Connect with us
Data: 28/03/2024
.

EDUCATIE

Cinci elevi vor reprezenta judeţul la olimpiada naţională de chimie

Publicat

pe

Fazele locale şi judeţene ale olimpiadei de chimie s-au încheiat, iar lotul care va reprezenta judeţul Hunedoara la etapa naţională a fost definitivat. Din acesta fac parte trei elevi de la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva, respectiv Călin Grecu, Andrei Spunei şi Radu Chioreanu, pregătiţi de profesoara Cornelia Ilieş. Însă, Adrian Vasiu de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” a reuşit să obţină cel mai bun rezultat la faza judeţeană, 83,5 puncte, şi s-a calificat şi el pentru „naţionale”. Singura fată din lotul olimpic este în clasa a VIII-a la Şcoala „Andrei Şaguna” din Deva. Olimpiada naţională de chimie va avea loc în perioada 7 – 13 aprilie, la Iaşi.

 

Advertisement

Comunitate

Elevi de la Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” din Ilia – experiență Erasmus în „orașul lui Spartacus”

Publicat

pe

Redactat de

Experiență Erasmus, în Bulgaria, pentru un grup de 10 elevi, însoțiți de două cadre didactice, de la Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” din comuna Ilia. Elevii participă, în aceste zile, la o mobilitate în localitatea Sandanski, cunoscută și sub numele de „orașul lui Spartacus”, din Bulgaria.

Un număr de 10 elevi și două cadre didactice de la Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” din comuna Ilia participă, în perioada 25 – 29 martie 2024, la o mobilitate în Sandanski, Bulgaria, la liceul partener Profiled High School Yane.

Cinci zile pline, alături de partenerii bulgari

Advertisement

Pe parcursul celor cinci zile, elevii și cadrele didactice de la Ilia, împreună cu colegii lor din Sandanski, Bulgaria, sunt implicați în diverse activități de învățare, activități care fac parte dintr-un proiect Erasmus+, contract de finanțare nr -2023-1-RO01-KA121-SCH-000131715.

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” din Ilia face parte din consorțiul școlar în care Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Hunedoara este lider de consorțiu.

Cei 10 elevi de la liceul din Ilia, selectați să participe la această mobilitate, sunt însoțiți de profesoarele Sorina Ghilea și Jenica Popescu. Este pentru prima dată când elevi de la Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” din Ilia participă la o activitate de mobilitate în cadrul Erasmus +.

Advertisement

 

Conducerea unității de învățământ din comuna Ilia spune că implicarea elevilor în astfel de activități le deschide noi orizonturi. „Cei 10 elevi ai liceului nostru care participă la acest stagiu sunt din clasele a IX-a și a X-a și au fost selectați în urma unor criterii, unde a cântărit foarte mult și cunoștințele de limba străină. Copiii au un program bine stabilit cu partenerii din Bulgaria, ce include prezentări, dar și vizite. Elevii noștri au pregătit prezentări pe diverse teme, printre care istoria și geografia țării, obiceiuri tradiționale și culinare, pe care noi le prezentăm partenerilor bulgari. La rândul său, școala gazdă a pregătit diverse activități. Este un schimb de experiență, din care copiii au foarte multe de câștigat, dezvoltându-și noi competențe și abilități. Ne bucurăm că elevii noștri au șansa de a participa la această experiență Erasmus”, a spus prof. Romeo Lăscuș, directorul Liceului Teoretic „Silviu Dragomir” din Ilia.

Sursa foto: Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia/CJRAE Hunedoara

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” din comuna Ilia este printre puținele licee din mediul rural din județ, însă „se bate” de la egal la egal, cu unități de învățământ similare din localități urbane ale județului, în privința rezultatelor obținute de elevi la examenele naționale. Potrivit prof. Romeo Lăscuș, și la simulările la Bacalaureat și Evaluarea Națională, care au avut loc recent, elevii din Ilia au obținut rezultate frumoase. Liceul întrunește condiţiile pentru un învăţământ de calitate, fapt datorat sprijinului constant oferit de Primăria şi Consiliul Local al comunei Ilia.

Gazdă a etapei județene a Olimpiadei „Sanitarii Pricepuți”

Advertisement

Elevii de la liceul din Ilia sunt implicați în tot felul de proiecte, participă la diferite concursuri școlare și olimpiade, reprezentând cu mândrie și succes unitatea de învățământ. În întrecerile de oină, de exemplu, echipele de fete și băieți de la liceul de la Ilia au urcat, nu o singura dată, pe podium.

Mai trebuie menționat că, în acest an, etapa județeană a Concursului de sănătate și prim ajutor „Sanitarii Pricepuți” va avea loc la Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” din comuna Ilia. Echipaje de la mai multe unități de învățământ din județul Hunedoara sunt așteptate să participe, în luna mai, la această competiție. „Noi organizăm etapa județeană a Olimpiadei „Sanitarii Pricepuți”, am fost campioni anul trecut. Olimpiada Județeană „Sanitarii Pricepuți” va avea loc în data de 25 mai 2024, la noi, la liceul din Ilia. Așteptăm echipaje de la șase – șapte unități de învățământ din județ. Totodată, am rămas fideli jocului de oină și suntem calificați la etapa regională ce va avea loc în aprilie, cu ambele echipe, de fete și băieți, atât la gimnaziu, cât și la liceu”, a mai spus prof. Romeo Lăscuș, directorul Liceului Teoretic „Silviu Dragomir” din Ilia.

La Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” din Ilia studiază 565 de elevi sub atenta îndrumare a 39 de dascăli.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Un nou program al elevilor de la „RobotX” Hunedoara va rula pe Stația Spațială Internațională

Publicat

pe

Redactat de

Un nou program creat de elevii de la „Robot X” Hunedoara va rula pe Stația Spațială Internațională. Noul proiect AstroPi al echipei a primit permisiune de zbor și va rula, în aprilie sau mai 2024, pe Stația Spațială Internațională.

Din nou pe Stația Spațială Internațională! Noul proiect AstroPi al echipei noastre a primit permisiune de zbor și va rula pe Stația Spațială Internațională! Acest proiect are scopul de a determina în timp real poziția Stației Spațiale Internaționale, folosindu-se de fotografii făcute în timp real și de o multitudine de senzori. Programul creat de membrii echipei va rula în săptămânile următoare, când vom reveni cu informații noi! Acesta este al doilea an consecutiv în care ne este oferită această onoare, lucru pentru care suntem foarte recunoscători!”, au scris pe pagina lor de pe rețeaua de socializare reprezentanții echipei „Robot X” Hunedoara.

În primăvara anul trecut, un alt program creat de elevii geniali de la „RobotX” Hunedoara a rulat pe Staţia Spaţială Internaţională, în perioada aprilie – mai 2023. Aproape o mie de fotografii au fost atunci colectate, prin programul creat de elevii de la „Robot X” Hunedoara, fiind analizate pentru a determina evoluția stării de sănătate a vegetației planetei noastre.

Advertisement

Echipa „RobotX” Hunedoara nu este la prima experienţă de acest fel. Cu aproximativ cinci ani în urmă, o altă generaţie de copii a realizat un soft cu ajutorul căruia, tot de pe Staţia Spaţială Internaţională, s-a făcut o evaluare a modului în care evoluează stratul de nori al planetei, constatându-se atunci o tendinţă de creştere a acestuia.

Citeste mai mult ...

Actualitate

AlphaBit, pe locul I

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de robotică „AlphaBit”, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani, s-a clasat pe prima treaptă a podiumului în etapa națională a concursului de robotică pentru liceeni din lume – FIRST Tech Challenge desfășurat la Iași, în perioada 22-24 martie 2024. Liceenii au luat locul I la secțiunea ,,Think Award”.

”Un magnific loc I , la secțiunea ,,Think Award”, al echipei noastre “AlphaBit” de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Petroșani, la etapa națională a celui mai mare concurs de robotică pentru liceeni din lume – FIRST Tech Challenge desfășurat la Iași, în perioada 22-24 martie 2024. Felicitări inimoasei echipe și mentorilor acesteia (prof. Daniela Ciontescu, Gabriella Muntean, Rolland Szedlacsek). Ne mândrim cu voi! Mulțumim pentru sprijin domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi și Consiliului Local al municipiului Petroșani, cât și sponsorilor pentru asigurarea logisticii echipei, în special SC Electromax SRL Petroșani”, arată reprezentanții Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani.

FOTO: FACEBOOK COLEGIUL NAȚIONAL ”MIHAI EMINESCU” PETROȘANI

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate