Actualitate
Corvinul, 2-2 la transferuri
În intersezon, în lotul dizionarei secunde de fotbal Corvinul Hunedoara au apărut câteva modificări. Astfel, după ce portarul Ștefan Lefter a plecat la U Cluj, liderul din SuperLigă, în locul său venind un goalkeaper tot din primul eșalon, Bogdan Ungureanu de la Rapid, s-au făcut “mișcări” și în ceea ce privește jucătorii de câmp.
A plecat „eroul de la Paks”
Noile transferuri au fost oficializate zilele trecute. În ordine cronologică, Marius Lupu, „eroul de la Paks”, a părăsit gruparea de pe malurile Cernei pentru un club de primă ligă. „Clubul nostru și prim-divizionara AFC Unirea 04 Slobozia au ajuns la un acord privind transferul definitiv al lui Marius Lupu! Atacantul în vârstă de 25 de ani se desparte de Corvinul după doi ani şi jumătate petrecuţi în alb-albastru, timp în care a pus umărul la toate performanţele echipei noastre: promovarea în Liga a doua, câştigarea Cupei României şi parcursul din Europa şi Conference League. De altfel, Marius va rămâne în istoria recentă a grupării noastre graţie celor trei goluri marcate în partida cu vicecampioana Ungariei, Paksi, pe terenul acesteia, în primul tur al Europa League! De altfel, de la promovarea în cel de-al doilea eşalon, Lupu a evoluat în 60 de partide oficiale în tricoul alb-albastru, reuşind 12 goluri, în toate competiţiile. Mulțumim, Marius! Pentru ambiție, dăruire și sufletul pus în fiecare minut petrecut în teren apărând emblema Corvinului! Multă baftă în continuare!”, au anunțat cei de la Corvinul.
A venit un portughez
După această plecare, clubul de pe malurile Cernei a oficializat și o venire, „scorul” la transferuri efectuate de Corvinul în această iarnă devenind 2-2. „Portughezul Pedro Emanuel de Sousa Albino este un noul jucător al echipei noastre! Fundașul dreapta în vârstă de 26 de ani a semnat o înțelegere valabilă pe un an, cu posibilitatea prelungirii contractului. Lusitanul ajunge la Hunedoara de la CSM Focșani, pentru care a evoluat în acest sezon în 13 partide (9 din postură de titular), marcând două goluri – ambele în partida disputată chiar împotriva Corvinului, la Hunedoara. Anterior, Albino a jucat pentru Ceahlăul Piatra Neamț, bifând 24 partide, reușind un gol și 3 pase decisive. Format la Sporting Lisabona, portughezul a mai evoluat, la nivel de juniori, la Estoril și Olhanense, pentru cei din urmă debutând și la nivel de seniori, îmbrăcând apoi și tricoul celor de la FC Amora, Farense și Leiria, până la trecerea sa la fotbalul românesc. Bun venit, Pedro! Bem-vindo, Pedro! Baftă maximă!”, au transmis reprezentanții celor de la Corvinul Hunedoara.
Corviniștii își reiau pregătirile luni, 13 ianuarie. Chiar dacă nu au drept de promovare, hunedorenii își propun ca, la finalul sezonului regular din Liga 2 să termine în primele șase clasate, lucru echivalent cu calificarea în play-off. După disputarea a 17 dintre cele 21 de etape ale sezonului regular hunedorenii se află pe poziția a unsprezecea, dar la doar două puncte de locul al șaselea.
Actualitate
Reguli mult mai stricte pentru promovarea în Liga 3
Pentru a participa la barajele de promovare în eșalonul terț, campioanele din Liga 4 au parte în 2025 de noi reglementări stricte din partea Federației Române de Fotbal (FRF) Echipele care râvnesc la accederea în Liga 3 trebuie să îndeplinească noile cerințe impuse în cadrul Regulamentului privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea pe a treia scenă fotbalistică.
Cerințe ce trebuie îndeplinite
Pentru a putea participa la baraj, echipele campioane județene trebuie să îndeplinească următoarele criterii: 1. Deținerea certificatului CIS, eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului/ANS; 2. Obținerea minimum a categoriei III (Bronze) în cadrul evaluării Centrelor de Copii și Juniori Fotbal Amator. În plus, Asociațiile Județene de Fotbal (AJF) trebuie să aibă cel puțin cinci cluburi afiliate care să fi obținut aceeași categorie în cadrul evaluării. Legat de cluburile afiliate, aici intră și cele care au activitate doar la nivel de copii și juniori. Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, echipa campioană va pierde dreptul de a participa la baraj, iar adversara sa va promova direct în Liga a III-a. Pentru a obține certificarea necesară, cluburile trebuie să îndeplinească cerințe stricte în șase domenii: 1. Organizarea Centrului de copii și juniori – Documente precum organigrama și lista personalului angajat; 2. Echipe și jucători – Minimum două echipe de juniori (U7 – U13) înscrise în competiții oficiale organizate de AJF; 3. Staff tehnic – Cel puțin un antrenor cu Licență C sau superioară; 4. Staff suport – Angajarea unei persoane instruită medical pentru primul ajutor; 5. Infrastructură – Utilizarea unui teren de dimensiuni reduse și a minimum două vestiare funcționale; 6. Antrenamente și meciuri – Minimum două activități săptămânale (antrenamente/meciuri) pentru fiecare echipă.
La AJF Hunedoara nu ar fi probleme
Legat de echipele din județul nostru, Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara, a venit cu câteva precizări pe această temă. “În luna septembrie am avut o întâlnire cu reprezentanții cluburilor afiliate la AJF Hunedoara, în care am expus noile cerințe. Pe 16 ianuarie ne vom întâlni, din nou, la Hunedoara, pe aceeași temă, semn că nu este de glumit cu acest aspect. Ar fi o mare rușine să nu avem cinci cluburi care să îndeplinească standardele respective și, apoi, să urmeze procedura de certificare. La ora actuală avem, la nivelul Ligii 4 de seniori, cinci astfel de cluburi fiind vorba despre Aurul Brad, Retezatul Hațeg, Dacia Orăștie, CFR Simeria și CSM Deva și, din informațiile pe care le am, lucrează pe această temă și cei de la Unirea DMO, lideri în campionat. De asemenea, îndeplinesc standardele pentru certificarea „Bronze” și trei cluburi cu activitate exclusivă la copii și juniori, fiind vorba despre Viitorul Șoimuș, Școala de Fotbal „Damian Militaru” Petroșani și Stars Academy Călan”, a declarat Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara.
În barajul de promovare pentru Liga 3 campioana județului Hunedoara va juca cu cea din Arad.
Actualitate
Cardurile sociale, alimentate doar cu 125 de lei, o dată la șase luni
Programul „Sprijin pentru România” continuă și în 2025, însă persoanele eligibile primesc mai puțini bani. Cadrul legislativ s-a schimbat foarte mult, iar beneficiarii voucherelor sociale pentru alimente vor încasa doar 125 de lei și numai de două ori pe an, o dată la șase luni.
Anul acesta, valoarea cardurile sociale pentru alimente s-a înjumătățit, de la 250 de lei la 125 de lei, iar distribuția acestora se va face doar o dată la șase luni, în loc de o dată la două luni, cum era înainte
„În perioada 2025-2027, sprijinul material prevăzut la alin. (1) lit. a) are o valoare nominală de 125 lei şi se acordă o dată la 6 luni următoarelor categorii de persoane defavorizate: a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu vârsta de minimum 65 de ani, împlinită la data prelucrării bazelor de date, care beneficiază de indemnizaţie socială;b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; c) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în Hotărârea Guvernului Nr. 70/2024.
Actualitate
Peste 700 de copii și adulți cu dizabilități, din Deva, primesc indemnizația pentru luna decembrie
Aproape 1,7 milioane de lei de la bugetul local al municipiului Deva vor intra, marți, 14 ianuarie 2025, în contul persoanelor cu dizabilităţi încadrate în gradul de handicap “grav cu asistent personal” – pentru plata indemnizaţiei aferente lunii decembrie 2024, au informat reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva.
Astfel, suma de 1.670.641 lei reprezintă plata drepturilor băneşti pentru un număr de 707 copii şi adulţi cu dizabilităţi, din municipiul Deva, care beneficiază de indemnizaţie lunară pentru persoana cu handicap grav.
Prin excepție, 18 persoane cu handicap grav, care se află în curs de instituire a curatelei şi, ca atare, nu deţin încă un cont bancar, îşi vor ridica indemnizaţia de la casieria Direcţiei de Asistenţă Socială Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4, etaj 1) – în zilele de luni și marți (13 și 14 ianuarie 2025), după următorul program: luni, 13 ianuarie 2025 – între orele 12:30 – 15:00, marți, 14 ianuarie 2025 – între orele 8:30 – 11:00 și 12:30 – 15:00
“Plata indemnizaţiei se face pe baza actului de identitate al persoanei cu dizabilităţi sau, după caz, al persoanei împuternicite să se prezinte la casierie pentru ridicarea drepturilor băneşti”, au precizat reprezentanții DAS Deva.
Informații suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0755.878.599 şi 0254.218.030 / Tasta 6 (Casierie), în timpul programului de lucru.
-
Actualitatecu 19 ore in urma
Incendiu la acoperișul unei case din satul Ormindea
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Tarife majorate, de la 1 ianuarie. Cât de scumpă este apa și canalizarea la Deva, comparativ cu alte zone din țară
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Accident pe trecerea de pietoni. O femeie și un minor au fost răniți
-
Actualitatecu 5 ore in urma
INSP – Informare privind Metapneumovirusul uman (HMPV). Este un virus respirator obișnuit
-
Actualitatecu o zi in urma
Cinci atracții turistice din județul Hunedoara, în competiția „Destinația Anului”. Finaliștii, anunțați pe 25 ianuarie
-
Actualitatecu 4 ore in urma
O tânără de 17 ani și fiica ei în vârstă de nicio lună, date dispărute
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Casa Județeană de Pensii, anunț pentru cei care primesc pensiile pe carduri
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Percheziții în trei județe, printre care și Hunedoara, într-un dosar de proxenetism. Mai multe tinere ar fi fost racolate pentru practicarea prostituției