Sport
CNS Cetate Deva şi FC Hunedoara încep sezonul cu obiective diferite
După trei ani, judeţul Hunedoara are din nou mai mult de o echipă în eşalonul trei, alături de FC Hunedoara venind din această vară şi CNS Cetate Deva. Cele două grupări debutează oficial în acest sfârşit de săptămână în noul sezon, având obiective diferite.
Strategie schimbată pe Cerna
După un campionat dezastruos, cel mai slab de când echipa a ajuns în Liga a III-a, FC Hunedoara a schimbat strategia. Nu se mai bazează doar pe jucători autohtoni, apelând la fotalişti cu mare experienţă la nivelul eşaloanelor doi şi trei. Totul pentru îndeplinirea obiectivului, promovarea în liga secundă, la care se visează de cinci ani. Astfel, cu Vicky Roşca pe bancă, şi cu Mardare, Maghici sau Bozian în teren, trupa de pe Cerna vrea să termine pe primul loc la final, într-o luptă în care cei mai periculoşi adversari par a fi Naţional Sebiş şi Metalurgistul Cugir, ultima cârmuită de Marius Opric, cel care a fost foarte aproape de promovare cu FC Hunedoara, în sezonul 2012-2013. Alb-albaştri debutează în campionat chiar pe terenul unei rivale la promovare, Naţional Sebiş, cele două împărţindu-şi victoriile pe teren propriu, în cele două amicale jucate în această vară. Duelul din prima etapă se va juca sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul „Naţional” din Sebiş.
Deva joacă vinerea în faţa suporterilor
Ajunsă în Liga a III-a la doi ani de la înfiinţare, vecina hunedorenilor, CNS Cetate Deva, ia totul pas cu pas şi nu visează la obiective măreţe. Antrenorul Marius Sîrbu a stabilit planurile din acest sezon, salvarea de la retrogradare şi practicarea unui fotbal plăcut ochiului care să atragă lumea la stadion. În privinţa, primului, CNS Cetate Deva nu ar trebui să-şi facă probleme având în vedere că are un lot experimentat cu mulţi fotbalişti care au jucat la nivelul eşaloanelor doi şi trei. Singura problemă a tânărului antrenor este faptul că o mare parte din jucători nu pot participa la toate antrenamentele, având serviciu în afara fotbalului. CNS Cetate Deva va debuta în noul sezon mâine, de la ora 18.00, împotriva echipei ACSO Filiaşi, locul 7 în sezonul trecut al Ligii a III-a, seria a IV-a. De altfel, devenii vor disputa toate partidele de pe teren propriu vinerea, în urma unei cereri aprobate de FRF pentru acest lucru, în mod normal etapa din eşalonul trei urmând să se joace sâmbăta.
Actualitate
Cupa „Moș Crăciun” s-a încheiat la Petroșani
Anul fotbalistic în județul Hunedoara s-a încheiat într-o atmosferă plină de bucurie și pasiune pentru sportul rege! Iar acest punct final al lui 2024 a însemnat o competiție dedicată micilor fotbaliști, Cupa „Moș Crăciun”, întrecere desfășurată la șase categorii de vârstă , de la U8 până la U13, și care a avut loc, în această lună, în trei locații din județul Hunedoara.
Actul final al competiției rezervate tinerelor talente fotbalistice hunedorene a fost la sala de sport a Colegiului Economic „Hermes” din Petroșani.
„După ce ne-am bucurat de competiții reușite la Sântămăria Orlea și Hunedoara, ultima etapă a Cupei Moș Crăciun a fost găzduită cu succes la Petroșani, prin eforturile celor de la ACS Școala de Fotbal Damian Militaru Petroșani și CSM Jiul Petroșani. Competiția, dedicată categoriilor U10 și U9, a adus laolaltă tineri talentați, antrenori pasionați și suporteri entuziaști, demonstrând încă o dată că fotbalul unește și inspiră. Felicitări tuturor echipelor participante pentru dăruire și fair-play! Mulțumim gazdelor pentru ospitalitate și tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment! Ne revedem în noul an, pregătiți pentru noi provocări și victorii”, au transmis organizatorii competiției, cei de la Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara.
Actualitate
Marcos Băican și Mihai Roșu, cei mai tineri sportivi ai ACS Ronin Deva, au obținut centura neagră la Karate Tradițional
La doar 13 ani, Marcos Băican și Mihai Roșu (în vârstă de 15 ani), sportivii clubului ACS Ronin Deva, au reușit o performanță remarcabilă în lumea Karate-ului Tradițional. Cei doi tineri au obținut centura neagră în urma unui examen de grad susținut în weekendul trecut la Arad, în prezența unei comisii de arbitraj formată din experți în domeniu.
Examenul a fost organizat la invitația a patru cluburi din vestul țării și a avut loc sub coordonarea sensei-ului Mircea Popa, centura neagră șase dan și vicepreședinte al Federației Române de Karate Tradițional (FRKT). Mircea Popa, care este totodată antrenor al ACS Ronin Deva, i-a pregătit intens pe cei doi sportivi pentru acest moment important din cariera lor.
Un antrenor vizionar și o colaborare regională
Sensei Mircea Popa, unul dintre cei mai respectați practicanți de Karate Tradițional din România, a subliniat importanța cooperării dintre cluburile din vestul țării pentru dezvoltarea acestui sport. În calitatea sa de vicepreședinte al FRKT, Mircea Popa își propune să dinamizeze relațiile între cluburi și să creeze mai multe oportunități pentru sportivi să își demonstreze talentul la nivel național și internațional. “Acest examen de grad a fost o demonstrație clară că prin muncă, disciplină și cooperare între cluburi, putem atinge rezultate deosebite. Marcos și Mihai sunt exemple de determinare și dedicație, iar performanța lor mă face extrem de mândru”, a declarat Mircea Popa.
O performanță de excepție pentru tinerii sportivi
Succesul celor doi sportivi este cu atât mai remarcabil cu cât obținerea centurii negre la o vârstă atât de fragedă necesită ani de antrenamente riguroase, un nivel avansat de tehnică și o înțelegere profundă a principiilor Karate-ului Tradițional.
Marcos Băican și Mihai Roșu devin astfel modele pentru alți tineri sportivi din Deva și din întreaga țară, demonstrând că prin perseverență și îndrumarea unui mentor dedicat, se pot atinge obiective ambițioase.
Actualitate
Handbalistele de la Vulcan au câștigat derby-ul Văii Jiului
Anul competițional 2024 din handbalul juvenil intern a ajuns la final. Ultimele echipe care au evoluat în acest an au fost cele din Campionatul Național al juniorilor III, la fete și băieți.
Victorie în fața celor de la CSȘ Petroșani
Județul Hunedoara are două reprezentante în competiția feminină, CSM Vulcan și CSȘ Petroșani, ambele echipe evoluând în seria I. Mai mult, cele două combatante s-au întâlnit, într-un meci contând pentru etapa a IX-a, a doua a returului din sezonul regular, într-un derby al Văii Jiului, care s-a jucat la Vulcan. La finalul unui meci interesant, fetele de la Vulcan s-au dovedit a fi mai bune, câștigând meciul în fața rivalelor din Vale cu scorul de 42-33 (21-14). În urma acestui succes, handbalistele de la CSM Vulcan termină anul pe poziția a doua, cu 13 puncte și golaveraj +42, iar echipierele de la CSȘ Petroșani sunt pe cinci, cu 4 puncte. Pe primul loc în serie continuă să fie CSM Târgu Jiu, cu 15 puncte, care a învins, acasă, cu 38-22, pe CS Novaci, locul șapte, și ultimul, cu 1 punct și golaveraj – 65. Pe locul al treilea, la egalitate de puncte cu CSM Vulcan, dar cu golaveraj inferior, de +29, sunt handbalistele de la Jiul Rovinari, care au dispus, pe teren propriu, cu 33-26, de penultima clasată, LPS Târgu Jiu (1 punct și golaveraj – 62). În ultima etapă disputată în acest an au stat fetele de la CSȘ Turnu Severin (7 puncte), care ocupă poziția a cincea în clasamente, echipa din Mehedinți, ca și CSȘ Petroșani, având 7 meciuri disputate, iar celelalte competitoare 8.
Jucătoare la loturi
După derby-ul Văii Jiului, patru jucătoare de la CSM Vulcan au fost convocate la o acțiune de selecție pentru lotul național de cadete (jucătoare născute în 2010 și 2011), care se desfășoară la Râmnicu Vâlcea, în perioada 20-23 decembrie. Trei dintre acestea, respectiv Alessia Manea, Bianca Pălănceanu și Denisa Popa, au fost convocate mai din timp, iar cea de-a patra, Amalia Onisie, în ultimul moment. Legat de jucătoarele de la loturile naționale, trebuie spus că și CSȘ Petroșani a avut o jucătoare la lot, la cel de junioare II, fiind vorba despre Iulia Niță. Aceasta, alături de colegele sale, au participat la Turneul celor 4 Națiuni, desfășurat la Paris. România a câștigat, cu 27 – 24 meciul cu Danemarca, și a pierdut, cu 21-41 în fața Franței și cu 28-32 de la Elveția, terminând competiția pe poziția a treia.
Campionatul se reia în ianuarie
Dacă tot a venit vorba despre junioarele II de la CSȘ Petroșani, acestea evoluează în seria G a Campionatului Național de handbal pentru această categorie de vârstă. Petroșănencele au terminat turul cu punctaj maxim, respectiv 14 puncte, și sunt, firește, pe primul loc, următoarele în clasament fiind, în ordine, Millenium Giarmata (10), Banatul Timișoara (9), Unirea Sânicolau Mare (9), Câțu Timișoara (8), Alpha Oradea (2), Traian Vuia Reșița (2) și Beldiman Arad (- 1). Prima etapă a returului este programată la mijlocul ultimei săptămâni din ianuarie 2025, iar CSȘ Petroșani va juca acasă cu Banatul Timișoara, celelalte meciuri ale rundei fiind Alpha Oradea – Millenium Giarmata, Unirea Sânicolau Mare – Câțu Timișoara și Traian Vuia Reșița – Beldiman Arad. Primele vor reveni, însă, pe parchet, junioarele III, care au etapă programată în ultimul weekend din ianuarie. În această rundă a X-a, una în care va stat CSM Vulcan, CSȘ Petroșani va juca acasă cu Jiul Rovinari, celelalte meciuri programate fiind LPS Târgu Jiu – CSM Târgu Jiu și CS Novaci – CSȘ Turnu Severin. În primul weekend din februarie se va juca și în campionatul junioarelor I, acolo unde evoluează LPS Cetate Deva. După patru etape, devencele sunt pe ultimul loc al seriei G, al patrulea, cu – 2 puncte, pe primele trei poziții fiind LPS Sebeș (6), Traian Vuia Reșița (6) și Millenium Giarmata (4). În prima etapă din 2025 sunt programate întâlnirile Millenium Giarmata – LPS Cetate și Traian Vuia Reșița – LPS Sebeș.
Foto: Facebook Alexandru Trestian
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Hartă. „Gerul Bobotezei” – Unde s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi, noaptea trecută
-
Actualitatecu o zi in urma
Boboteaza, una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății. Ziua în care sunt sfințite apele
-
Actualitatecu o zi in urma
Două oferte pentru reabilitarea termică a Secției de Ginecologie din Brad, un proiect de 3,7 milioane lei
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Ajunul Bobotezei – Tradiții și obiceiuri. Mersul cu “Ciorolița”, o datină străveche în satul hunedorean Țebea
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Atenționare meteo de intensificări ale vântului, până marți
-
Actualitatecu o zi in urma
Licitație pentru mobilier educațional în Hațeg. Șase oferte depuse pentru dotarea școlilor locale
-
Actualitatecu 2 zile in urma
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a crescut, în decembrie 2024, cu 3.860 persoane
-
Actualitatecu o zi in urma
Mintia: Provocările și perspectivele unei investiții energetice strategice