată de conducerea Apa Prod S.A. Deva.

Reamintim faptul că, ultima majorare a tarifelor la apă și canalizare, operată de Apa Prod SA Deva, a avut loc în urmă cu un an, la data de 1 ianuarie 2024.

Cea mai scumpă apă din țară, la Buzău

Advertisement

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), cel mai mare tarif pentru apa potabilă consumată – 10,06 lei/ mc, se plătește la Buzău, urmat de județul Bacău – 9,88 lei/mc, județele Vaslui, Brăila și Ploiești -9,66 lei/mc, Galați -9,30 lei/mc, Iași – 9,26 lei/mc, Mediaș -9,24 lei/mc, Deva – 9,07 lei/mc, Turda – 9,01 lei/mc, fără TVA.

La polul opus, cel mai mic tarif pentru apa potabilă consumată îl practică operatorul Aquatorontal SRL din județul Timiș – 3,52 lei/mc fără TVA. De asemenea, locuitorii din Orăștie plătesc mai puțin decât cei din Deva pentru apa potabilă consumată, tariful practicat de Activitatea Goscom SA Orăștie fiind de 5,73 lei/mc fără TVA, urmați de cei din Râmnicu Vâlcea – 5,72 lei/mc fără TVA.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate