Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

CFR, amendată pentru depozitul neconform de la Ilia. Compania, obligată să-l desființeze

Publicat

pe

Compania Națională de Căi Ferate „CFR SA” a fost amendată cu suma de 60.000 de lei, de Garda de Mediu Hunedoara, pentru depozitul de agregate minerale de la Ilia. În plus, compania a fost obligată să desființeze platforma respectivă și să amenajeze pe drumurile publice din localitate „puncte speciale pentru îndepărtarea reziduurilor de pe pneurile echipamentelor și utilajelor”.

S-au luat primele măsuri în legătură cu depozitul de agregate minerale de la Ilia, după revolta mai multor localnici. Reprezentanții Prefecturii Hunedoara au informat, astăzi, că, după verificărilor solicitate de prefectul județului, Vasilică Potecă, dispuse în urma nemulțumirilor locuitorilor față de amenajarea platformei pe teritoriul comunei, Garda de Mediu a acționat în privința acestui depozit.

“Astfel, Compania Națională de Căi Ferate “CFR SA”, titularul proiectului de reabilitare a liniei feroviare de mare viteză Simeria – Gurasada, va începe, de astăzi, desființarea depozitului de agregate minerale și, totodată, va amenaja pe drumurile publice, până în 24 februarie 2020, puncte speciale pentru îndepărtarea reziduurilor de pe pneurile echipamentelor și utilajelor. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor stabilite prin Acordul de mediu, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a aplicat titularului proiectului, o sancțiune contravențională de 60.000 lei. Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, va urmări îndeplinirea întocmai și la termen, a măsurilor stabilite de autoritățile de mediu”, se arată într-o informare transmisă de către reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

 

Reamintim că, aproape 400 de locuitori ai comunei Ilia au semnat și au trimis autorităților o petiție prin care și-au exprimat indignarea pentru faptul că, în centrul localității, a fost amenajat un depozit de agregate minerale, al firmei care execută lucrări la calea ferată de mare viteză, pe tronsonul Simeria – Gurasada. Oamenii din comună s-au plâns autorităților de zgomotul și praful creat, dar și de faptul că drumurile au fost distruse de utilajele care lucrează la modernizarea căii ferate. Povestea a ajuns la urechile prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, care, în urma nemulțumirilor sătenilor, transmise instituției pe care o conduce, a solicitat Gărzii de Mediu o verificare a situației existente în localitate. La rândul său, și primarul comunei Ilia, Marius Omotă, a sesizat, totodată, Instituția Prefectului în legătură cu situația din comună, generată de nerespectarea de către constructor a prevederilor acordului de mediu.

Lotul de cale ferată Simeria – Gurasada, parte a Coridoului IV Pan European, în lungime de aproximativ 41 de kilometri, este modernizat de Asocierea FCC-Astaldi– Convensa. Lucrările de reabilitare au început în primăvara anului 2018 și au ca scop modernizarea a 40,88 de kilometri de infrastructură și suprastructură feroviară pentru circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h.

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate