Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Copil rănit grav, după ce a căzut în gol de la circa opt metri înălţime, într-o clădire părăsită

Publicat

pe

Incidentul s-a petrecut la Uricani, băiatul de 11 ani fiind transportat, ieri, în stare critică, la o clinică din Târgu Mureş

Un copil de 11 ani, din Uricani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut în gol de la o înălţime de aproape opt metri într-o clădire dezafectată din oraş. Incidentul s-a petrecut marţi seară, în timp ce băiatul se juca împreună cu mai mulţi copii în incinta acelui imobil părăsit, însă ieri, cum starea lui s-a agravat, un elicopter SMURD a ajuns la Petroşani, unde acesta era internat, şi l-a preluat pentru a-l transporta la o clinică din Târgu Mureş.

Se pare că, incidentul s-a petrecut în timp ce băiatul se juca în acel imobil împreună cu alţi copii

Se pare că, incidentul s-a petrecut în timp ce băiatul se juca în acel imobil împreună cu alţi copii

Potrivit cadrelor medicale de la Petroşani, în urma căzăturii de la înălţime, copilul a suferit mai multe traumatisme şi fracturi.”Starea copilului este criticăşi s-a decis transferul acestuia la spitalul din Târgu Mureş. Pacientul prezintă ruptură de ficat, fractură de femur drept cu deplasare, fractură olecran stâng, luxaţie radius stâng, traumatism toraco-abdominal prin cădere de la înălţime”, a declarat, pentru Mediafax, doctorul Liliana Dumitru de la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă în acest caz şi spun că băiatul a căzut de la primul etaj al imobilului abandonat. Ei cred că, cel mai probabil, copilul s-a dezechilibrat.

Clădirea în care s-a petrecut incidentul ar aparţine unei firme din Cluj, care ar putea acum să fie amendată fiindcă nu a asigurat perimetrul. Se pare că, nu este prima dată când se întâmplă astfel de incidente nedorite în acel imobil dezafectat, în 2011, un alt copil pierzându-şi viaţa acolo după ce o placă grea s-a prăbuşit peste el.

Advertisement

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate