Connect with us
Data: 03/07/2024
.

Actualitate

Cod portocaliu de inundații în județul Hunedoara

Publicat

pe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis două avertizări de cod galben și portocaliu de inundații în mai multe județe, între care și Hunedoara. Codul Galban este valabil până astăzi la ora 24:00, pe Crișul Alb și afluenții săi din județ, pe Jiul superior și mijlociu și afluenții săi. De asemenea, codul portocaliu de inundații emis de INHGA este valabil până astăzi, la ora 14:00, pe Râul Crișul Alb și afluenți, afluenții Mureșului inferior și ai Jiului.. potrivit hidrologilor, fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare în intervalul 13.06.2016 ora 21:00 – 14.06.2016 ora 09:00 în unele bazine hidrografice din zona de munte aferente judeţelor: Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Hunedoara şi Sibiu.

Advertisement

Actualitate

Bacalaureatul continuă cu proba la alegere a profilului. Un candidat, eliminat la testările anterioare

Publicat

pe

Redactat de

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2024, continuă, joi, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, urmată, vineri, 5 iulie, de ultima probă scrisă, cea la Limba și literatura maternă.

La prima proba scrisă Limba și literatura română, din cadrul examenului național de Bacalaureat, desfășurată în 1 iulie, la nivelul județului Hunedoara, s-a înregistrat o rată de participare de 98,2 la sută. Au fost prezenți 2.223 de candidați, dintr-un total de 2.264 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru susținerea acestei probe. „40 de candidați au fost declarați absenți, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara.

Marți, 2 iulie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), cu participarea a 2.221 de candidați, din totalul celor 2.278 de candidați înscriși (toate promoțiile) pentru a o susține. Rata de prezență a fost de 97,5 la sută.

Primele rezultate, în 8 iulie

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și online, este programată în data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Rezultatele finale vor fi comunicate în data de12 iulie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Certificatul de cazier judiciar se poate obține online și prin HUB-ul de servicii al MAI

Publicat

pe

Redactat de

Certificatul de cazier judiciar se poate obține online și prin HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), platformă care are ca obiectiv simplificarea accesului cetățenilor la serviciile furnizate de către structurile ministerului.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoanele fizice se obține de la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeul pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Acesta se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult trei zile lucrătoare. De asemenea, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut și online de către persoanele fizice de cetățenie română, prin două mecanisme de acces.

“Astfel, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar electronic, cetățenii au la dispoziție următoarele servicii online: prin platforma HUB.MAI.GOV.RO (https://hub.mai.gov.ro/serviciu/), solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier judiciar; prin intermediul platformei www.ghișeul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice, folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România. În urma validării, aceștia vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip. HUB-ul de servicii online al MAI a fost creat pentru a ușura interacțiunea cetățeanului cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, urmând ca, pe această platformă, să fie integrate mai multe servicii publice oferite de instituție”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Aproape 18.000 de certificate de cazier judiciar -eliberate în județ, de la începutul anului

La nivelul județului Hunedoara, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024, au fost eliberate 17.854 de certificate de cazier judiciar, la cele opt ghișee din județ și 2.598 certificate de integritate comportamentală, iar la nivel național au fost eliberate, în acceași perioadă, 177.385 de certificate de cazier judiciar în format electronic, prin HUB-ul de servicii al M.A.I..

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

“Generația de suflet” se întoarce acasă, în această seară. „Încheiem o poveste frumoasă (…) care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune”

Publicat

pe

Redactat de

Echipa națională de fotbal a României, care a participat la Campionatul European din Germania – EURO 2024, va reveni, în această seară, la București, cu un zbor de la Frankfurt. „Tricolorii” vor ateriza la Aeroportul „Henri Coandă” la ora 23:20 și vor părăsi aeroportul prin salonul oficial, potrivit unei informări a Federației Române de Fotbal.

De acolo, echipa se va deplasa direct la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, Casa Tricolorilor, unde suporterii care doresc să-i întâmpine îipot  aștepta.

Federaţia Română de Fotbal a făcut un apel către fani să nu vină la aeroport, deoarece nu va fi posibilă interacţiunea dintre echipă şi suporteri în acest loc. De asemenea, nu toţi jucătorii echipei naţionale vor reveni în ţară miercuri seară.

 

Drumul României la EURO 2024 s-a oprit în optimi, după meciul cu Olanda

Advertisement

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de Olanda, cu scorul 3-0, marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

Tricolorii” au luptat pentru victorie, însă nu au reușit să se impună în fața echipei Olandei. În urma acestui rezultat, naționala României a părăsit Campionatul European de Fotbal – EURO 2024.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Pentru că ne-am dorit foarte mult pentru români şi pentru noi, după toată emulaţia care s-a creat şi fericirea creată de acest parcurs. Am dat totul ca să mergem mai departe. Încheiem o poveste frumoasă, dar o poveste care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune dacă ştim cum să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început. Eu le mulţumesc băieţilor pentru tot parcursul şi pentru toată implicarea lor, au depăşit limite şi aşteptări. Însă e greu într-o lună de vară să depăşeşti zeci de decalaj între fotbalul nostru şi fotbalul olandez. Asta e realitatea”, a spus, după înfrângerea cu Olanda, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, la postul Pro Arena, citat de Agerpres.

Le cer iertare suporterilor că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor. Azi primele 20 de minute ne-au aparţinut şi am avut şi ocazii mari. Am făcut această strategie pentru că ştiam că se aşteaptă să cedăm teren şi am vrut să îi surprindem. I-am pus în dificultate, însă la prima ocazie a lor au creat golul. Dar vedeţi că toate golurile sunt acţiuni individuale, pentru că au calitate foarte mare. E trist pentru că am pierdut cu 3-0, însă echipa noastră a dat tot ce a avut mai bun”, a adăugat Iordănescu.

În sferturile de finală, Olanda va juca împotriva Turciei.

Advertisement

 

Sursa foto: Echipa națională de fotbal a României/Facebook
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate