Connect with us
Data: 03/07/2024
.

Actualitate

Constructorii autostrăzii au refăcut drumurile de acces din Lăpugiu de Jos

Publicat

pe

Construirea autostrăzii A1, un lucru mai mult decât firesc pentru vremurile în care trăim, a adus multe bătăi de cap primarilor hunedoreni.

Una dintre comunele străbătute de de tronsonul de autostradă Lugoj – Deva, A1 cum estte cunoscută artera rutieră în mod popular, este Lăpugiu de Jos.

Se poate

În comuna hunedoreană, aflată la limita vestică a judeţului, la graniţă cu Timişul, implementarea proiectului autostrăzii a mers anevoios, ca şi prin alte părţi, dacă este să fim sinceri până la capăt. După „lupte seculare”, ceea ce înseamnă depăşirea termenelor de execuţie, se pare că şi în Lăpugiu de Jos problemele, deloc plăcute, legate de construirea autostrăzii, par a fi depăşite. „Am avut neplăceri majore în ceea ce priveşte traficuldin interiorul comunei. Acum aceste lucruri, după , mari insistenţe ale noastre, par a fi fost rezolvate. Au fost finalizate două pasaje supraterane, cele de la intrarea în satele aparţinătoare Lăpugiu de Jos şi Teiu. Deci, ca să concluzinăm, probelemele se pot rezolva şi pe cale amiabilă”, a declarat Alin Traian Chiorean, primarul comunei hubedorene Lăpugiu de Jos.

Alte investiţii

Advertisement

În Lăpugiu de Jos, pe lângă lucrările de la autostradă, se mai derulează şi alte investiţii. „Avem pregătit un proiect, cu finanţare de la bugetul local, pentru introducerea reţelei de apă în Ohaba. De asemenera, doresc să anunţ şi faptul că s-a finalizat reabilitarea căminului cuiltural din Lăpugiu de Sus, sat în care se lucrează şi la refacerea, pe o porţiune de 80 de metri, a zidului de sprijin de la drumul judeţean afectat de intemperiile de la sfârşitul verii. Lemnele necesare încălzirii şcolilor din comună sunt achiziţionate deja, ca şi cele pentru celelate instituţii publice din comună”, a mai spus Alin Traian Chiorean, primarul din Lăpugiu de Jos.

Advertisement

Actualitate

Patru persoane rănite într-un accident rutier, în Defileul Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În cursul acestei seri un eveniment rutier a avut loc în Defileul Jiului. Două autoturisme au intrat în coliziune rezultând patru victime care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgență de la Petroșani.

”Patru persoane au fost rănite în urma unui accident rutier care s-a produs, cu puțin timp înainte de ora 18.00, pe DN 66, la intrarea pe Defileul Jiului. Pompierii Detașamentului Petroșani, care au intervenit cu o ambulanță SMURD și cu o autospecială de intervenție, au constatat că în urma coliziunii dintre 2 autoturisme, în care se aflau, în total, 6 persoane, au rezultat 4 victime, 2 adulți și doi copii, astfel: un băiat în vârstă de 7 ani, o fetiță de 10 ani și 2 adulți, un bărbat și o femeie, vârsta acestora fiind de 40, respectiv 34 de ani. Cele 4 persoane rănite, aflate în același autoturism în momentul impactului, erau stabile și cooperante, dar prezentau multiple traumatisme. Echipajele medicale ale SMURD și S.A.J. Hunedoara le-au acordat asistență medicală, le-au evaluat și monitorizat, transportându-le apoi la UPU Petroșani.  Celelalte 2 persoane, ambele adulțe, aflate în celălalt autovehicul, nu au necesitat îngrijiri medicale și au refuzat transportul la spital. Circulația a fost blocată pe un singur sens, Tg. Jiu – Petroșani, iar după finalizarea intervenției, pompierii au asigurat curățarea carosabilului pentru ca circulația să poată fi reluată în condiții normale. Cauzele producerii accidentului urmează să fie stabilite de către instituțiile cu atribuții în acest domeniu”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Atenție, șoferi! Transport agabaritic pe ruta PTF Nădlac II – Mintia

Publicat

pe

Redactat de

Un transport agabaritic ajunge în județul Hunedoara.

Potrivit Centrului Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în data de 05 iulie 2024, ora 22:00, un vehicul cu depăşiri format dintr-un camion cu lungimea de 19,5 metri şi o greutate de 40 tone, va parcurge ruta: PTF Nădlac II (judeţul Arad) – A 1 – A11 – DN 7 – MG Arad – Ilia – Mintia (judeţul Hunedoara).

Poliția rutieră asigură deplasarea transportului.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Bacalaureatul continuă cu proba la alegere a profilului. Un candidat, eliminat la testările anterioare

Publicat

pe

Redactat de

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2024, continuă, joi, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, urmată, vineri, 5 iulie, de ultima probă scrisă, cea la Limba și literatura maternă.

La prima proba scrisă Limba și literatura română, din cadrul examenului național de Bacalaureat, desfășurată în 1 iulie, la nivelul județului Hunedoara, s-a înregistrat o rată de participare de 98,2 la sută. Au fost prezenți 2.223 de candidați, dintr-un total de 2.264 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru susținerea acestei probe. „40 de candidați au fost declarați absenți, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara.

Marți, 2 iulie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), cu participarea a 2.221 de candidați, din totalul celor 2.278 de candidați înscriși (toate promoțiile) pentru a o susține. Rata de prezență a fost de 97,5 la sută.

Primele rezultate, în 8 iulie

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și online, este programată în data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Rezultatele finale vor fi comunicate în data de12 iulie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate