Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Codrea se antrenează cu ASU Poli!

Publicat

pe

Din Liga I, direct într-a cincea!

Fotbalistul vrea să pună umărul la ascensiunea echipei adoptate de suporteri 

Mijlocaşul care va împlini 32 de ani în aprilie va juca din nou la Timişoara, însă nu la ACS Poli, ci la echipa din liga a cincea. Codrea s-a antrenat aseară, pentru prima dată, cu ASU Politehnica şi vrea să pună umărul la ascensiunea echipei adoptate de suporteri

codreaDe când şi-a reziliat contractul cu Rapid, Codrea a fost ofertat doar de echipe din străinătate, din campionate cu o cotă egală sau mai slabă decât Liga I din România, motiv pentru care a decis să se retragă acasă, la Timişoara. Fotbalistul vrea să petreacă mai mult timp alături de soţia şi de fiica lui, care s-a născut în vara anului trecut. Săptămâna trecută, Codrea a fost în Italia, într-un scurt concediu şi, după întoarcere, s-a hotărât să înceapă antrenamentele cu gruparea din campionatul judeţean.

„Am început să mă antrenez cu băieţii şi vom vedea ce va fi. Dacă-mi va plăcea, probabil că mă voi legitima. Săptămâna aceasta mă voi hotărî ce voi face. O să joc din plăcere, mai ales că sunt şi Roti şi Titi Varga în echipă”, a spus Codrea, care e ca şi convins să pună umărul la proiectul suporterilor bănăţeni. Luna trecută, mijlocaşul spunea că se gândeşte deja şi la o carieră de conducător al unei echipe din ligile inferioare, însă a amânat acest gând deocamdată.”Acum vreau să fiu doar jucător. Dacă mă apuc şi de administraţie şi voi juca în acelaşi timp, cred că voi avea prea puţin timp liber”, a declarat fostul „tricolor”.

„Tot fotbal e şi cu Steaua, şi cu Racoviţa”

Advertisement

Codrea spune că nu are nicio problemă să evolueze într-un eşalon inferior.

„Am venit cu sufletul, am venit să mă bucur efectiv de fotbal. Încep cu ei, să nu stau pe loc şi apoi vom vedea, din încet în încet şi din aproape în aproape. Am vorbit cu suporterii, au fost foarte simpatici, mi-a plăcut ideea lor şi, în al doilea rând, e şi domnul Rotariu aici. Mă înţeleg foarte bine cu el, avem o relaţie foarte apropiatăşi am zis că dacă el poate la vârsta asta, trebuie să iau exemplul lui şi să fiu lângă el”, a spus mijlocaşul timişorean.

Fostul internaţional român vorbeşte în termeni laudativi de aventura începută în vară de suporterii timişoreni, care au adoptat echipa Universităţii Politehnica din liga a cincea. „Proiectul suporterilor e frumos, e interesant, e ceva făcut cu pasiune. Dacă am venit aici şi nu m-am dus în alte părţi, înseamnă că mi-a plăcut. Încerc să-i ajut şi eu cum pot. Dacă voi veni, voi juca pe gratis, e clar. Nu e o dovadă de nimic, doar îmi place fotbalul şi vreau să mă simt bine pe teren. Plus că ei sunt suisţinuţi de atâţia suporteri minunaţi, e atât mai bine şi mai interesant. Eu am jucat la Poli doar în Divizia B, când aveam 18 ani şi ar fi foarte interesant să mă întprc la Poli, chiar dacă e în liga a cincea, chiar dacă sunt condiţiile cum sunt, e ceva entuziasmant. Îmi pare rău că nu am prins-ope Poli într-o perioadă mai bună. Aş fi vrut să mă întorc şi s-o găsesc în Liga I, să se bată la campionat, dar ne conformăm situaţiei. Tot fotbal e, şi dacă joc cu Steaua şi dacă joc cu Racoviţa sau Topolovăţ. Tot 11 contra 11, aceeaşi plăcere de a juca, doar că aici joci fără bani, atâta tot”, a afirmat fotbalistul de 31 de ani.

Vor avea patru foşti divizionari A în lot!

În afara lui Codrea, pentru ASU Poli mai joacă legendele lui Poli, Iosif Rotariu şi Titi Varga, precum şi Zoltan Nincsovics (34 de ani), care a bifat un sezon în prima ligă, în tricoul lui UMT. Alb-violeţii sunt, astfel, mult mai puternici decât în prima jumătate a campionatului, pe care au încheiat-o pe locul al doilea, la cinci puncte în spatele Progresului Racoviţa. Doar primul loc este promovabil în Liga a IV-a.
Liga2.ro

Advertisement

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂTARU

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate