Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Actualitate

Corvinul a transferat patru tineri jucători din Nigeria

Publicat

pe

Corvinul Hunedoara a anunțat transferul a patru fotbaliști nigerieni. Toți acești jucători au vârsta de 18 ani.

Cine a venit la Hunedoara

Goodnews Ibuchi Chukwu Jr. este jucător de picior drept, şi poate evolua atât ca mijlocaș ofensiv, cât şi ca vârf clasic, şi este caracterizat ca fiind un fotbalist rapid şi puternic din punct de vedere fizic. Jimmy King Otega este un stângaci, care evoluează vârf împins, având ca și caracteristici de bază viteaza, detenta şi loviturile de cap, fiind, totodată, şi un bun executant de faze fixe. Taiye Abolaji Rasaq este un alt stângaci, care joacă mijlocaş defensiv, cu capacitatea de a acoperi mai multe zone ale terenului și cu abilitatea de a crea spaţii pentru jucătorii din linia ofensivă. Odejobi Toheeb Babatunde, și el tot stângaci, evoluează ca fundaş central, care urcă deseori în careul advers, fiind un jucător care se foloseşte mult de jocul său cu capul. „Cei patru jucători originari din Nigeria se află la prima lor experienţă europeană şi au fost remarcaţi de către Bogdan Apostu, cu prilejul unei selecţii care a avut loc, anul trecut, în ţara africană şi la care au luat parte aproximativ 450 de jucători, de la mai multe academii din această ţară. Toţi au primit un programa separat de pregătire şi vor fi prezenţi la reunirea lotului, care este programată pentru data de 10 iunie. Bun venit şi multă baftă în alb-albastru”, au transmis cei de la Corvinul pe site-ul oficial al clubului hunedorean.

Se pregătesc de Europa League

Remintim că la Corvinul a mai venit și mijlocașul ofensiv Alexandru Gîrbiță, golgheterul din sezonul recent încheiat al celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, colegii de eșalon ai hunedorenilor, și a plecat vârful de atac Marius Coman, la prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe. Prin aceste transferuri cei de la Corvinul își propun întărirea lotului, trupa hunedoreană urmând a evolua în Europa League, după ce a câștigat, în această lună. Corvinul va intra în primul tur preliminar, însă nu va fi cap de serie, posibilele adversare ale trupei de pe malurile Cernei fiind Sheriff Tiraspol (Moldova), NK Maribor (Slovenia), FC Tobol (Kazahstan), Wisla Cracovia (Polonia), FC Pafos (Cipru) și FC Paks (Ungaria). Tragerea la sorți va avea loc pe 18 iunie, iar Corvinul, în cazul în care nu va trece de acest prim tur, își va continua evoluția în Conference League. Prima, și singura, până în prezent, participare a Corvinului în competițiile europene intercluburi datează din 1982, când Hunedoara a jucat în Cupa UEFA. Atunci Corvinul, care ocupase locul al treilea în campionatul 1981 – 1982, cea mai mare performanță din istoria clubului până la recenta cucerire a Cupei României, a trecut de Grazer AK, cu 3-0 acasă și 1-1 în Austria, și a fost eliminată de FK Sarajevo, echipă ce reprezenta, atunci, Iugoslavia, după 4-4 la Hunedoara și 0-4 în actuala capitală a Bosniei și Herțegovinei.

Advertisement
Sursa foto: www.fccorvinul1921.ro

 

Actualitate

ISU Hunedoara: Sfaturi pentru prevenirea cazurilor de înec

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara reamintesc câteva măsuri de siguranță pentru cei care, în aceste zile, cu temperaturi ridicate, aleg să își petreacă timpul liber în apropierea cursurile de apă.

“Având în vedere prognoza meteorologică, potrivit căreia, în aceste zile, vremea în județul nostru este caniculară, vă reamintim câteva măsuri de siguranță în cazul în care mergeți la scăldat:

frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;

Advertisement

nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;

nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Advertisement

Este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare; 112 – numărul unic pentru situații de urgență”, transmit reprezentanții ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Evenimentele rutiere pot fi evitate dacă sunt respectate regulile de circulație

Publicat

pe

Redactat de

Drumurile județului Hunedoara sunt din ce în ce mai aglomerate. Astfel se produc o serie de evenimente rutiere care se soldează de multe ori și cu victime.

În acest sens polițiștii rutieri vin cu o serie de recomandări pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

”Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare. Nu consumați alcool/substanțe interzise și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free. Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Romsilva intensifică măsurile de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc privind interacțiunea cu oamenii

Publicat

pe

Redactat de

Romsilva intensifică măsurile de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc privind interacțiunea cu oamenii.

Directorul general al Regiei Naționale a Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a dispus joi, 11 iulie, intensificarea măsurilor de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate de către Romsilva, în special în zonele turistice cu risc privind interacțiunea oamenilor cu exemplarele de urs.
Măsurile au fost adoptate în urma creșterii populației de urs, a schimbării comportamentului acestei specii și a interacțiunii tot mai dese cu oamenii.
Astfel, vor fi identificate și monitorizate cu atenție traseele turistice cele mai expuse interacțiunii dintre om și urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezența urșilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar și recomandări pentru prevenirea și evitarea situațiilor periculoase.
De asemenea, vor fi instalate pe aceste trasee turistice, în zonele de risc, camere de monitorizare a faunei cu transmiterea instantanee a imaginilor, pentru identificarea în timp real a prezenței urșilor în zonele traseelor amenajate, frecventate de către turiști.
Pădurarii de vânătoare din fondurile cinegetice gestionate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, după analiza acestor imagini, vor comunica în regim de urgență autorităților competente potențialele situații de risc apărute.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva gestionează 241 de fonduri cinegetice, circa 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel național. Pe cele o sută de fonduri cinegetice gestionate de către Romsilva, în care se regăsesc populații de urs, au fost evaluate anul trecut circa 2.700 de exemplare, efectivul optim fiind de 948 de exemplare de urs, adică de aproape trei ori mai mult decât optimul.
 Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
 De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.
FOTO: Romsilva
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate