Connect with us
Data: 18/07/2024
.

Actualitate

Corvinul, la două meciuri de eșalonul secund!

Publicat

pe

Ca și în sezonul trecut, Corvinul Hunedoara a reușit calificarea în finala barajului de promovare în Liga 2! Rezultatul vine ca urmare a două victorii identice ca scor în fața celor de la Gloria Bistrița.

O nouă victorie

După 2-1 în meciul tur, Corvinul Hunedoara era favorită în cea de-a doua manșă cu Gloria Bistrița, de acasă, din semifinaele barajului de promovare pentru Liga 2. Echipa vizitatoare, însă, a început mai bine jocul și, la jumătatea primei reprize, a restabilit egalitatea la scorul general. Egalarea a venit repede, în minutul 3-2, când pentru Corvinul a înscris Marius Lupu, iar la cabine s-a intrat cu scorul de 1-1. Emoțiile în ceea ce privește numele finalistei au fost risipite în minutul 64, când Nicolae Pîrvulescu înscrie pentru 2-1 în favoarea Corvinului, acesta fiind și scorul cu care s-a încheiat partida. Astfel, Corvinul își continuă seria invincibilității, fiind singura echipă din Liga 3 care, în acest sezon, nu a cunoscut înfrângerea, trupa pregătită de Florin Maxim având 27 de victorii și două rezultate de egalitate.

Finală – surpriză cu Unirea Ungheni

Adversara hunedorenilor din dubla manșă a finalei barajului va fi colega de serie Unirea Ungheni, care a eliminat, surprinzător, pe FC Bihor, după 2-2 în Mureș și 3-2 la Oradea. Corvinul și Unirea Ungheni s-au mai întâlnit de cinci ori în acest sezon, de fiecare dată victoria revenind hunedorenilor. Astfel, în sezonul regular a fost 1-0 acasă și 3-0 în deplasare pentru Corvinul. Apoi, în play-off, echipele s-asu duelat de 3-2, Corvinul câștigând, în ordine, cu 1-0 acasă, cu 3-2 la Ungheni și, în fine, cu 6-0 la Hunedoara. Pentru Corvinul este a doua calificare consecutivă în barajul de promovare, anul trecut hunedorenii pierzând un singur meci în tot sezonul, acela fiind, însă, returul decisiv al finalei de la Baia Mare, în urma căruia maramureșenii au urcat în eșalonul secund, unde au rezistat doar un an. Meciul tur al finalei va avea loc la Ungheni, pe 3 iunie, de la ora 18.00, iar returul se va juca la Hunedoara, pe 7 iunie, cu începere de la ora 17.30.

Susținere din partea Primăriei

Revenind la meciul cu Bistrița, desfășurat în fața unei asistențe – record, trebuie spus că la partidă au asistat, printre alții, cel mai nou cetățean de onoare al Hunedoarei, fostul internațional Bogdan Lobonț, și primarul urbei de pe malurile Cernei, Dan Bobouțanu. Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu și-a reafirmat sprijinul pentru echipă, acesta, ca și întreaga suflare corvinistă, de altfel, fiind convins că echipa va promova în Liga 2.

 

Baraje de promovare în Liga 2

Semifinale – retur

Advertisement

FORESTA SUCEAVA – CSM Rm. Sărat 2-0 (1-1 în tur)

Au marcat: Marian Ilie 55, Vlad Codău 57

Metalul Buzău – CEAHLĂUL P. NEAMȚ 1-2 (1-1 în tur)

Au marcat: Sergiu Arnăutu 45+3 / Mihai Petra 11, Mihai Neicuțescu 50

CS Afumați – SC POPEȘTI LEORDENI 1-1 (1-2 în tur)

Advertisement

Au marcat: Mihai Lolescu 25 (a.) / Valentin Niculae 37

CS TUNARI – Farul 2 Constanța 4-0 (1-3 în tur)

Au marcat: Paul Mitrică 37, Benjamin Hanzu 72, Alexandru Stoian 79, Claudiu Herea 83

CS Blejoi – VIITORUL DĂEȘTI 2-6 (4-3 în tur)

Au marcat: Mihai Nițescu 34, 65 / Thiago Garcia Cardoso 13, Mihai Costea 15, 39, Franck Tchassem 24, 83, Ionuț Cioinac 89

Advertisement

CSM ALEXANDRIA – CSO Plopeni 1-0 (1-0 în tur)

A marcat: Florin Cioablă 8

CSM DEVA – Șoimii Lipova 2-2 (1-0 în tur)

Au marcat: Alexandru Popescu 47, Adrian Bedea / Denis Giosu 74, Andrei Gavrilă 82

CSM REȘIȚA – ACSO Filiași 5-0 (2-2 în tur)

Advertisement

Au marcat: Nicușor Fota 20, Bogdan Szijj 34, Marian Dreghiceanu 45+1, Sebastian Velcotă 70, 84

CORVINUL HUNEDOARA – Gloria Bistrița 2-1 (2-1 în tur)

Au marcat: Marius Lupu 32, Nicolae Părvuelscu 64 / Adam Abdul 22

FC Bihor – UNIREA UNGHENI

Loren Ioviță 52, Sergiu Jurj 77 / Victoraș Astafei 15, 90+3, Florin Istrate 69

Advertisement

Finale (3-7 iunie)

Foresta Suceava – Ceahlăul P. Neamț

SC Popești Leordeni – CS Tunari

Viitorul Dăești – CSM Alexandria

CSM Deva – CSM Reșița

Advertisement

Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara

Advertisement

Actualitate

Multe proiecte aflate în derulare în comuna Zam

Publicat

pe

Redactat de

Situată pe Valea Mureșului, comuna Zam, cu o populație de circa 1.500 de locuitori, este una dintre localitățile rurale din județul Hunedoara de dimensiune medie la acest capitol. Comuna Zam, însă, se întinde pe o suprafață mare, de peste 160 de kilometri pătrați, și, în afară de localitatea de reședință omonimă, mai are în componență alte 12 sate, respectiv Almaș Săliște, Almășel, Brășeu, Cerbia, Deleni, Godinești, Micănești, Pogănești, Pojoga, Sălciva, Tămășești și Valea.

Realizări importante

În ultima perioadă, reprezentanții administrației publice locale din comuna hunedoreană Zam au finalizat mai multe investiții, cu fonduri atrase din diverse surse de finanțare. De asemenea, edilii din Zam au fost foarte receptivi și la solicitările cetățenilor legate de chestiuni juridice, în special în ceea ce privește dreptul de proprietate și punerea în posesie. „Suntem într-o perioadă situată între două mandate. Referitor la mandatul care este spre final, pot spune că am avut unele realizări importante. Aici aș aminti asfaltare străzi în satele Zam, Sălciva și Pojoga, amenajarea unei capele mortuare în satul Sălciva, o grădiniță cu două săli de grupă în satul Zam, readucerea Dispensarului medical uman în proprietatea Comunei Zam, renovarea interioară a Căminului Cultural Sălciva, renovarea interioară a Căminului Cultural Pogănești sau dotarea cu echipament IT a Primăriei Zam. De asemenea, am venit în sprijinul locuitorilor comunei în chestiuni legate de intabulări de parcele, fiind vorba de circa 1.300, iar operațiunea continuă, ori eliberarea a unei părți importante de titluri de proprietate, aici fiind vorba de sute, iar aceste activități se apropie de final. Totodată, am soluționat zeci de cereri pe parte de fond funciar și am eliberat mii de adeverințe și alte documente adminstrative, multe dintre acestea chiar pe loc”, a declarat Sorin Ionel Nistor, primarul reales al comunei hunedorene Zam.

În implementare

Pe raza comunei Zam avem șase biserici declarate monumente istorice, plus un castel care are aceeași clasificare. De asemenea, mai sunt patru lăcașe de cult cu o vechime considerabilă, două rezervații naturale, precum și un sit inclus în rețeaua europeană «Natura 2000». Administrația din Zam își propune ca acestea să fie cât mai bine puse în valoare, în acest sens fiind în diverse stadii de implementare mai multe proiecte. „Este normal să ne punem cât mai bine în valoare zona în care trăim, dar și să creștem gradul de confort pentru locuitorii comunei, dar și pentru cei care ne vizitează. În acest sens avem în implementare mai multe proiecte. În mod concret, este vorba despre canalizare menajeră și stație de epurare în satul Zam, reabilitare și dotare Școală Gimnazială Zam, reparații capitale Cămin Cultural Pojoga, semnalizare rutieră și acostamente pe DC 163 Zam–Almaș Săliște, amenajare pistă de biciclete Tămășești—Godinești, achiziționare miniexcavator pentru activități utilitar–gospodărești, reparații capitale Cămin Cultural Almaș-Săliște, asfaltare stradă Zam Sat–Tămășești și alimentare cu apă în localitatea de reședință și în satele aparținătoare Sălciva și Pojoga”, a mai spus primarul comunei hunedorene Zam, Sorin Ionel Nistor.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul merge mai departe în Europa League!!!

Publicat

pe

Redactat de

După un 4-0 în tur, obținut pe terenul echipei maghiare FC Paks, Corvinul Hunedoara a jucat meciul retur.

Echipa din țara vecină s-a impus în meciul de la Sibiu cu 2-0, prin golurile înscrise pe final de Konyves (78) și Bode (89) însă, cu scorul general de 4-2, Corvinul s-a calificat în turul al doilea din Europa League.

În această fază echipa hunedoreană va juca cu croații de la NK Rijeka, meciul tur urmând a se juca tot la Sibiu, pe 25 iulie, iar returul pe 1 august.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Cărbunele, salvatorul Sistemului Energetic Național. Sebastian Burduja: Vom face tot ceea este posibil pentru a prelungi termenele pentru funcționarea termocentralelor pe cărbune și continuarea exploatărilor miniere

Publicat

pe

Redactat de

În contextul unui consum național de energie electrică ce depășește 8200 MW, România se confruntă cu provocarea de a-și acoperi nevoile energetice în principal din producția internă.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat recent importanța crucială a Complexului Energetic Oltenia (CEO) și a regiunii Valea Jiului în menținerea stabilității și securității energetice a țării.

Complexul Energetic Oltenia, una dintre principalele surse de energie pe bază de cărbune din România, a reușit să depășească pragul de 1250 MW în producția de energie electrică, chiar și în condițiile tehnice dificile și la temperaturi ridicate. Eforturile remarcabile ale echipelor de specialiști au fost esențiale pentru menținerea acestei producții ridicate. În acest moment, patru grupuri de producție sunt în funcțiune, urmând ca mâine să fie cinci, distribuite astfel: două la Turceni, două la Rovinari și unul la Ișalnița.

Ministrul Burduja a vizitat recent Gorjul și Valea Jiului, întâlnindu-se cu muncitorii și observând condițiile dificile în care aceștia își desfășoară activitatea. În contextul actual, acești oameni reprezintă adevărații eroi ai sectorului energetic, asigurând funcționarea continuă a termocentralelor și, implicit, furnizarea necesarului de energie pentru români.

”Un gând special pentru oamenii minunați de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) și din Valea Jiului. Depășim la această oră 1250MW producție în termocentralele pe cărbune. În condiții tehnice deosebit de dificile, cu multe echipamente vechi, la temperaturi caniculare, echipele de specialiști au găsit mereu soluții. Au repornit grupuri, au rezolvat în timp record avariile apărute, au muncit ore suplimentare pentru a da României energie. Paroșeniul funcționează bine, la CEO avem patru grupuri în funcțiune și mâine vom avea cinci (două la Turceni, două la Rovinari, unul la Ișalnița).
Am fost și la Gorj, și în Valea Jiului. I-am cunoscut pe unii dintre acești oameni și am văzut condițiile în care muncesc zi și noapte. Pentru mine, ei și toți cei din sectorul energetic românesc, din producție, transport și distribuție, din Dispeceratul Energetic Național – Transelectrica și mulți alții sunt eroii acestor zile.
În aceste zile, cărbunele ne-a fost din nou de mare ajutor și trebuie să o spunem răspicat. Pentru securitatea energetică a românilor, vom face tot ceea este posibil pentru a prelungi termenele pentru funcționarea termocentralelor pe cărbune și continuarea exploatărilor miniere. Am început deja acest demers la Bruxelles încă de anul trecut, cu onestitate și responsabilitate, și îl vom continua, cu toate argumentele pe masă. Securitatea energetică a României nu este negociabilă. Este prioritate zero”, a scris Sebastian Burduja, ministrul Energiei, pe Facebook.

Valea Jiului, un loc emblematic pentru industria minieră din România, joacă un rol vital în această ecuație. Cu o tradiție îndelungată în exploatarea cărbunelui, această regiune continuă să fie un pilon al securității energetice naționale. În ciuda echipamentelor vechi și a numeroaselor provocări, minerii din Valea Jiului continuă să lucreze neobosit pentru a susține producția de cărbune necesară termocentralelor.

Advertisement

În contextul eforturilor continue de prelungire a termenelor pentru funcționarea termocentralelor pe cărbune și a exploatărilor miniere, România își reafirmă angajamentul față de securitatea energetică. Demersurile inițiate la Bruxelles încă de anul trecut reflectă responsabilitatea și onestitatea cu care autoritățile abordează această problemă. Potențialul energetic al României trebuie valorificat în interesul românilor, iar cărbunele, deși contestat pe plan internațional pentru impactul său asupra mediului, rămâne o resursă crucială în asigurarea independenței energetice.

Prin eforturile continue ale muncitorilor din Valea Jiului și ale specialiștilor din întreaga industrie energetică, România poate asigura un echilibru între dezvoltarea durabilă și necesitatea de a furniza energie pentru toți cetățenii săi. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a evidențiat importanța strategică a sectorului energetic și a reiterat angajamentul guvernului de a sprijini și dezvolta capacitățile interne de producție.

În concluzie, cărbunele și Valea Jiului reprezintă elemente esențiale în strategia de securitate energetică a României, iar eforturile și dedicația celor implicați în acest sector sunt esențiale pentru a asigura un viitor energetic stabil și sigur pentru toți românii.

FOTO: Facebook@Sebastian Burduja

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate