Connect with us
Data: 14/07/2024
.

Actualitate

Circa 365.000 de alegători hunedoreni – așteptați la urne, duminică, 9 iunie

Publicat

pe

Zi importantă pentru România, duminică, 9 iunie, când vor fi aleși noii primari, președinți de Consilii Județene, consilierii locali și județeni, precum și cei 33 de reprezentanți ai țării noastre în Parlamentul European. Numărătoarea inversă a început. Campania electorală, demarată pe data de 10 mai, se va încheia sâmbătă dimineață, 8 iunie, la ora 07:00, urmând ca, în ziua viitoare, cetățenii cu drept de vot să se prezinte la urne pentru a-i alege pe cei care-i vor reprezenta în următorii patru ani.

Circa 365.000 de locuitori ai județului Hunedoara sunt așteptați la urne, duminică 9 iunie. Aceștia își vor putea exprima opțiunile electorale în cele 524 de secții de votare, amenajate pe raza județului Hunedoara. În toată țara, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru autoritățile administrației publice locale din data de 9 iunie 2024, vor fi organizate aproape 19.000 de secții de votare, în registrul electoral, la nivel național, fiind înscrise 18.025.324 de persoane, dintre care 942.730 cetățeni români cu domiciliul în străinătate.

În județul Hunedoara, cei mai mulți alegători sunt înscriși pe liste în municipiul Hunedoara – 57.356 de persoane. În reședința de județ, la Deva, sunt 55.476 de alegători, potrivit comunicatului Biroului Electoral de Circumscripție municipală Nr. 1.

Cinci voturi într-o singură zi

Procesul de votare, pentru ambele scrutine – locale și europarlamentare, va începe, ca de obicei, la ora 07:00, și se va încheia în seara aceleiași zile, la ora 22:00. Alegătorii care la ora 22:00 se vor afla la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se vor afla la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot vor putea vota până cel mult la ora 23:59.

Advertisement

Alegătorii vor primi cinci buletine de vot, unul pentru europarlamentare și patru pentru primar, Consiliul Local, președintele Consiliului Județean, respectiv consilieri județeni.

Șapte pentru șefia județului – 315 candidați pe cele 32 de locuri de consilieri județeni

În cursa pentru alegerile locale din 9 iunie, desfășurate concomitent cu cele europarlamentare, s-au înscris, la nivel național, peste 207.000 de candidați. Politicieni vechi și noi candidează la alegerile de duminica aceasta. Pentru șefia județului Hunedoara se luptă un număr de șapte candidați și tot atâția se bat și pentru fotoliul de primar al municipiului Deva. Sunt 315 candidați pentru cele 32 de locuri de consilieri județeni și nici Consiliul Local Deva nu duce lipsă de candidați, fiind 206 de persoane aspirante.

În orașul de sub Cetate, la acest rând de alegeri locale sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar comparativ cu cele desfășurate în 27 septembrie 2020, când au intrat atunci în competiție 13 candidați.

Prezența la vot va putea fi urmărită în timp real

Advertisement

Prezența la urne duminică, 9 iunie, va putea fi urmărită în timp real. Colectarea datelor privind participarea la vot a populației se va face prin intermediul Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV).

Potrivit BEC, duminică, 9 iunie, în ziua votării, informarea opiniei publice privind prezența populației la vot se va face, în timp real, prin afișarea pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente – https://prezenta.roaep.ro pentru fiecare secție de votare, a numărului de alegători care figurează în SIMPV că s-au prezentat la vot, pe fiecare scrutin în parte. În fiecare oră, pe pagina de Internet https://prezenta.roaep.ro/, vor fi afișate informații, pe fiecare tip de scrutin. În ziua alegerilor, BEC va asigura aducerea la cunoștință publică a informațiilor sintetice privind prezența la vot la următoarele ore: 10:30, 13:30, 16:30, 19:30 și 22:30.

După numărarea voturilor şi soluţionarea eventualelor sesizări sau contestaţii, rezultatele alegerilor alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale şi pentru membrii din România în Parlamentul European, din anul 2024, vor fi validate şi publicate în Monitorul Oficial al României.

Reamintim că, în 2024, în România se desfășoară patru rânduri de alegeri: alegerile locale ce vor avea loc împreună cu cele europarlamentare, duminica aceasta, în 9 iunie, alegerile prezidențiale care se vor desfășura în toamnă (turul 15 septembrie 2024, turul 29 septembrie 2024) și alegerile parlamentare ce sunt programate pentru data de 8 decembrie 2024.

Advertisement

Actualitate

Minerul Lupeni, în finala fazei regionale a Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, Minerul Lupeni, și-a confirmat statutul de favorită în grupa regională din care face parte, câștigând-o fără probleme.

După ce în primul meci al grupei cei de la Lupeni au învins, acasă, cu 4-0, reprezentanta Gorjului, Jiul Rovinari, trupa pregătită de Dan Voicu s-a impus și în cea de-a doua rundă.

Formația din Vale, deși a jucat în deplasare, a câștigat, cu 4-2, pe terenul celor de la Viitorul Severin, și, deși va sta în ultima rundă, este, deja, calificată în finala fazei regionale.

În meciul care va decide echipa ce va evolua în primul tur al fazei naționale, Minerul Lupeni va juca, pe teren propriu, cu Păulișana Păuliș, din județul.

Meciul va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17:30.

Advertisement

În primul tur al fazei naționale din Cupa României la fotbal, pe lângă cele șapte câștigătoare ale etapelor regionale vor intra în competiție și echipe care, sezonul trecut, au evoluat în Liga 3, fără a ajunge, însă, în play-off.

Ca și în întrecerea regională, și în primele etape ale fazei naționale meciurile vor fi stabilite pe criterii geografice.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Orașului Hațeg a primit o sesizare din partea unui bărbat de 53 de ani, din comuna Sântămăria-Orlea. Acesta a raportat că, în aceeași zi, la ora 12:00, fiica sa minoră, în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani din comuna Totești către o destinație necunoscută.

Minora a contactat telefonic familia, informându-i că se află în compania tânărului și că se îndreaptă spre o locație necunoscută, fără a oferi alte detalii. După ce au fost depistați pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș, minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr.

”La data de 13 iulie 2024, în jurul orei 16:00, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, din comuna Sântămăria-Orlea, cu privire la faptul că, în data de 13 iulie 2024, în jurul orei 12:00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani, din comuna Totești, spre o destinație necunoscută. Minora a luat legătura telefonic cu familia comunicând faptul că, se deplasează împreună cu tânărul de 18 ani, spre o destinație necunoscută fără a da alte detalii. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg de îndată ce au primit această sesizare, în urma activităților operative și investigative efectuate de către aceștia, sprijiniți de către polițiștii Secției nr. 10 Sighișoara, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au reușit să localizeze și să identifice minora, in timp ce se deplasa în calitate de pasager, cu autoturismul condus de către tânărul de 18 ani, pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș. Minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr. Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul subunității de poliție, urmând a fi preluate de către polițiștii Formațiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Orașului Hațeg în vederea continuării activităților procedurale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate””, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alertă în fața caniculei: Măsuri stricte pentru prevenirea incendiilor în perioadele de secetă

Publicat

pe

Redactat de

Într-un context de temperaturi extrem de ridicate și risc crescut de incendii de vegetație uscată, autoritățile atrag atenția asupra necesității unei vigilențe sporite și respectării riguroase a măsurilor preventive.

Folosirea focului deschis este strict interzisă în perioade de secetă și caniculă, pentru a minimiza riscul de propagare a incendiilor. De asemenea, aruncarea necontrolată a resturilor de țigări este interzisă, fiind o cauză frecventă de incendii în astfel de condiții.

Este imperativ ca orice activitate care implică focul să fie desfășurată doar în zone special amenajate și sub stricta supraveghere a persoanelor responsabile. Este esențială evitarea utilizării focului deschis în păduri sau în apropierea construcțiilor, depozitelor, sau a altor materiale inflamabile.

În plus, echipamentele agricole trebuie verificate cu atenție pentru a preveni eventualele surse de aprindere accidentală. Fiecare vehicul agricol ar trebui să fie echipat cu stingătoare adecvate și alte mijloace de intervenție rapidă în caz de incendiu. Astfel de măsuri tehnice și preventive sunt esențiale pentru a minimiza riscul de incendii devastatoare în aceste condiții meteorologice extreme, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate