Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

Cod galben de instabilitate atmosferică în județ, până vineri seara

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă și pentru județul Hunedoara, vineri, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 23:00.

“În intervalul menționat, local în Oltenia, Dobrogea, sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, a informat ANM.

ANM notează că, local manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi și sâmbătă (9 iulie) și duminică (10 iulie).

Actualitate

Peste 200 de mii de puieți plantați în Ocolul Silvic Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

În efortul continuu de a proteja și îmbogăți resursele naturale, Ocolul Silvic Petroșani a lansat o nouă campanie de împăduriri de primăvară, cu un obiectiv ambițios: plantarea a peste 200 de mii de puieți forestieri din speciile molid și larice, pe o suprafață generoasă de 48.1 hectare.

Această inițiativă reprezintă un pas esențial în direcția conservării și regenerării pădurilor din zona Petroșaniului, contribuind nu doar la protejarea biodiversității, ci și la combaterea schimbărilor climatice prin absorbția emisiilor de dioxid de carbon.

”Campanie de împăduriri de primăvară şi în Ocolul Silvic Petroşani. Ocolul Silvic Petroşani plantează în acest an 222 150 puieţi forestieri din speciile molid şi larice, pe o suprafaţă de 48.1 ha”, arată reprezentanții Romsilva-Direcția Silvică Hunedoara.

În contextul creșterii preocupărilor privind conservarea mediului înconjurător, Ocolul Silvic Petroșani își intensifică eforturile în promovarea sustenabilității și în educarea comunității cu privire la importanța protejării ecosistemelor forestiere. Plantarea acestor puieți reprezintă un angajament ferm în asigurarea unui viitor durabil pentru generațiile viitoare.

Echipa de specialiști ai Ocolului Silvic Petroșani va superviza întregul proces de plantare, asigurându-se că fiecare puiet este plasat în condiții optime pentru a-și dezvolta potențialul și a contribui la creșterea și sănătatea pădurii.

FOTO: FACEBOOK ROMSILVA-DIRECȚIA SILVICĂ HUNEDOARA

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Caravana ”Sărbători cu Sănătate”, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de azi și mâine, la Deva va avea loc Caravana ”Sărbători cu Sănătate”. Personalul medical al Asociației Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva organizează o acțiune de testare a sănătății populației.

Locația este Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr.36 Deva) cu începere de la ora 10:00.

”Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva va organiza în perioada 18-19 aprilie 2024, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr.36 Deva) cu începere de la ora 10:00, o acțiune de testare gratuită a sănătății dumneavoastră! În cadrul acțiunii se vor efectua următoarele proceduri: efectuare electrocardiograma EKG pentru identificarea problemelor cardio; efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare; efectuare INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante; măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale; hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz; determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP)-care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral; osteodensitometria- măsurarea densității osoase”, anunță reprezentanții Salvital Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK SALVITAL HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva: Tichete sociale, de 2.000 de lei, pentru mamele aflate în situații defavorizate

Publicat

pe

Redactat de

Mamele aflate în situații defavorizate vor primi tichete sociale pe suport electronic, în valoare de 2.000 de lei, pentru nou-născuți – prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027. Banii pot fi folosiți doar pentru produse necesare îngrijirii nou-născutului.

Sprijinul material se acordă în perioada 2024 – 2027, pentru copii născuți începând cu data de 12 aprilie 2024, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului. De asemenea, în cazul unei nașteri multiple, sprijinul material se acordă pentru fiecare nou-născut.

Valoarea tichetului social va fi acordată într-o singură tranșă pentru fiecare nou-născut.

DE REȚINUT! Măsura de sprijin material nu este aplicabilă imediat. Autorităţile publice centrale au la dispoziţie 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 34/2024 pentru a stabili procedura specifică de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru nou-născuţi şi mecanismul de implementare aferent.

Potrivit actului normativ, șase CATEGORII DE PERSOANE vor primi tichetele sociale pentru nou-născuți, astfel:

Advertisement

– mame cărora le este stabilit dreptul la venit minim de incluziune (indiferent de componenta acestuia)

– mame cu dizabilități

– mame aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice sau aflate în alte situații de risc, stabilite prin anchetă socială

– mame care nu dețin acte de identitate

– mame minore

Advertisement

– mame cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zone de conflict armat, care dețin permis de ședere temporară

Prin excepție, în cazul în care copilul este lipsit de ocrotirea mamei în primele 3 luni de la naștere, tichetul social poate fi acordat reprezentantului legal al copilului.

Tichetele sociale pentru nou-născuți pot fi folosite în termen de maximum 6 luni de la data emiterii, doar pe teritoriul României. Tichetele nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Potrivit OUG nr. 34/2024, măsura de sprijin material este completată de măsuri auxiliare, care vor fi puse în aplicare de serviciile publice de asistență socială. Acestea constau în activități care au ca scop reducerea deprivării materiale și care pot include indicații de îngrijire a nou-născutului, educație cu privire la asigurarea igienei corporale și a locuinței, facilitarea accesului la servicii medicale, orientarea către servicii sociale, recomandări nutriționale pentru bebeluși etc.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0799.992.311 și 0254.218.030 / Tasta 1 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), după următorul program: luni – joi, între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00 și vineri, între orele 8:00-11:00.

Advertisement

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate