Connect with us
Data: 15/06/2024
.

Actualitate

Copiii din Deva au o „Voce” a lor. A fost învestit Consiliul Local al Copiilor

Publicat

pe

La Deva, a fost învestit Consiliul Local al Copiilor, un organism cu rol consultativ având ca scop drepturile și interesele tinerilor la nivel local ce le permite acestora să participe activ în procesul decizional și să influențeze politici și programe care îi afectează în mod direct.

Un număr de 20 de copii, de diferite vârste, reprezentând grupuri locale relevante, sunt de acum ,,Vocea” copiilor din Deva, în relația cu autoritățile publice locale.

La evenimentul de învestire a Consiliului Local al Copiilor, ce a avut loc, ieri, la Primăria Municipiului Deva, au fost prezenți Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva, Florina-Doris Visirin, prefectul Județului Hunedoara, Maria Ștefănie, inspector școlar general ISJ Hunedoara, Pogocsan Ferdinand-Zoltan, viceprimarul municipiului Deva, Izabella-Maria Kacso-Doboly, director executiv Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Hunedoara, subprefectul județului Hunedoara, Lorincz Szell, Gabriel Ilieș, Jad El Haj Sleiman, președintele Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara, cadre didactice și părinți.

Prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin, le-a transmis celor prezenți că acest Consiliu al Copiilor Deveni reprezintă un instrument vital pentru implicarea activă a tinerilor în viața comunității și pentru promovarea unei societăți care respectă și valorifică vocea celor mai tineri membri ai săi. Totodată, i-a îndemnat pe tineri să propună proiecte cât mai inovatoare, să fie creativi, să gândească în afara tiparelor și să lucreze în echipă pentru a transforma ideile lor în realitate, aceștia fiind viitorul societății de astăzi.

Un proiect dezvoltat prin parteneriatul cu UNICEF

La rândul său, primarul Nicolae-Florin Oancea a declarat că implicarea activă a copiilor în comunitate este importantă pentru administrația publică locală, iar municipiul Deva face astfel un pas important pentru respectarea drepturilor copiilor.

Advertisement

Consiliul Local al Copiilor este un proiect dezvoltat prin parteneriatul cu UNICEF, intitulat “Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor”. Municipiul Deva a aderat la această inițiativă în 2021, alături de încă cinci localități din România.

Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, rolul acestui Consiliu este foarte important. Copiii vor fi consultați ori de câte ori problemele care le influențează viața se vor afla pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Deva.

Următorul pas va fi o întâlnire cu membrii Consiliului Copiilor pentru a elabora un plan de acțiune local pentru copii.

 

Advertisement

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate