Connect with us
Data: 26/06/2024
.

Actualitate

Cine ne va reprezenta în Parlamentul European? Cei patru eurodeputați hunedoreni pleacă, din nou, la Bruxelles

Publicat

pe

Iuliu Winkler (UDMR), Siegfried Mureșan (PNL), Gheorghe Falcă (PNL) și Dan Ștefan Motreanu (PNL), toți patru originari din județul Hunedoara și eurodeputați în funcție, au câștigat noi mandate de europarlamentari, și ne vor reprezenta, în următorii cinci ani, în Parlamentul European.

Hunedoreanul Iuliu Winkler, unul dintre cei mai longevivi europarlamentari din România și care este și liderul județean al UDMR Hunedoara din anul 2001, se află la al patrulea mandat în Parlamentul European. Acesta a obținut, de fiecare dată, fără emoții, un loc pe listele UDMR. Este membru al Parlamentului European (UDMR, PPE), din decembrie 2007.

Siegfried Mureșan, actualmente vicepreședinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) în Parlamentul European, se află la cel de-al treilea mandat de eurodeputat, după cel din legislaturile 2014-2019, respectiv 2019-2024.

Gheorghe Falcă, originar din Brad, a fost ales, prima oară, europarlamentar pe lista PNL, în urma scrutinului din 26 mai 2019, acum câștigând un nou mandat în PE, în urma scrutinului de duminică, 9 iunie 2024.

Dan Motreanu, originar din Orăștie, se află la al doilea mandat de europarlamentar, fiind ales prima dată eurodeputat în anul 2020.

Advertisement

Cine sunt ceilalți 28 de europarlamentari români

Ultimele date furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), după numărarea a mai bine de 97 la sută din voturi, arată că PSD va trimite în Parlamentul European (PE) 11 eurodeputați (Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, vasile Dîncu, Maria Grapini, Dragoș Benea, Dan Nica, Ștefan Mușoiu, Roxana Mânzatu). PNL trimite în PE opt europarlamentari, printre care Siegfried Mureșan, Gheorghe Falcă, Dan Ștefan Motreanu – toți trei originari din județul Hunedoara și care, în urma votului de duminică, 9 iunie, vor merge, din nou, la Bruxelles, alături de colegii lor liberali Rareș Bogdan, Adina Vălean, Daniel Buda, Mircea Hava și Virgil Popescu.

Partidul lui George Simion – AUR a obținut șase mandate și va trimite în PE pe Cristian-Vasile Terheș, Claudiu-Richard Târziu, Gheorghe Piperea, Maria-Georgiana Teodorescu, Adrian-George Axinia, Șerban-Dimitrie Sturdza. De asemenea, Alianța Dreapta Unită (USR -PMP-Forța Dreptei) a obținut trei mandate (Dan Barna -USR, Vlad Voiculescu USR și Eugen Tomac PMP), UDMR – două mandate, hunedoreanul Iuliu Winkler, mergând, din nou, la Bruxelles, alături de Lorant-Gyorgy Vincze.

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus (S.O.S. România) au prins și ei câte un mandat de europarlamentar, și vor pleca, din toamnă, la Bruxelles.

Nicu Ștefănuță este singurul candidat independent care reușește să intre în Parlamentul European.

Advertisement

Actualitate

Accident cu doua victime la Călan

Publicat

pe

Redactat de

Un accident rutier a avut loc la Călan.

Accident rutier în Călan. Potrivit SAJ Hunedoara , sunt două victime încarcerate afirmativ.

Intervine SAJ cu medic de la Hunedoara și SMURD Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Repopulare cu păstrăvi în bazinul superior al Văii Grădiștea de Munte. Cinci mii de puieți, eliberați în apă

Publicat

pe

Redactat de

Silvicultorii din cadrul Ocolului Silvic Grădiște au efectuat, și în acest an, acțiunea de repopulare cu puiet de păstrăv în bazinul superior al Văii Grădiștea de Munte. Un număr de cinci mii de puieți de păstrăv indigen au fost eliberați în apă.

Puieții de păstrăv introduși în noul habitat provin din păstrăvăria Direcției Silvice Hunedoara de la Roșcani, administrată de Ocolul Silvic Dobra.

“Au fost introduși în apele pâraielor afluente un număr de 5.000 bucăți puieți de păstrăv indigen, proveniți de la păstrăvăria Direcției Silvice Hunedoara de la Roșcani, administrată de Ocolul Silvic Dobra. Acțiunea de repopulare vine să compenseze factorii destabilizatori tot mai accentuați care perturbă viața și reproducerea păstrăvului indigen în mediul natural, respectiv fenomenele de torențialitate și prezența prădătorilor, între care cel mai activ este vidra”, au informat reprezentanții Romsilva -Ocolul Silvic Grădiște. 

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva asigură asistență medicală permanentă în taberele pentru copii, la Centrul de Agrement „Căprioara”

Publicat

pe

Redactat de

Personalul medical al Direcției de Asistență Socială Deva va asigura asistență medicală permanentă pentru copiii care participă la programul de tabere „ARC” 2024, desfășurat la Centrul de Agrement „Căprioara” Deva, în lunile iulie și august 2024.

Astfel, la solicitarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, 7 asistente medicale ale DAS Deva se vor afla în Centrul de Agrement „Căprioara” Deva, în perioada 2 iulie – 20 august 2024, după următorul program:

seria II: 2 – 9 iulie 2024

seria III: 9 – 16 iulie 2024

seria IV: 16 – 23 iulie 2024

Advertisement

seria V: 23 – 30 iulie 2024

seria VI: 30 iulie – 6 august 2024

seria VII: 6 – 13 august 2024

seria VIII: 13 – 20 august 2024

Centrul de Agrement „Căprioara” Deva are o capacitate de 50 de locuri, în camere de 2-6 locuri.

Advertisement

Direcția de Asistență Socială Deva

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate