Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Cetate Deva şi-a prezentat „artileria” de atac în noul sezon

Publicat

pe

Se naşte o nouă forţă a handbalului feminin

Noile achiziţii, precum şi conducerea tehnică a trupei finanţate de Marian Muntean au fost prezentate presei şi suporterilor

DSC_0252După o aşteptare destul de lungă, Marian Muntean, finanţatorul echipei de handbal Cetate Deva, a oficializat în mod public noile transferuri de jucătoare precum şi pe antrenorul care va conduce de pe bancă formaţia în noul sezon. Cum se ştia deja, Cornel Bădulescu este noul antrenor al echipei, iar 7 jucătoare vor întări gruparea deveană în viitorul campionat.

Cele mai cunoscute handbaliste care vor juca pentru Cetate sunt Valentina Ardean Elisei şi Carmen Cartaş, ambele revenite la Deva. În afara lor, alte 5 jucătoare, între care şi o muntenegreancă, vor încerca să creeze o echipă puternică care să se bată pentru cupele europene.

Clubul are Consiliu Director

Marian Muntean a dorit să o facă o prezentare specială echipei pe care o finanţează şi pe lângă noul antrenor şi jucătoare i-a făcut cunoscuţi şi pe membrii Consiliului Director ai clubului. În urma asocierii cu consiliul local (CL) şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, aceste două instituţii şi-au desemnat oameni care să facă parte din conducerea clubului Cetate Deva. Astfel, pe lângă Marian Muntean, care este preşedintele Consiliului Director, din staff-ul administrativ fac parte Dan Stoian şi Nelu Ardelean, din partea CJ, Tiberiu Coroiu, din partea CL şi Laura Chiş, din partea Primăriei Deva. Toţi vor încerca să-l sprijine pe finanţatorul lui Cetate în încercarea de a forma o echipă competitivă la Deva. „Vrem să facem performanţă şi de aceea l-am adus de domnul profesor Bădulescu la Deva. Cred că vom putea face o figură frumoasă în campionatul care urmează având în vedere lotul pe care îl avem. Obiectivul în primul an e calificarea în play-off-ul campionatului”, a spus Marian Muntean.

Advertisement

Bădulescu vrea performanţă

Primul semn că la Deva se vrea performanţă e numirea ca tehnician a lui Cornel Bădulescu, fost antrenor la Remin, cu care a câştigat „Cupa Challenge” în 2002 şi a terminat pe locul 3 în Liga Naţională. Acesta revine după 11 ani în oraşul în care a făcut performanţă şi doreşte să readucă Deva în prim planul handbalului românesc. „Am revenit aici la Deva să facem o echipă competitivă. Mă reîntâlnesc cu alte 3 jucătoare care au făcut parte din acea echipă a Reminului cu care am câştigat „Cupa Challenge” şi sper să facem o treabă serioasă. Eu sper în primul an să prindem play-off-ul şi de acolo vom vedea pe ce loc ne vom clasa pentru că nu e uşor să omogenizezi o echipă nouă”, a spus Cornel Bădulescu. Acesta a afirmat că se baza şi în viitorul sezon pe Melinda Toth, iar din actualul lot, care conţine acum 20 de jucătoare vor mai rămâne 16, fiind posibil să mai vină un portar.

Transferuri cât pentru o echipă

Noile achiziţii sunt 7 la număr, 6 dintre ele fiind prezentate în mod oficial. Cele mai cunoscute sunt internaţionalele Valentina Ardean Elisei şi Carmen Cartaş, ambele revenite la Deva. Elisei a jucat pentru Remin până în 2004, iar Cartaş a mai evoluat 9 ani la Cetate, în 2012 fiind împrumutată la U. Jolidon Cluj. Au mai semnat cu trupa deveană Nicoleta Rusu, 26 de ani – extremă dreapta, Natasha Krnic, 25 de ani – inter dreapta sau stânga, internaţională din Muntenegru, Claudia Din, 27 de ani – pivot, Carmen Pelin Tănase, 36 de ani – portar şi Daciana Curtean, 29 de ani – centru. Aceasta din urmă nu a fost prezentată oficial pentru că mai sunt nişte detalii de pus la punct în privinţa contractului.

Advertisement

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate