Connect with us
Data: 16/05/2024
.

Actualitate

CLAUDIU ANDREI MUNTEANU: „E timpul să facem o schimbare în comuna Brănișca”

Publicat

pe

Este un tânăr născut și crescut în Brănișca, loc în care trăiește și în prezent. Are o familie frumoasă, studii superioare și o bogată experiență profesională. Este un om care vrea să aducă un suflu proaspăt în administrația comunei sale natale. Este Claudiu Andrei Munteanu.

Reporter: Cine este Claudiu Andrei Munteanu?
Claudiu Andrei MUNTEANU: Sunt născut și crescut în comuna Brănișca, unde domiciliez și în prezent. Am 40 de ani și locuiesc, la Brănișca, împreună cu soția și cei doi copii. Sunt absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Reporter: Ce experiență profesională aveți?
Claudiu Andrei MUNTEANU:Pot spune că am acumulat destul de multe cunoștințe în ceea ce privește implementarea proiectelor cu finanțare europeană privind rețele de apă și canalizare, infrastrucura rutieră sau construcțiile civile. Am acumulat aceste cunoștințe atât în țară, cât și în străinătate. Fiind coordonator în cadrul unei societăți de renume din Marea Britanie dar și director, până anul trecut, la o societate din cadrul Consiliului Local Șoimuș, care activează în domeniul construcției și modernizării infrastructurii rutiere.

„E nevoie să trecem la un suflu proaspăt”

Reporter: Sunteți consilier local în Brănișca și veți candida, pe 9 iunie, pentru funcția de primar al comunei. De ce acest demers?
Claudiu Andrei MUNTEANU: În 2020 am venit în fața concetățenilor mei din postura de candidat pentru funcția de primar al comunei Brănișca, fiind aproape de a-i convinge că sunt omul potrivit care să fie în fruntea acestei minunate comunități. Revin cu demersul meu, cu mai multă experiență acumulată, inclusiv în domeniul administrației publice. Am convingerea că e nevoie de tineri în administrație! Am tot respectul pentru cei care au ocupat fotoliul de primar al comunei Brănișca, dar e nevoie să trecem la un suflu proaspăt, de secol XXI!

Reporter: Ați amintit de experiența din administrația publică. Ce minusuri ați constatat în cei aproape patru ani de când sunteți consilier local în Brănișca?
Claudiu Andrei MUNTEANU: Am susținut, din această calitate, toate proiectele, cu convingerea că actuala administrație va face bine comunei, dar m-am înșelat. Acesta a fost principalul motiv pentru care voi candida din nou. Și pot să dau câteva exemple de gestionare proastă privind derularea lucrărilor in comună. Astfel, în ultimii 8 ani nu s-a făcut nimic pentru rețeaua de apă și canalizare, spre deosebire de alte comune, așteptând ca totul să vină de la județ. Apoi, deși finanțarea este aprobată de doi ani, nu s-a făcut nimic nici în ceea ce privește alimentarea cu gaz metan. Mai mult, actuala administrație a distrus și ce a făcut fosta, iar aici vorbesc de flota de utilaje a Primăriei, care, practic a dispărut.

„Un singur coș de gunoi în toată comuna, și acela ascuns”?

Reporter: Vorbim, totuși, de o comună foarte apropiată de Deva. Chiar așa stau lucrurile?
Claudiu Andrei MUNTEANU: Din păcate lucrurile stau chiar mai rău. De exemplu, nu este normal ca într-o comună care se dorește a fi una europeană și situată la nici 20 de kilometri de reședința de județ să existe un singur coș de gunoi, și acela fiind ascuns după un arbust aflat la intrarea în Primărie. Totodată, trotuarul pe care mergeam la grădiniță este același ca acum 35 de ani, dinainte de Revoluție. De asemenea, cu tot respectul pentru tradiție și munca înaintașilor, dar nu este normal ca, în 2024, podurile de peste Valea Bozului să fie la fel ca și cele de acum un secol, din bârne de lemn.

Advertisement

Reporter: Trecând peste partea investițională, cum sunt tratate celelalte aspecte ale vieții cotidiene din Brănișca?
Claudiu Andrei MUNTEANU: Și aici, din păcate, sunt deficiențe grave. Astfel, au fost renovate căminele culturale din Brănișa și Boz, un lucru bun, chiar dacă a durat aproape 4 ani. Însă aceste lucrări s-au făcut cu costuri imense, doar de la bugetul local fiind alocați peste 10 miliarde de lei vechi. Această sumă putea fi ușor economisită și redirecționată spre ziduri de sprijin, asfaltări, locuri de joacă, un teren de sport sau o grădiniță cu program prelungit. Și, cu regret o spun, actuala administrație a uitat de nevoile simple ale oamenilor, indiferent de vârstă.

„Sunt hotărât să salvez comuna”

Reporter: Mai exact, despre ce este vorba?
Claudiu Andrei MUNTEANU: În primul rând este vorba despre o lipsă de respect față de seniorii comunității. Aceștia merită măcar un bal al pensionarilor, unde să se întâlnească și să socializeze, și nu doar să fie căutați odată la 4 ani, pentru a li se cere votul. Apoi s-a desființat echipa de fotbal a comunei, de care eram mândri. De asemenea, a dispărut și ansamblul de dansuri populare, care făcea cunoscut numele comunei pe scenele țării. Totodată, nu s-a făcut nimic pentru punerea în valoare a zonelor turistice, și aici vorbesc despre Târnava sau Furcșoara. Și, nu în ultimul rând, rămâne problema proprietății asupra terenurilor. Întăbularea gratuită s-a făcut „pe genunchi”, nefiind înștiințați toți locuitorii comunei despre acest lucru. Actuala administrație a preferat să lase cât mai multe suprafețe la dispoziția comisiei locale de fond funciar, iar cei care care doresc să revendice ulterior terenuri sunt obligați la costuri suplimentare, care nu sunt deloc mici.

Reporter: Ce doriți să le mai transmiteți locuitorilor comunei Brănișca?
Claudiu Andrei MUNTEANU: În ultimii ani comuna a bătut pasul pe loc, iar pe mine, fiul comunei Brănișca, nu ca alții, acest lucru mă doare. Cred că se puteau realiza multe în această perioadă. Repet: comuna Brănișca are nevoie de o schimbare! Comuna Brănișca are nevoie de un suflu proaspăt! Comuna Brănișca are nevoie de un om hotărât și determinat în fruntea ei, un om în slujba comunității și nu de vorbe goale! Sunt hotărât să salvez comuna Brănișca!

A consemnat Ioana Popescu

Advertisement

Actualitate

Festivalul „Folk la Cetate”, la ediția a treia. Recitaluri cu Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și alți îndrăgiți artiști, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Festivalul „Folk la Cetate” își continuă povestea și în 2024. O nouă ediție, a treia, a acestui îndrăgit eveniment, va avea loc la Deva, în data de 2 iunie, începând cu ora 18:00, în Piața Unirii din centrul istoric al municipiului.

 

Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și alți îndrăgiți artiști de muzică folk vor urca pe scenă în recitaluri. „Așa cum v-am obișnuit de la edițiile anterioare, festivalul de folk de la Deva aduce anual cele mai „grele” nume ale folkului autohton, iar ediția din acest an nu putea să facă excepție. Vor fi prezenți pentru dumneavoastră, cu recitaluri: Vasile Șeicaru & Nicolae Matei, Ducu Bertzi, Constantin Neculae, Cătălin Stepa și Aurelian Epuraș, Marius Bațu, Cosmin Vaman & Alexandra Andrei”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Evenimentul va fi prezentat de colega noastră, Ioana Popescu.

Organizat prima dată în 2022

Festivalul „Folk la Cetate” este organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean”.

Advertisement

Prima ediție a festivalului a avut loc în 2022 și a fost un real succes. Și ediția a doua, din 2023, a reunit numeroși iubitori ai acestui gen muzical, folkiști de renume impresionând publicul prezent.

Citeste mai mult ...

Actualitate

UPU Deva, funcțională în noul spațiu modernizat. Vizită a președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor

Publicat

pe

Redactat de

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor, a vizitat, astăzi, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, devenită funcțională în noul spațiu modernizat.

“Am dorit să văd cum se desfășoară actul medical într-un spațiu complet nou, dotat la cele mai înalte standarde în domeniu. Consiliul Județean Hunedoara a derulat un proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin care Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Deva a fost extinsă cu un corp nou de clădire pe două niveluri și care împreună cu spațiul vechi însumează 1400 mp. În urma realizării acestei investiții majore, Urgența din Deva a fost considerată de către conducerea ADR Vest un exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest. Zona de triaj – foarte spațioasă, cabinetele de consultații, staționarele, cabinetele personalului medical și zona distinctă destinată urgențelor pediatrice oferă cele mai bune condiții pentru desfășurarea unui act medical performant. În paralel cu acest proiect, am derulat o a doua investiție, realizată de această dată din bugetul Consiliului Județean Hunedoara, prin care a fost realizată o etajare suplimentară. Aceste spații includ o sală de așteptare pentru însoțitorii pacienților ajunși la urgențe, precum și o zonă destinată administrației spitalului. Sunt două facilități care oferă spitalului din Deva standarde înalte de funcționare și arată atât respectul pentru pacienți, cât și pentru echipa medicală și administrativă a unității sanitare”, a transmis președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Investiția totală s-a ridicat la 17,4 milioane de lei, iar fondurile au fost asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și bugetul CJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă de la Simeria. Peste 300 de posturi – oferite

Publicat

pe

Redactat de

Peste 300 de posturi au fost oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acțiune organizată astăzi, la Simeria, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara. Evenimentul a avut loc la Centrul de Afaceri din localitate, începând cu ora 10:00.

Potrivit reprezentanților AJOFM Hunedoara, la această bursă, au fost contactaţi un număr de 33 de angajatori în vederea participării şi au fost prezenți efectiv un număr de 19 agenţi economici.

Oferta de locuri de muncă a numărat 313 posturi și au participat la bursă 298 de hunedoreni. Au fost selectate 74 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 21 de persoane. Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă. Dorim să mulţumim tuturor participanţilor la bursă pentru înţelegere şi buna colaborare”, au transmis reprezentanții AJOFM Hunedoara.

O acțiune similară a avut loc cu o zi înainte la Petroșani, unde 171 de persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă, iar 62 au fost angajate.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă continuă mâine, 17 mai, la Deva, tot de la ora 10:00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din reședința de județ, iar de la aceeași oră, și la Hunedoara, în foaierul Casei de Cultură din localitate.

Advertisement

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara, iar în cadrul acțiunii se desfășoară și „Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră”, pentru absolvenții claselor terminale.

 

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate