Connect with us
Data: 29/05/2024
.

Actualitate

Comuna Băița, în straie de sărbătoare, la aniversarea a 595 de ani de atestare documentară

Publicat

pe

Comuna Băița a sărbătorit, la finalul săptămânii trecute, 595 de ani de atestare documentară, prilej cu care s-au reluat și Serbările comunei, pentru că în perioada pandemiei de coronavirus evenimentul nu a mai fost organizat. Astfel, timp de două zile, pe Haldina din Băița a fost mare sărbătoare.

Evenimentul din acest an a ajuns la cea de-a XV-a ediție, fiind una jubiliară, comuna Băița împlinind 595 de ani de atestare documentară. Astfel, timp de două zile, la Băița a fost mare sărbătoare, la care au participat sute de localnici și nu numai. Primăria și Consiliul Local Băița, în colaborare cu Asociația Social-Culturală „Țara de piatră” au fost cei care au organizat acest eveniment.

„Cu toții am așteptat să ne reîntâlnim la această sărbătoare, după doi ani în care nu am organizat acest eveniment. Le mulțu­mesc tuturor celor care au făcut parte din organizare și în mod particular fiilor satului, localnicilor, celor care au revenit, cu bucurie pe meleagurile natale, pentru a petrece împreună, dar și tuturor hunedorenilor care au ales să petreacă alături de noi. Le doresc tuturor multă, multă sănătate și să ne ferească Dumnezeu de alte rele. Sper că s-au simțit bine cu toții și a fost un eveniment reușit”, a declarat Damian Diniș, primarul comunei Băița.

Programul, pentru toate gusturile și vârstele

Programul de la ediția din acest an a Serbărilor comunei Băița a oferit și câteva surprize. Una dintre acestea a fost prezența voluntarilor de la Crucea Roșie Deva, care, din fericire, nu au fost nevoiți să acorde primul ajutor, însă au făcut unele analize uzuale pentru doritori.

Pri­ma zi a fost marcată de fotbal, Șoimul Băița evoluând în teren contra unei echipe formate din localnici, de o serie de concursuri distractive, premiate în funcție de rezultatele obținute, precum cel de băut bere, de sărit cu sacul ori de tras funia. Seara, petrecerea a continuat cu muzică, pe scenă urcând Beatrice Herban, Maria Anreiaș și Ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale Băița, coordonat de profesor Mircea Hada. Mai apoi, cei mai tineri dintre participanți s-au distrat la discoteca în aer liber, alături de DJ Thomann Bax. Du­minică, folclorul a fost în prim plan, fiind susținute reci­taluri de către interpreții Letiția Mihuțiu, Adina Hada, Ciprian Trusescu, Luminița Safta, Marius Ciprian Pop, Teodora Petruț, Ciprian Roman, Lorena David, Gabi Nicolae, Simina Părău și Cornel Borza, iar acompaniamentul a fost asigurat de Ansamblulul Profesionist ,,Drăgan Muntean” (dirijor profesor George Cîlțea, coregraf Mircea Resiga). De asemenea, și Ansamblul folcloric ,,Rit­muri Zărăndene”, coordonat de Gheorghe Diniș aurcat pe scenă.

Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate