Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Cort pentru triajul pacienţilor, la spitalul judeţean din Deva. Ce alte măsuri au fost dispuse pentru asigurarea asistenţei medicale

Publicat

pe

Spitalele publice din administrarea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara fac noi demersuri pentru asigurarea asistenței medicale de specialitate având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu 2019-nCoV pe teritoriul României.  Astfel, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva au fost dispuse măsuri suplimentare pentru a asigura spații de tratament, echipamente medicale și eficiența actului medical, au transmis reprezentanţii CJ Hunedoara.

Concret, s-a stabilit numărul de paturi disponibile pentru secțiile de Terapie Intensivă și Boli Infecțioase, cu circuitele corespunzătoare, spații în care vor fi tratați pacienții cu 2019-nCoV, dar și identificarea de noi spații de tratare. În același timp, conducerea unității medicale a dispus asigurarea cu echipamente de protecție pentru personalul medical, a cantităților necesare de dezinfectanți, a termometrelor de distanță și a testelor rapide pentru coronavirus. De asemenea, s-a decis dotarea suplimentară cu ventilatoare pentru secția de Terapie Intensivă, cu injectomate, perfuzoare automate, precum și achiziția unui aparat RT-PCR pentru testări coronavirus.

Au fost închiriate primele două containere care vor fi amplasate în incinta unității și, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, vor fi montate corturi militare pentru triajul pacienților care apelează serviciile medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe și Ambulatoriului de specialitate din cadrul SJU Deva (primul cort va fi montat sâmbătă).

Sursa: CJ Hunedoara

 

S-a decis reprogramarea intervențiilor chirurgicale care nu reprezintă urgențe medicale și restricționarea accesului aparținătorilor. Conducerea SJU Deva a făcut demersuri pentru asigurarea personalului medical din surse externe, precum și pentru colaborarea cu celelalte unități spitalicești în sensul găzduirii și tratării pacienților cu coronavirus.

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad au fost luate măsuri pentru pregătirea spațiilor și a personalului medical pentru preluarea, găzduirea și tratarea pacienților. Astfel, unitatea medicală are în dotare echipamentul complet de protecție pentru personalul care intră în contact cu persoanele spitalizate. Au fost achiziționate mănuși chirurgicale, combinezoane, măști, acoperitori de pantofi și capeline, aprovizionarea urmând a fi efectuată la începutul săptămânii 16-22 martie.

Au fost stabilite măsuri de prevenire și control a infecțiilor suspecte cu noul Coronavirus la personalul și pacienții din cadrul unității sanitare, aplicarea Precauțiilor Standard pentru toți pacienții, precum și punerea în aplicare a măsurilor de precauție specifice pentru infecțiile suspectate de 2019-nCoV.

❗️ La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, a fost stabilit un circuit pentru pacienții care apelează la serviciile medicale care presupune protejarea împotriva infecțiilor prin igienizare și dezinfecție. Accesul vizitatorilor este strict interzis.

Advertisement

În situația în care, la unitatea medicală se prezintă un pacient suspect de infecție cu 2019-nCoV, conducerea unității medicale a stabilit un set de măsuri care trebuie urmate cu strictețe de personalul medical. Pe lângă dotarea cu echipamente medicale de protecție, Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu asigură dezinfectanți atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Triajul persoanelor care solicită servicii medicale se face pe baza unui chestionar completat pe propria răspundere. Pacienții internați au obligația de a nu părăsi incinta unității medicale.

Actualitate

Situația locurilor de muncă vacante

Publicat

pe

Redactat de

Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță faptul că în acest moment sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel național.

Mai mult decât atât angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante.

”Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel naţional. De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante”, informează ANOFM.

FOTO: FACEBOOK ANOFM/ FII INFORMAT

Citeste mai mult ...

Actualitate

Puncte de distribuire a apei potabile și de prim – ajutor, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Două puncte de distribuire a apei potabile (containere modulare), dotate cu aer condiționat, au fost amenajate de Primăria Municipiului Deva, pentru a veni în sprijinul cetățenilor pe durata caniculei.

Punctele de distribuire a apei potabile îmbuteliate sunt amenajate pe Bulevardul Decebal – intersecție cu Bulevardul Iuliu Maniu (zona Bisericii Ortodoxe ”Buna Vestire”) și pe Bulevardul 22 Decembrie – intersecție cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu (zona DSP Hunedoara).

Sursa: Primăria Deva

Tot la cele două puncte amenajate, cetățenii vor putea beneficia de primul ajutor în caz de nevoie, acordat de asistente medicale de la Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva.

Măsura a fost instituită de autoritățile publice locale pentru diminuarea efectelor caniculei și a disconfortului termic.

Punctele de distribuire a apei potabile sunt funcționale doar atunci când Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a Județului Hunedoara va anunța Cod portocaliu de caniculă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Județul Hunedoara rămâne sub Cod portocaliu de caniculă. “Valul de căldură va persista”

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se va afla și vineri, 21 iunie, sub Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

„Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, a informat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ANM notează că în zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica.

Citeste mai mult ...

Actualitate