Connect with us
Data: 24/04/2024
.

Actualitate

Chris Froome e aproape de victorie în Marea Buclă

Publicat

pe

Duce trofeul peste Canalul Mânecii?

Un britanic a devenit principalul favorit să se impună în Turul Franţei

După momentul de cumpănă de săptămâna trecută, când, în prima zi de pauză a Turului ciclist al Franţei, îşi căuta cu dificultate oastea împrăştiată la mare distanţă în clasamentul general, britanicul Chris Froome a decis să-şi ia destinul în propriile mâini, reuşind o etapă pe Mont Ventoux de antologie, cu accelerări devastatoare care au pus, între liderul consolidat al ierarhiei, peste 4 minute diferenţă faţă de următorii clasaţi.

UŞanse mari de victorie 

Ciclistul britanic este considerat foarte puternic de doi foşti câştigători ai celei mai importante competiţii cicliste din lume. „Este prea puternic”, „A fost prea puternic”. Declaraţiile, făcute, prima, de singurul american câştigător al Marii Bucle, Greg LeMond, de pe margine, şi, a doua, de spaniolul Alberto Contador, aflat chiar în miezul lucrurilor, sintetizează sentimentul de care este cuprinsă lumea ciclismului conectată la ediţia centenară a celei mai prestigioase curse din istoria bicicletei. Un sentiment care ar putea să se nuanţeze în ziua de pauză, dar mai ales în ultima săptămână a competiţiei, când sunt prevăzute 3 sosiri în vârf şi o premieră absolută: escaladarea, de două ori în aceeaşi etapă, joi, a monumentului Turului, Alpe d’Huez. Este şi ceea ce sugerează un om de experienţa lui LeMond în aceeaşi declaraţie, americanul punând un bemol acutelor entuziaste: „Froome este un real talent şi doar o zi foarte proastă l-ar putea opri să nu se încoroneze pe 21, la Paris”, a spus celebrul rutier.

Născut în Africa

Advertisement

Model de mondializare – sportul fiind, de altfel, cel mai la îndemână exemplu în acest sens – britanicul născut în Kenya, la Nairobi, crescut în Africa de Sud şi rezident la Monte Carlo, nu pare să dea semne de slăbiciune, chiar dacă echipa lui, Sky, nu mai pare atât de dominatoare ca anul trecut. Numai că Froome nu dă semne să fie afectat de aceste momente de slăbiciune ale coechipierilor, dând probe de forţă covârşitoare în toate domeniile, atât în contratimpul individual de la Mont Saint Michel, unde a sosit al doilea, la un “pumn” de secunde de campionul specialităţii, Tony Martin, cât şi, mai ales, în căţărarea epică de pe Muntele Pleşuv, de duminică. De altfel, el deţine şi tricoul alb cu buline roşii, al căţărătorilor, pe care îl va purta, însă, alt rutier. În rest, dacă admitem că primul loc al podiumului de pe Champs Elysees, de duminică, este ocupat, celelalte trepte sunt disputate acerb. Deocamdată, al doilea este olandezul de la Belkin (fostă Blanco, fostă Rabobank), Bauke Mollema, la 4’14”, în timp ce pe trei se află Contador (Saxo), la 4’25”.

Agerpres

Actualitate

Prima aterizare a elicopterului SMURD în incinta Spitalului municipal Brad

Publicat

pe

Redactat de

Elicopterul SMURD a efectuat prima sa aterizare în incinta Spitalului Municipal Brad, marcând un progres semnificativ în ceea ce privește gestionarea urgențelor medicale.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se realiza doar de la Stadionul Municipal „Aurul Brad”, însă noua facilitate permite echipajului să preia urgențele majore direct din curtea spitalului.

Această inițiativă este salutată ca fiind un pas major în reducerea timpilor de așteptare și, implicit, în creșterea șanselor de supraviețuire pentru cei aflați în situații de urgență. Aterizarea elicopterului SMURD în incinta spitalului aduce serviciile medicale de urgență mai aproape de pacienți, asigurând o intervenție rapidă și eficientă în momentele critice.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se făcea doar de la Stadionul Municipal ”Aurul Brad”, dar începând de astăzi, preluarea urgențelor majore se va putea face și direct din curtea spitalului, lucru care micșorează considerabil timpii de așteptare și poate contribui major la salvarea unor vieți omenești. Mulțumim echipajului SMURD pentru profesionalism și medicilor noștri de la CPU pentru modul profesionist în care tratează aceste cazuri! Bineînțeles, ne cerem scuze vecinilor pentru zgomotul produs de elicopter, dar vă asigurăm că aceste aterizări vor avea loc numai în situații critice, atunci când viața oamenilor este în pericol”, arată cei de la Spitalul municipal Brad, pe pagina de Facebook.
FOTO: Facebook@Spitalul municipal Brad
Citeste mai mult ...

Actualitate

Trupul neînsuflețit al bărbatului dispărut în lacul de acumulare al barajului Hațeg, recuperat de pompieri

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, în urma unei intervenții de urgență, pompierii militari din Hunedoara au recuperat corpul unui bărbat din lacul de acumulare al barajului Hațeg, situat în localitatea Sântămăria Orlea. Se presupune că acesta s-ar fi înecat acum zece zile.

Pompierii militari hunedoreni au extras, astăzi, din lacul de acumulare al barajului Hațeg, din Sântămăria Orlea, corpul bărbatului despre care s-a anunțat că ar fi fost posibil să se fi înecat în urmă cu 10 zile.

”Apelul l-a numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață.
Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română a organizat un stagiu intensiv la Brașov, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate ilegală.

Noul program de formare a adus împreună nouă negociatori din inspectoratele de poliție județene, care au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Germania. Scopul principal a fost acumularea de cunoștințe vitale pentru gestionarea eficientă a acestor situații. Stagiul a inclus atât module teoretice, cât și practici de simulare. Această inițiativă marchează începutul unei serii de colaborări strategice, cu scopul de a alinia practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa.

”În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română, prin intermediul Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, a deschis un nou capitol în domeniul formării profesionale, găzduind la Brașov un stagiu intensiv, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate, în mod ilegal. Nouă negociatori ai inspectoratelor de poliție județene au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germană, acumulând cunoștințe vitale în vederea gestionării eficiente a situațiilor de lipsire de libertate, în mod ilegal. Stagiul de pregătire, ce a constat în module teoretice și practici de simulare, marchează începutul unei serii de colaborări strategice, care își propun să alinieze practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa. Poliția Română consideră negocierile în situații de criză o prioritate absolută, contând pe o echipă națională de peste 140 de negociatori instruiți și pregătiți să intervină în orice moment. Această activitate specializată vizează rezolvarea pașnică a conflictelor, evitând pe cât posibil utilizarea forței și garantând siguranța cetățenilor. Acest prim modul de pregătire, cu specialiștii din Germania, reprezintă materializarea eforturilor comune de a asigura un răspuns prompt și profesionist, în fața situațiilor de criză. Prin această inițiativă, Poliția Română reafirmă angajamentul său în protejarea vieții și integrității fiecărui individ, demonstrând deschiderea către schimbul continuu de experiență și bune practici la nivel internațional. Printre cele 9 inspectorate judetene se numara si IPJ Hunedoara (care a fost reprezentat de cms sef Bogdan Nițu, în calitate de politist negociator pentru situatii de criză. Acesta a absolvit, în  aprilie 2022, a Cursul National pentru Negociere în Situatii de Criză organizat de S.I.I.A.S. – I.G.P.R. – data de la care activează și pe această linie, alături de alți 3 colegi din cadrul IPJ Hunedoara)”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate