Connect with us
Data: 29/03/2024
.

Actualitate

Consilier local de la Orăștie, declarat incompatibil de A.N.I.

Publicat

pe

Un consilier local din municipiul Orăștie a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (A.N.I.). Se pare că societatea comercială a făcut afaceri cu administrația locală, el făcând parte din acea firmă care se ocupă de fabricarea pâinii și a produselor de patiserie, care ar fi deținută de părinții acestuia.

Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe un consilier local (PSD) din municipiul Orăștie.
„În perioada 04 aprilie – 01 august 2016, societatea comercială, în cadrul căreia persoana evaluată a deținut funcția de director comercial, a avut relații comerciale cu Primăria Municipiului Orăștie, astfel, a emis un număr de 71 de facturi către aceasta,  în valoare de 13.732,17 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul emis de către reprezentanții Agenției Naționale de Integritate (A.N.I.).

Afaceri cu produse de panificație

Advertisement

Firma respectivă se ocupă cu fabricarea pâinii și a produselor de patiserie. Potrivit A.N.I., în anul 2016, timp de patru luni, firma a vândut pâine în valoare de aproape 14.000 de lei, către cantina socială din Orăștie, care se află în subordinea administrației locale. Acest lucru se întâmplă și acum, potrivit edilul-șef al urbei. Primarul municipiului Orăștie recunoaște relațiile comeriale cu această societate, dar susține că nimeni nu și-ar fi dat seama de incompatibilitate, iar firma ar fi a părinților consilierului local.

Știam de acest lucru, pentru că s-au făcut adrese și sesizări în acest sens și am și răspuns la ele. Este o solicitare și o plângere din partea unui consilier PNL, care sunt mai demult formulate. Este un punct de vedere și a celor de la A.N.I., încă nu s-a finalizat ancheta, lucrurile își urmează cursul și urmează un proces. Nu am știut că activează în firma respectivă. Societatea este a părinților acestuia, el era angajat doar. Noi am făcut achiziția pe SEAP, nu a fost nimic ilegal. În continuare colaborăm cu această firmă, pentru că această incompatibilitate nu are niciun efect asupra relației Primăriei cu societatea comercială”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Diplome europene pentru licențe, masterate și doctorate

Publicat

pe

Redactat de

Comisia Europeană propune introducerea unei diplome europene pentru licențe, masterate și doctorate.

Aceasta va elimina barierele în calea învățării prin simplificarea birocrației și va îmbunătăți accesul la educație de calitate. Diploma europeană va fi emisă și recunoscută de către statele membre, conform criteriilor stabilite de comun acord la nivelul Uniunii Europene și transpuse în legislația națională.

”Vă puteți imagina studiind la diferite universități, iar diploma voastră și abilitățile dobândite să fie recunoscute automat peste tot în UE? Cu toate că, în prezent, nu există un sistem european de recunoaștere a diplomelor universitare, de curând, o astfel de oportunitate de a face parte dintr-un program de studiu comun în întreaga Europă, de a studia în mai multe universități din diferite țări și de a obține o diplomă recunoscută în întreaga Uniune, este în planul celor de la Comsia Europeană. Având ca scop eliminarea barierelor din calea învățării, simplificarea birocrației echivalării studiilor, îmbunătățirea accesului la educație de calitate, Comisia Europeană propune diploma europeană, care să fie emisă și recunoscută de către statele membre pentru licențe, masterate și doctorate, în același format și după aceleași criterii, stabilite de comun acord la nivelul Uniunii Europene, dar care vor fi transpuse în legislația națională”, informează reprezentanții ADTI Valea Jiului.

FOTO: FACEBOOK ADTI VALEA JIULUI

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Alexandru Raul Todoran, elevul genial din Orăștie, admis la Harvard

Publicat

pe

Redactat de

 

Alexandru Raul Todoran, elevul genial de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din municipiul Orăștie, a fost admis la cea mai prestigioasă universitate din lume, la Harvard.

Alexandru Raul Todoran va fi student la Harvard, cea mai veche și mai prestigioasă universitate din SUA.

Advertisement

Universitatea Harvard din SUA ocupă locul I în lume. Peste 150 de câștigători ai Premiului Nobel au fost asociați cu universitatea, în calitate de absolvenți, cercetători sau profesori. Alexandru este elevul liceului nostru de 8 ani și e fiul profesorului nostru, Daniel Todoran. Din primii ani de viață a studiat informatica cu prof. Daniel Popa, cel mai bun profesor de informatică din Vestul țării. Trebuie să ne înclinăm în fața tuturor profesorilor care, în timp, au urcat câte o treaptă a excelenței cu Alexandru. Luminița și Daniel Todoran, părinții lui Alexandru, sunt un exemplu al dedicației cu care și-au îndrumat copilul de la vârstele cele mai mici pe drumul către universitatea cea mai bună din lume”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie.

În același timp, Alexandru Raul Todoran a mai fost admis la alte două universități de prestigiu, la Ecole Polytechnique din Paris și la Caltech din SUA.

„Felicitări, Alexandru! Cu siguranță vei călători pe acest drum al științei către Harvard cu onoare și demnitate. Îți doresc prieteni apropiați și să aveți ca modele pe cei mai buni profesori din lume!”, i-a transmis prof. Adriana Chira, director al Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Advertisement

Un geniu al informaticii

Liceanul din Orăștie este cunoscut pentru performanțele sale în domeniul informaticii. Alexandru Raul Todoran are în palmares mai multe medalii de aur și de argint, obținute în urma participării la competiții naționale și internaționale, aflându-se, de mai mulți ani, în elita informaticii.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Imagini greu de privit pentru iubitorii de animale. Cățelușă lovită intenționat cu mașina – șoferul a fost reținut

Publicat

pe

Redactat de

Imagini greu de privit pentru orice iubitor de animale au fost publicate în mediul online. O cățelușă din rasa American Stafordshire Terrier a fost lovită cu mașina de un șofer. Întâmplarea a avut loc ieri, în localitatea Sântămărie Orlea, de lângă Hațeg. O cameră de supraveghere a surprins întreaga scenă. Bărbatul de la volan a fost reținut, pentru 24 de ore, de polițiștii de la Protecția Animalelor. 

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, publicate pe rețeaua de socializare, se vede cum mașina lovește cățelușa, iar apoi șoferul dă cu spatele, însă animalul reușește să scape.

Ce suflet să ai să faci așa ceva? Cine este animalul, până la urmă? Întâmplare astăzi, în jurul orei 17:00, în județul Hunedoara. În urma unei furtuni, s-a rupt poarta proprietății, iar Athena a ieșit din proprietate și a omorât găinile agresorului. Agresorul venind la proprietatea unde locuiește Athena a cerut despăgubiri 1.100 de lei. A fost despăgubit, proprietarul Athenei neștiind că agresorul a încercat să-i omoare cățelușa. A fost depusă plângere la Poliție”, este mesajul ce însoțește imaginile din mediul online.

În urma incidentului, cățelușa a suferit fractură și fisuri la șold, iar în următoarele săptămâni va trebui să stea imobilizată.

Advertisement

 

Polițiștii de la Protecția Animalelor s-au autosesizat

Polițiștii de la Protecția Animalelor s-au autosesizat în acest an, iar bărbatul ce se afla la volanul mașini a fost reținut, aseară, pentru 24 de ore. „În data de 28 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Sântămăria Orlea, a rănit cu intenție un câine din rasa American Stafordshire Terrier, (femelă, de 3 ani), lovindu-l cu autoturismul pe care îl conducea. În cursul serii trecute, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, cu propuneri corespunzătoare, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de rănire cu intenție a animalelor”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Advertisement

 

Sursa foto: Grupul Iubitorilor de Câini/Facebook
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate