Connect with us
Data: 19/06/2024
.

Comunitate

Comuna Crișcior, o veritabilă capitală a sportului

Publicat

pe

În comuna Crișcior sportul este la loc de cinste, și nu doar la nivel declarativ. Acest lucru se demonstrează prin evenimentele organizate în această primăvară în Crișcior sau prin participarea reprezentanților comunei la competiții, dar și prin investițiile din domeniu, aici funcționând cea mai nouă sală de sport din județul Hunedoara, iar pentru stadionul de la Gurabarza administrația locală are depus un proiect pentru modernizarea acestuia.

Primarul, vicecampion european la fotbal

Crișciorul este, practic, o veritabilă capitală a sportului. Acest lucru se datorează și faptului că primarul Ovidiu Ilie Furdui este nu doar un iubitor al sportului, ci și un practicant, cu bune rezultate, ale celei mai populare ramuri ale acestuia, fotbalul. Recent, Ovidiu Ilie Furdui a făcut parte din lotul României care a cucerit medaliile de argint la Campionatul European de Fotbal al Naționalelor Primarilor, desfășurat, recent, în Germania. Competiția a fost una extrem de serioasă, din loturile celor 16 participante făcând parte și foști fotbaliști profesioniști, cu prezențe în echipele reprezentative din țările lor. “Mândru că sunt român!!! Să iți reprezinți comunitatea și țara într-o competiție este o onoare imensă, iar apogeul este atins în momentul intonării imnului național! Cu mândrie și bucurie vă împărtășesc rezultatul extraordinar pe care l-am obținut la Campionatul European de Fotbal al Naționalei Primarilor! Am fost onorat să reprezint comuna noastră , județul și țara în această competiție internațională, care s-a desfășurat la Leipzig, în Germania, iar efortul nostru comun ne-a adus locul 2 din 16 țări participante, devenind astfel vicecampioni europeni.
Sunt încântat ca am avut alături colegi primari, foști mari fotbaliști, printre care se numără Gabriel Mureșan, component al Naționalei României si al echipei CFR Cluj, actualmente primarul comunei Apold, din județul Mureș. Pe lângă acest nume important în fotbalul românesc a mai participat la acest eveniment și Damiano Tommasi, nume important în fotbalul italian, fost component al Naționalei Italiei și al echipei Roma, actualmente primarul Veronei. O altă mare bucurie am avut-o în momentul în care cel mai bun jucător al turneului a fost declarat primarul comunei Măureni, județul Caraș – Severin, Brian Filimon iar golgheterul turneului a fost Tiberiu Zelencz primarul comunei Mica, județul Cluj
Acest succes nu ar fi fost posibil fără sprijinul și susținerea voastră dragi colegi, prieteni și cetățeni. Vă mulțumesc din inimă pentru fiecare gând bun, fiecare încurajare și fiecare urare de succes. Împreună, am demonstrat că spiritul comunitar poate învinge orice obstacol și că nu există limită pentru realizările noastre când suntem uniți într-un scop comun, fie că este pe terenul de fotbal sau în proiectele care vizează dezvoltarea și bunăstarea comunității noastre”, a declarat primarul comunei hunedorene Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui.

Etapă de Campionat Național de Endurocross, la Valea Arsului

De asemenea, chiar la sfârșitul săptămânii trecute, la Crișcior, în zona carierei din satul Valea Arsului, a fost organizată etapa a II-a a Campionatului Național de Endurocross. Competiția este inclusă în calendarul oficial al Federației Române de Motociclism și a fost organizată cu sprijinul Primăriei comunei Crișcior. Rideri din întrega țară au concurat la secțiunile Moto, ATV și Quad, pe mai multe clase, întrecerile fiind extrem de palpitante. La Moto, clasa Pro, primii trei au fost Ervin Kovacs (Go Racing), Raul Marin (Motokron) și Vlad Hambășan (Știința București), la clasa Veterani Viorel Pop (Master Bike), Dorin Iamandeiu (ACS Odobești) și Anton Olaru (Tourmount), la clasa Expert podiumul a fost compus din Leonardo Gherman (Master Bike), Tamas Elekes (Go Racing) și Eduard Hegyi (Master Bike), ia la clasa Hobby din Tamas Balint (Master Bike), David Ignat (Black Ryders) și Vlăduț Popa (Motokron). La ATV, clasa A, pe podium au fost Mădălin Caete (Euronautica), Răzvan Muntean (HE Maramueș) și David Fara (Lion Racing). La Quad, podiumul de la clasa a a fost compus din Florin Belean, Denis Hălmăgean (ambii de la Lion Racing) și Alexandru Tudor (ACS Odobești), iar la clasa C primii trei au fost Cristian Tulvan (Lion Racing), Daniel Perde (Master Bike) și Adrian Chiciu (ACS Odobești). “Le mulțumim tuturor celor care au participat la această competiție. Participanții au demonstrat un nivel remarcabil de pasiune, determinare și spirit sportiv, contribuind, astfel, la succesul acestui eveniment. Fiecare dintre participanți a adus o energie pozitivă și au făcut din această competiție o experiență memorabilă pentru toată lumea. Eforturile și performanțele competitorilor ne inspiră și ne motivează să organizăm evenimente din ce în ce mai reușite. Apreciem dedicarea și pregătirea sportivilor și le suntem recunoscători că au ales să fie parte în această aventură alături de noi. Le dorin mult succes în continuare și așteptăm, cu nerăbdare, să îi vedem în viitoarele etape ale campionatului”, a transmis, la finalul competiției, Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Primăvara pe bicicletă

Primăria comunei hunedorene, alături de Liceul Tehnologic “Crișan” din localitate, a mai organizat, tot în această lună, o competiție sportivă. Este vorba despre cea de-a teia ediție a manifestării intitulate “Primăvara pe bicicletă”, competiția, care a fost înscrisă în “Cupa județului Hunedoara”, fiind destinată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani. “Competiția s-a desfășurat în conformitate cu regulamentele Uniunii Cicliste Internaționale și ale Federației Române de ciclism, pe cinci categorii de vârstă și pe distanțe diferite. Câștigători au fost, în cele din urmă, toți participanții, fiind un moment de bucurie pentru copii pasionați de ciclism. Le mulțumim tuturor participanților, dar și cetățenilor din Crișcior, care au făcut ca evenimentul să fie unul minunat și plin de energie. Prin pasiunea pentru ciclism și implicare au contribuit la promovarea unui stil de viață sănătos și la sprijinirea mobilității durabile în comunitatea noastră. Felicitări pentru eforturile depuse și pentru spiritul comunitar”, a spus primarul comunei Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui.

Advertisement

Comunitate

Administrația din Hărău continuă în aceeași formulă

Publicat

pe

Redactat de

Comuna Hărău este o așezare rurală din județul Hunedoara, situată pe Valea Mureșului. Cei circa 2.500 de locuitori ai comunei Hărău, care are o suprafață de aproape 50 de kilometri pătrați, trăiesc în patru sate, respectiv localitatea de reședință omonimă și așezările aparținătoare Banpotoc, Bârsău și Chimindia.

S-a ales continuitatea

Totodată, comuna Hărău, care se întinde pe o suprafață de 42 de kilometri pătrați și are o populație de peste 2.200 de oameni, este una dintre puținele așezări, nu doar din județ, ci și din întreaga țară, în care numărul locuitorilor a fost în creștere, conform ultimului recensământ. Bună parte dintre locuitorii comunei Hărău și-au exprimat votul la alegerile locale din această lună, iar rezultatele scrutinului au arătat că s-a ales continuitatea, așezarea urmând a fi condusă, și în următorii patru ani, de echipa aflată în funcție, în frunte cu primarul Lucian Mihael Albu Weber. “Vă mulțumesc din suflet, dragi locuitori ai comunei Hărău, pentru participarea dumneavoastră la aceste alegeri. Fiecare vot a contat, indiferent de opțiunea exprimată si apreciez enorm implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră! Celor care m-ati votat, vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, vă sunt profund recunoscător. Votul dumneavoastră exprimat este o dovadă a dorinței de a continua împreună pe drumul dezvoltării și al bunăstării pentru comunitatea noastră. Celor care nu m-ati votat, vă respect decizia! Vă asigur că voi fi primarul tuturor și mă angajez să vă reprezint cu onestitate și deschidere! Doresc să mulțumesc echipei mele de consilieri, care s-a dedicat trup și suflet pentru a face posibil acest rezultat. Sunt convins că, împreună, vom reuși să continuăm ceea ce am inceput! Angajamentul meu este de a vă reprezenta cu cinste, transparență și dedicare. Vă asigur că ușa mea va fi întotdeauna deschisă pentru sugestii, probleme și propuneri, pentru că doar prin dialog și colaborare vom reuși să atingem obiectivele noastre. Vă mulțumesc, încă o dată, pentru participare, sprijin și susținere”, a transmis primarul reales al comunei hunedorene Hărău Lucian Mihael Albu Weber.

Pentru comunitate

Chiar dacă a fost campanie electorală, în comuna Hărău s-a muncit, și chiar cu spor. „Profit de această ocazie pentru a reaminti că sunt, alături de colegii mei, deschis la orice sugestie, cu condiția ca aceasta să fie legală. Astfel, reiterez faptul că Primăria Comunei Hărău nu poate schimba sau investi nimic în rețeaua de distribuție a energiei electrice, întrucât nu este proprietarul acestor rețele, iar orice operațiune din cele mai sus amintite este ilegală. În altă ordine de idei doresc să anunț că am pregătit terenul pentru demararea si realizarea unei noi investiții în localitatea Hărău, in vederea construirii si dotării unei Capele mortuare. Prin realizarea acestei investiții, cetățenii din localitate vor beneficia de un spațiu adecvat pentru ritualul înmormântării. De asemenea, încă un proiect pentru locuitorii comunei Hărău a fost acceptat la finanțare. Un milion de euro, bani europeni, vor ajunge în comuna Hărău pentru amenajarea prin pietruire a drumurilor agricole. Totodată, cu ajutorul bunului Dumnezeu ne-a fost livrat noul buldoexcavator, astfel reușind să mai încheiem încă un proiect în valoare de 100.000 euro, fiind vorba despre fonduri europene nerambursabile. Și, nu în ultimul rând, vreau să spun că am participat, zilele trecute, cu mare bucurie,la serbarea de sfarsit de an școlar a preșcolarilor de la noua Gradiniță, unde am fost martor la momente pline de emoție. Cei mici ne-au încântat cu cântece și poezii, aducând un strop de magie în sufletele tuturor celor prezenți. În încheierea programului, festivitatea de premiere a adus un val de emoții, preșcolarii fiind răsplătiți pentru efortul și entuziasmul lor. Vă doresc tuturor o vacanță frumoasă cu clipe de neuitat”, a mai spus Lucian Mihael Albu Weber, actualul și viitorul primar al comunei hunedorene Hărău.

Citeste mai mult ...

Comunitate

La Crișcior s-a ales continuitatea

Publicat

pe

Redactat de

Situată în legendara Țară a Moților, comuna Crișcior, cu o populație de circa 4.000 de locuitori, este una dintre localitățile rurale mari din județul Hunedoara. Comuna se întinde pe o suprafață mai mare de 40 de kilometri pătrați și are în componență localitatea de reședință Crișcior și satele aparținătoare Gurabarza, Valea Arsului și Zdrapți.

Colaborare și angajament

Ca mai toate localitățile din Țara Moților, și Crișciorul a fost un important centru minier, activitate care, acum, din păcate, ține de istorie. Mineritul a făcut ca unele zone centrale ale comunei să arate ca la oraș. Acest lucru, însă, nu înseamnă că aici nu sunt obiective care merită a fi văzute. Astfel, aici funcționează schitul „Sfânta Treime”, pe raza satului Gurabarza. De asemenea, pot fi vizitate și două biserici cu o vechime apreciabilă, fiind vorba despre cea de zid, din Crișcior, ctitorită în secolul al XIV-lea, și cea de lemn de la Zdrapți, ridicată în 1852. De asemenea, în Crișcior mai există un momument al eroilor, dar și un muzeu al satului, care dezvăluie multe dintre tradițiile zărăndene. Din 2004 primar al comunei este Ovidiu Ilie Furdui, care a fost, recent, reales în funcție și va începe, alături de echipa sa, un al șaselea mandat în fruntea administrației publice locale din Crișcior. „Stimați cetățeni și dragi membri ai echipei mele de consilieri locali, doresc să vă mulțumesc din inimă pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, votându-mă în funcția de primar. Acest succes nu ar fi fost posibil fără sprijinul și dedicarea voastră neclintită. Echipa mea de consilieri a demonstrat un angajament extraordinar și o colaborare exemplară, iar cetățenii au arătat că își doresc o comunitate mai bună și mai unită. Votul vostru este o responsabilitate pe care o iau foarte în serios și voi lucra neobosit pentru a vă onora încrederea. Vă mulțumesc pentru sprijin și vă asigur că împreună vom construi un viitor mai bun pentru toți”, a transmis Ovidiu Ile Furdui, primarul reales al comunei hunedorene Crișcior.

Peste 133 de milioane de lei, atrași din fonduri europene

În mandatul în derulare, admoinistrația din Crișcior a atras o sumă importantă, de peste 133 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru dezvoltarea comunei. Acest trend va continua, iar edilii din Crișcior se arată deschiși la sugestiile venite din partea locuitorilor. „Împreună, am realizat progrese semnificative și ne-am angajat să continuăm pe această cale de dezvoltare și progres. În timpul mandatului actual, am pus accent pe absorbția fondurilor europene și guvernamentale în valoare de 133.416.471 lei respectiv 26.862.452 Euro, aducând investiții esențiale în infrastructură, educație, sănătate și mediu. Aceste fonduri au fost folosite cu responsabilitate și eficiență, pentru a aduce beneficii reale pentru fiecare dintre voi.

Cu o viziune clară și maturitate în acțiune, împreună ne-am propus să dezvoltăm o strategie pe termen lung, care să reflecte nevoile și aspirațiile comunității noastre. Prioritățile noastre sunt orientate către progresul continuu și creșterea calității vieții pentru toți locuitorii. Vă invit să vă alăturați acestei campanii și să contribuiți cu idei și sugestii pentru viitorul comunei Crișcior. Împreună, vom construi un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile ce vor urma”, a spus primarul din Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui.

Un mandat cu realizări

Votul masiv pe care locuitorii din Crișcior l-au dat pentru Ovidiu Ilie Furdui și echipa sa are la bază realizările reușite în perioada 2020 – 2024. În perioada 2020-2024, comuna Crișcior a înregistrat realizări semnificative care contribuie la bunăstarea și dezvoltarea comunității noastre. Printre acestea se numără reabilitarea și dotarea dispensarului uman din Crișcior, un proiect finalizat în anul 2023 cu o valoare de 732.674,39 lei, finanțat prin PNDL II. Acest proiect asigură servicii medicale moderne și accesibile pentru toți locuitorii, contribuind la îmbunătățirea sănătății comunității noastre. Tot în anul 2023, a fost finalizat proiectul de amenajare a unui spațiu modern pentru spectacole și evenimente în aer liber la Primăria Crișcior, cu o valoare de 977.904,93 lei. Acest spațiu dedicat activităților culturale și recreative aduce un plus de vitalitate și coeziune socială, fiind locul perfect pentru desfășurarea evenimentelor care întăresc legăturile dintre membrii comunității. Un alt proiect important este extinderea și modernizarea sediului primăriei Crișcior, finalizat în același an și finanțat prin PNDL II, cu o valoare de 1.763.639 lei. Sediul modernizat permite oferirea unor servicii administrative mai eficiente și mai accesibile pentru toți cetățenii, reflectând angajamentul nostru de a răspunde nevoilor comunității. Aceste proiecte sunt doar câteva exemple ale eforturilor noastre de a transforma comuna Crișcior într-un loc mai bun pentru toți. Continuăm să muncim cu devotament pentru a asigura dezvoltarea și prosperitatea comunității noastre. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestor inițiative”, a prezentat câteva dintre investițiile realizare în ultimii patru ani actualul și viitorul primar al comunei hunedorene Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Primarul din Totești și echipa sa continuă dezvoltarea comunei

Publicat

pe

Redactat de

Comuna hunedoreană Toteşti are în componenţă patru sate, respectiv reşedinţa omonimă şi localitățile aparţinătoare Cârneşti, Păclişa şi Reea. În satele aparținătoare acestei comune de la poalele Retezatului, care se întind pe o suprafață ce depășește 22 de kilometri pătrați, trăiesc în jur de 2.000 de oameni. În comună întâlnim un monument istoric, Castelul Pogany şi parcul acestuia, dar şi un sit arheologic la Cârneşti, precum şi lacul de acumulare de la Păclişa.

Cu peste 90%

Locuitorii din Totești au decis, la recentele alegeri locale, că în fruntea comunei va rămâne același primar, Tiberiu Pasconi, alături de echipa sa. „Mulțumesc celor care m-au votat, dar și celor care nu m-au votat. Îi asigur pe toți locuitorii comunei că voi fi același primar deschis la solicitările tuturor, alături de echipa cu care am colaborat și până acum. Vom face, în continuare, totul, pentru dezvoltarea comunei noastre”, a spus Tiberiu Pasconi, primarul reales al comunei hunedorene Toteși, care a câștigat alegerile, la fel ca și în urmă cu patru ani, având un procentaj de voturi exprimate în favoarea sa de peste 90%.

Vești bune

Euforia de după alegeri nu a durat mult, întrucât reprezentanții administrației publice locale din Totești au proiecte care se află în derulare și, în acest sens, vin cu vești bune.S-a făcut recepția lucrărilor la noua instalație de iluminat public. A fost un proiect cu finanțare venită pe Administrația Fondului de Mediu (AFM) și, în urma implemmentării sale, vom face o economie consistentă la bugetul local, facturile urmând să scadă cu cel puțin 50%. De asemenea, este în stare de licitație pentru proiect tehnic și execuție proiectul privind eficientizarea energetică a școlii primare din satul aparținător Cârnești, și pentru acesta finanțarea fiind asigurată cu fonduri de la AFM. Legat de fondurile AFM, reamintesc că, pe această sursă de finanțare, mai avem depus un proiect. Este vorba despre o stație de încărcare a autovehiculelor electrice, iar noi am început diligențele necesare pentru a trece la etapa de licitație pentru proiectul tehnic și execuția lucrării. Totodată, este o chestiune de zile până când voi semna ordinul de începere a lucrărilor la Centrul de Aport Voluntar din comună. Acest proiect are finanțare asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe Componenta 3 – Managementul Deșeurilor.”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei hunedorene Totești.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate