Connect with us
Data: 03/05/2024
.

Actualitate

Cod portocaliu de viscol în zona montană din sudul județului. La peste 2.000 de metri, zăpada măsoară peste 40 de centimetri, iar vizibilitatea este redusă

Publicat

pe

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu, valabilă pentru zona montană din sudul județului Hunedoara, din această noapte.

Astfel, duminică, 26 noiembrie, în intervalul orar 02:00 – 16:00, zona de sud a județului Hunedoara se va afla sub incidența avertizării meteorologice Cod portocaliu ce vizează viscol, iar vizibiltatea va scădea sub 50 metri. În intervalul menționat, vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90…110 km/h și va ninge.

Salvamontiștii hunedoreni atrag atenția că, în Masivele Retezat și Parâng, la peste 1800 de metri altitudine, vântul are la rafală, peste 60 km/h, spulberând zăpada. La peste 2000 de metri, stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri, iar în depozite este și de peste 1 metru, vizibilitatea fiind sub 10 metri.

Sursa: Remus Popescu/Salvamont Hunedoara

ISU Hunedoara a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate. De asemenea, pompierii militari hunedoreni sunt pregătiți să intervină, în cel mai scurt timp, în sprijinul comunității.

„Pentru evitarea situaţiilor de urgenţă generate de manifestarea fenomenelor meteorologice prognozate, vă recomandăm: evitați să plecați la drum pe perioada supusă avertizării meteorologice; informați-vă asupra situaţiei drumurilor (drum închis, blocat, restricţionat), înainte de a pleca la drum; echipați-vă maşina pentru condiţiile de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.); asigurați-vă de funcţionalitatea sistemului de încălzire a autoturismului și că dispuneți de necesarul de carburant, înainte de a pleca la drum; aprovizionați-vă cu pături, lanterne, apă şi alimente. Totodată, nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112 dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

Actualitate

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare.

La data de 02 mai 2024, în jurul orei 21:55, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Certejul de Jos, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată în baza unei autorizații legal emise pe raza localității Boholt, împreună cu alte persoane, fiului său în vârstă de 34 ani i s-ar fi descărcat accidental arma de vânătoare lovind mortal în zona pieptului un bărbat în vârstă de 44 ani , participant la vânătoare, transmite IPJ Hunedoara.

Din primele verificări s-a stabilit că vânătoarea se desfășura în baza unei autorizații legal emise.

Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și în acest caz, au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tradiții în Vinerea Mare

Publicat

pe

Redactat de

În Vinerea Mare, respectăm tradițiile cu strictețe, evitând anumite activități considerate nepotrivite sau nefericite în această zi specială.

De exemplu, se spune că tot ce este semănat sau sădit în această zi nu va rodi, așa că evităm muncile agricole și domestice. De asemenea, sacrificarea animalelor, curățenia și spălatul sunt amânate pentru alt moment din săptămână. Evităm să ne tundem sau să mâncăm urzici și preparate cu oțet, ca semn de respect pentru suferințele lui Iisus în această zi.

Slujba din Vinerea Mare este centrală în tradiție, aducând comunitatea ortodoxă împreună într-o atmosferă solemnă. Ritualurile din cadrul slujbei, precum scoaterea Sfântului Epitaf din altar și înconjurarea bisericii de trei ori, sunt momente semnificative în această zi. Un obicei aducător de sănătate este scăldarea de trei ori în apă rece, iar aprinderea lumânărilor la slujbă și aducerea lor acasă este un gest de comemorare a celor dragi.

FOTO: ZIUADEVEST.RO

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tragedie la Petrila. Un bărbat a murit strivit de un utilaj

Publicat

pe

Redactat de

Tragedie la Petrila. Un bărbat a murit strivit de un utilaj

La data de 02 mai 2024, Poliția Orașului Petrila a fost sesizată în jurul orei 20:16, de către administratorul unei societăți comerciale din localitate cu privire la faptul că, la punctul de lucru a găsit un angajat decedat sub un utilaj.

Poliţiştii care s-au deplasat la fața locului au identificat cadavrul unui bărbat în vârstă de 61 ani, angajat al societății, sub cupa unui utilaj de tip ifron, posibil strivit de componentele sale metalice.

Au fost anunțați reprezentanții ITM Hunedoara.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cadavrul a fost preluat și transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate