Actualitate - Eveniment
Conducerea spitalului din Deva a luat măsuri. Le-a suspendat contractele de muncă doctoriţelor Elisabeta Mezo şi Alina Maura Popa!
Contractele individuale de muncă ale celor doi medici oncologi, Alina Maura Popa şi Elisabeta Mezo (foto mare, de la stânga la dreapta), arestaţi preventiv în dosarul reţetelor false cu medicamente pentru bolnavii de cancer, au fost suspendate. De asemenea, doctorul Elisabeta Mezo a fost revocat din funcţia pe care o deţinea de şef interimar la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, în locul său fiind numit un alt medic pe acest post.
Decizia a fost luată, azi dimineaţă, de conducerea unităţii medicale. „Astăzi am fost nevoit să semnez câteva decizii. Am suspendat contractele individuale de muncă ale medicilor Elisabeta Mezo şi Alina Popa, până la revocarea măsurilor de arestare preventivă, conform prevederilor Codului Muncii. Totodată, în cazul medicului Elisabeta Mezo, imediat după suspendarea contractului individual de muncă, am mai semnat şi o decizie de revocare din funcţia de şef interimar la Oncologie”, a declarat Călin Mircea Laza (foto jos dreapta), managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Acesta a anunţat că doctorul Tiberiu Rugea (foto jos stânga) a fost numit şef interimar la „Oncologia” spitalului judeţean în locul Elisabetei Mezo.
Managerul spitalului a ţinut, totodată, să precizeze că unitatea medicală pe care o conduce nu este implicată în niciun fel în dosarul în care sunt achetaţi cei doi medici oncologi. „Doresc să delimitez clar activitatea celor doi doctori de cea a spitalului. În acest moment, spitalul din Deva nu este cercetat în acest dosar, nu i se aduce nicio vină. Nu răspundem în faţa legii pentru că nu avem pentru ce. Ca atare, acţiunea celor doi medici a fost una cu caracter personal. Ceea ce au făcut a fost pe cont propriu. Spitalul nu are niciun prejudiciu în acest caz”, a mai spus managerul spitalului, Călin Mircea Laza.
Medicul Elisabeta Mezo era angajată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva din martie 1982, în timp ce doctorul Alina Maura Popa lucra ca medic specialist, în cadrul aceleiaşi unităţi, din august 2008.
Reamintim că, cele două doctoriţe au fost arestate preventiv pe o perioadă de 29 de zile, în noaptea de sâmbătă spre duminică, alături de alte şapte persoane implicate în acest dosar, cunoscut sub numele de „Mafia halatelor albe”. Acuzaţiile ce li se aduc celor nouă sunt de înşelăciune cu consecinţe grave, evaziune fiscală şi spălare de bani. Printre cei care au mai ajuns după gratii, în afara celor doi medici oncologi, se mai află şi Tatiana Făgădar, preşedintele Organizaţiei Muncipale a PC Hunedoara, care face parte şi din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii.
Ancheta în acest caz a durat un an, poliţiştii reuşind să afle, în urma investigaţiilor efectuate, cu ce se ocupau medicii şi farmaciştii implicaţi, mai precis, cum reuşeau aceştia „să stoarcă” o grămadă de bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, în baza unor reţete pentru bolnavi de cancer, completate în fals, care nu se onorau niciodată, însă erau decontate. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste trei milioane de lei, însă anchetatorii spun că există indicii că acesta ar putea depăşi 11 milioane de lei.
Citiţi mai multe în ediţia de mâine, 9 aprilie.
Actualitate
Tânăr din Deva prins cu substanțe suspecte. Dosar penal pentru deținere de droguri
Dosar penal întocmit de către polițiști, ca urmare a depistării unui tânăr ce deținea substanțe susceptibil a face parte din categoria celor interzise
La data de 28 noiembrie 2024, în jurul orei 01:00, polițiștii Biroului Ordine Publică Deva au observat, pe o stradă din Deva, trei tineri care manifestau un comportament ciudat.
În urma legitimării, polițiștii au stabilit că cei trei sunt din municipiul Deva și sunt în vârstă de 18 și de 19 ani. Ca urmare a efectuării controlului corporal, asupra unuia dintre tineri, în vârstă de 19 ani, polițiștii au găsit o cantitate de substanță solidă, de culoare brun-închis, ambalată în folie din plastic.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, iar substanța respectivă a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, de către polițiștii S.C.C.O. Hunedoara.
Actualitate
Trafic rutier închis temporar, de “Ziua Națională a României”, pe strada Călugăreni din Deva
Ceremonialul militar organizat de ,,Ziua Națională a României” aduce restricții de circulație în zona Cimitirului Eroilor din municipiul Deva, de pe strada Călugăreni.
“Duminică, 1 Decembrie 2024, între orele 11:00 – 13:00, circulația rutieră va fi închisă pe strada Călugăreni – pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Eroilor și străzile Scoruș și Nucilor, din municipiul Deva, ca urmare a desfășurării festivităților ocazionate de “Ziua Națională a României””, au informat reprezentanții Primăriei Deva.
Primăria Municipiului Deva face apel la toți participanții la traficul rutier să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară.
Actualitate
Siguranță pe două roți. Reguli esențiale pentru bicicliști și utilizatorii de trotinete electrice
Acțiune de prevenire a evenimentelor rutiere în care pot fi implicați conducătorii de biciclete și trotinete electrice. Polițiștii rutieri au desfășurat, în cursul zilei de ieri, ample acțiuni preventive pentru a verifica legalitatea deplasării persoanelor care utilizează biciclete sau trotinete electrice.
Din fericire, în urma controalelor, nu au fost constatate nereguli majore, însă polițiștii le reamintesc celor care se deplasează pe două roți câteva reguli esențiale pentru siguranță.
”Persoanele care se deplasează pe două roți sunt obligate să respecte regulile de circulație, la fel ca orice alt participant la trafic. O atenție deosebită trebuie acordată în momentul schimbării direcției de mers, care se va face doar după o temeinică asigurare și după ce ați semnalizat intenția dumneavoastră și sunteți siguri că ceilalți participați la trafic au observat-o.
Purtați cască și echipament de protecție și elemente reflectorizante pentru a fi vizibili în trafic, mai ales pe timp de noapte. Se interzice circulația atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.
În localitățile unde există piste dedicate bicicletelor și trotinetelor, deplasarea trebuie să se facă exclusiv pe acestea, evitând circulația pe trotuare sau carosabil, dacă nu este permisă.
Fiți vigilenți în intersecții, în apropierea trecerilor de pietoni și în zonele aglomerate, pentru a preveni incidentele (traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni se va face doar după ce ați coborât de pe bicicletă/trotinetă și v-ați asigurat corespunzător).
Asigurați-vă că bicicleta sau trotineta este în stare tehnică bună – frânele funcționează corect, iar luminile sunt în stare perfectă”, arată IPJ Hunedoara.
Polițiștii rutieri vor continua să deruleze astfel de acțiuni preventive pentru a reduce riscul accidentelor și îi încurajează toți participanții la trafic să adopte un comportament responsabil.
FOTO: IPJ Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Controale în patru comune din județ. Amenzi și lemn confiscat
-
Actualitatecu 20 de ore in urma
Noi succese hunedorene la Taekwon do ITF
-
Actualitatecu o zi in urma
Lapoviță, ninsori și vânt puternic
-
Actualitatecu 2 zile in urma
La Lelese se muncește cu folos
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Șoferiță cercetată după ce a lovit un copil pe trecerea de pietoni în Orăștie
-
Actualitatecu o zi in urma
Modernizarea comunei Ilia continuă. Sistem fotovoltaic, montat pe acoperișul sediului primăriei
-
Actualitatecu 3 zile in urma
România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal
-
Actualitatecu 24 de ore in urma
Tâlhărie în Hunedoara. Cetățean nepalez atacat și jefuit, minor reținut de poliție