Actualitate - Eveniment
CNS Cetate Deva se desparte de șapte jucători
Deși, în mod oficial, turul Ligii a III-a de fotbal s-a încheiat, majoritatea echipelor din acest eșalon nu au intrat în vacanță.
Divizionara a treia CNS Cetate Deva își continuă antrenamentele până pe data de 22 decembrie, după care jucătorii și staff-ul tehnic vor intra în vacanță.
Revenire pe 15 ianuarie
La sfârșitul turului seriei a IV-a din Liga a III de fotbal, CNS Cetate Deva se află pe locul al șaptelea, cu 21 de puncte, golaveraj + 5 și 0 în „clasamentul adevărului”. Cei de la CNS Cetate au acumulat șase victorii, trei egaluri și cinci înfrângeri, prea puțini așteptând o evoluție spectaculoasă din partea lor. Evoluția devenilor în tur a fost oscilantă, cu un început foarte slab, urmat de o revenire spectaculoasă și un final terminat în genunchi, cu trei înfrângeri consecutive, una așteptată, 0-1 la CSM Lugoj, și cu două neașteptate, inclusiv prin proporțiile scorului, 2-5 acasă cu Gloria Cermei și 0-4 în deplasare la Hermannstadt 2 Sibiu. Conducerea clubului devean a avut o ședință de analiză a rezultatelor înregistrate în tur și a tras unele concluzii, dar a luat și unele măsuri. „Cu trei etape înainte de finalul turului aveam 21 de puncte, dar nu am mai obținut niciunul după aceea. Dacă am fi câștigat cele trei meciuri, eram pe poziția secundă. Este greu de explicat ce s-a întâmplat în aceste ultime trei etape. Am avut o ședință de analiză și, de comun acord, am decis să ne despărțim de cinci jucători, fiind vorba despre Angel Baumann, Octavian Ionică, Mihăiță Coteț, Flavius Staicu și Andrei Firan. Le mulțumesc acestor băieți pentru ce au făcut, dar drumurile noastre se vor despărți, pe cale amiabilă, plățile jucătorilor fiind făcute la zi. De asemenea, am decis, la cererea jucătorului, să încheiem relațiile contractuale și cu Alexandru Dan, un fotbalist extrem de talentat, dar lovit de multe ghinioane, căruia îi dorim să revină la forma care l-a consacrat. În plus, ne vom mai despărți și de un junior, urmând a decide cine este acesta. În mod firesc, vom face și transferuri, iar eu îmi doresc minim un jucător în fiecare compartiment, o revenire certă fiind aceea a portarului Cosmin Huzum, de la Șoimul Băița. Nu doresc să avansez nume de jucători cu care suntem în tratative, dar pot spune că este vorba despre câțiva fotbaliști cu experiență, dar și de juniori de perspectivă. Reunirea pentru retur va avea loc, aproape sigur, în 15 ianuarie 2018”, a declarat Sorin Cornea, antrenorul principal de la CNS Cetate Deva.
Actualitate
“Ziua Națională a României”: Ceremonial public la Cimitirul Eroilor, de pe strada Călugăreni, din Deva
Un ceremonial public dedicat „Zilei Naționale a României”, va avea loc duminică, pe 1 Decembrie, începând cu ora 12:00, în municipiul Deva.
„În conformitate cu legile și regulamentele militare aflate în vigoare, ceremonialul se va desfășura, în acest an, la locul de odihnă al celor care au luptat pentru națiunea română – Cimitirul Eroilor (str. Călugăreni)”, au informat reprezentanții Instituției Prefectului -Județului Hunedoara.
Programul manifestărilor cuprinde salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios și rostirea de alocuțiuni. Ceremonialul se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare.
Foto: arhivă
Citiți și: Trafic rutier închis temporar, de “Ziua Națională a României”, pe strada Călugăreni din Deva
Actualitate
„Ceaiul de Crăciun” – un eveniment cu suflet, pentru o cauză nobilă, la Deva
Devenii și nu numai sunt invitați la „Ceaiul de Crăciun”, un eveniment caritabil dedicat susținerii inițiativelor de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru sprijinirea copiilor nevoiași și susținerea unor cazuri sociale urgente.
Organizat de Asociația “Suflet Salvat”, evenimentul va avea loc pe data de 7 decembrie 2024, între orele 18:00 -20:00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara, din municipiul Deva.
„Ceaiul de Crăciun” se află la prima ediție, dar se vrea a fi un eveniment de tradiție, în cadrul acestuia dorindu-se, totodată, promovarea valorilor solidarității și ale sprijinului reciproc în perioada sărbătorilor de iarnă.
Evenimentul reunește participanți din județele Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin și Bihor, într-o atmosferă festivă și plină de generozitate, și își propune să strângă fonduri pentru: sprijinirea copiilor nevoiași și susținerea cazurilor sociale urgente, dezvoltarea proiectelor caritabile ale Asociației „Suflet Salvat”, precum organizarea taberelor gratuite pentru tinerii cu vârste între 16-30 de ani care se confruntă cu dependențe (droguri, alcool, țigări), aceste tabere oferind sprijin pentru eliberarea de dependențe, încurajând dezvoltarea personală și spirituală.
„Ceaiul de Crăciun” promite să fie o seară de neuitat, în care participanții vor avea ocazia să se bucure de momente speciale, precum: bufet tematic cu ceaiuri aromate și fursecuri festive, servite într-un decor de sărbătoare; momente de socializare, oportunitatea de a cunoaște oameni noi și de a împărtăși bucuria sărbătorilor; o cauză nobilă: posibilitatea de a face donații și de a sprijini proiectele Asociației.
„Sărbătorile de iarnă sunt despre bucurie, speranță și comunitate. Prin „Ceaiul de Crăciun”, dorim să aducem oamenii împreună pentru o cauză care contează cu adevărat: protejarea tinerilor de capcana consumului de droguri. Fiecare gest de sprijin contează și poate face o diferență enormă. Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună o seară plină de căldură sufletească și să aducem un zâmbet pe chipurile celor care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Raluca Trofin, președintele fondator al Asociației „Suflet Salvat”.
Haideți să facem din „Ceaiul de Crăciun” o tradiție care schimbă vieți!
Intrarea la eveniment este liberă, însă pentru detalii suplimentare și confirmarea participării puteți accesa paginile de socializare ale asociației.
Actualitate
Un nou “val” de alegeri: parlamentarele
Românii cu drept de vot sunt, din nou, chemați la urne. Duminica aceasta, va avea loc scrutinul electoral în urma căruia se vor stabili membrii celor două camere ale Parlamentului: Senatul și Camera Deputaților.
Campania electorală pentru alegerile parlamentare se va încheia mâine, 30 noiembrie, la ora 07:00, urmând ca votul să se exercite duminică, în 1 Decembrie, de „Ziua Națională a României”. Ca de obicei, scrutinul electoral va avea loc între orele 07:00 -21:00, cu posibilitatea prelungirii până la orele 23:59, în situația în care în incinta secției de votare sau la coadă vor mai exista cetățeni care încă nu și-au exercitat dreptul de vot. La fel ca la prezidențiale, în județul Hunedoara sunt așteptați la urne aproximativ 363.000 de cetățeni. Aceștia își vor putea exprima opțiunea electorală în cele 524 de secții de vot înființate pe raza județului. În cadrul aceluiași scrutin, cetățenii vor vota pentru ambele camere ale Parlamentului: Senatul și Camera Deputaților.
Puzderie de candidați
Un număr 31 formațiuni politice și alianțe, dar și 19 organizații ale minorităților naționale s-au înscris în cursa pentru desemnarea viitorului Parlament al României. Din județul Hunedoara, pe liste sunt peste 200 de pretendenți pentru cele nouă mandate disponibile, şase la Camera Deputaților şi trei la Senat. Mai exact, pentru Camera Deputaților sunt 154 de candidați, iar pentru Senat sunt 64 de candidați.
Conform Legii nr. 208/2015, alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024 se desfășoară prin scrutin de listă și repartizare proporțională. Viitorii membri ai celor două camere ale Parlamentului se aleg din toate partidele care au depășit pragul electoral de cinci la sută din totalul voturilor exprimate sau care au obținut cel puțin 20 la sută din voturile din patru circumscripții. În cazul alianțelor, pragul electoral este mai ridicat, respectiv opt la sută dacă sunt formate din cel puțin două partide, nouă la sută pentru alianțele de trei partide și 10 la sută pentru alianțele cu mai multe partide.
Numărul de mandate obținute în Parlament diferă de la un județ la altul în funcție de circumscripție și de numărul de locuitori. Sunt 43 de circumscripții electorale la nivelul celor 41 de județe ale țării, o circumscripție pentru municipiul București și o circumscripție pentru diaspora. Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaților este de un deputat la 73.000 de locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori.
Parlamentul României are, în momentul de față, o componență de 465 de parlamentari: 330 de deputați și 136 de senatori. Județul Hunedoara este reprezentat în organul legislativ suprem al țării de nouă parlamentari, șase deputați și trei senatori.
Reamintim că, ultimele alegeri parlamentare România au avut loc pe data de 6 decembrie 2020. În acest an electoral, românii au trecut deja prin alegerile locale, europarlamentare și primul tur al alegerilor prezidențiale. Turul al doilea pentru prezidențiale, programat să aibă loc pe 8 decembrie, va încheia alegerile din 2024.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Noi succese hunedorene la Taekwon do ITF
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Lapoviță, ninsori și vânt puternic
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Modernizarea comunei Ilia continuă. Sistem fotovoltaic, montat pe acoperișul sediului primăriei
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Curtea Constituțională a României (CCR) cere renumărarea voturilor valabil exprimate și cele nule din primul tur al alegerilor prezidențiale
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Tâlhărie în Hunedoara. Cetățean nepalez atacat și jefuit, minor reținut de poliție
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Program special la Evidența Persoanelor, în contextul alegerilor parlamentare
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Lucrări avansate la tunelurile A1 Margina – Holdea
-
Actualitatecu 3 zile in urma
O hunedoreancă la Campionatul European de handbal feminin