Connect with us
Data: 23/04/2024
.

Actualitate

COVID-19: Încă o localitate din județ, în scenariul galben. 521 de cazuri, înregistrate în ultimele două săptămâni

Publicat

pe

Încă o localitate din județul Hunedoara a intrat în scenariul galben, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 1,5 la mie. Este vorba despre comuna Șoimuș, cu șase cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele 14 zile și o rată de infectare de 1,72 la mie. În același scenariu, galben, mai sunt alte opt localități hunedorene: municipiile Hunedoara și Deva și comunele Peștișu Mic (2,57 la mie), Râu de Mori (2,53 la mie), Vețel (2,35 la mie), Ribița (2,33 la mie), Dobra (1,84 la mie), Sălașu de Sus (1,76 la mie).

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), în municipiul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au fost confirmate 172 de cazuri de COVID -19, incidența fiind 2,44 la mia de locuitori.

În municipiul Deva, în ultimele două săptămâni, au fost raportate 129 de îmbolnăviri cu coronavirus, capitala de județ având o rată de infectare, calculată la o valoare de 1,89 la mia de locuitori.

În total, în județul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au fost înregistrate 521 de cazuri de COVID-19. La nivelul județului Hunedoara, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost calculată, astăzi, 21 septembrie, la o valoare de 1,16 la mia de locuitori.

Sursa: DSP Hunedoara
Advertisement

Actualitate

Un tânăr de 21 de ani, găsit decedat pe o stradă din Orăștie

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr, în vârstă de 21 ani, a fost găsit fără viață pe o stradă din municipiul Orăștie.

Polițiștii spun că, din primele cercetări efectuate cu privire la circumstanţele în care a survenit decesul nu au reieşit indicii că tânărul ar fi fost victima vreunei infracţiuni.

„Din primele cercetări, nu suspiciuni de comitere a vreunei fapte penale, însă necropsia va stabili cu exactitate cauza morții”, a transmis, marți dimineață, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara. 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Cărbunele, transportat pe cale rutieră

Publicat

pe

Redactat de

Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) a inițiat procesul de licitație pentru încheierea unui contract vital pentru transportul cărbunelui energetic către S.E. Paroșeni prin mijloace de transport rutier.

Acest contract este crucial pentru furnizarea combustibilului necesar centralelor din zonă și pentru menținerea unei producții constante de energie.

Conform specificațiilor din caietul de sarcini nr. DG 2023/05.03.2024, cantitatea de cărbune ce urmează să fie transportată variază între 124.000 și 208.000 de tone de huilă energetică. Valoarea estimată a contractului se situează între 1.798.080 și 3.057.680 de lei.

Procedura de licitație se concentrează pe serviciile de transport al cărbunelui energetic cu mijloace auto pe distanțele aproximative calculate de la punctele de încărcare din silozurile de cărbune ale Exploatărilor Miniere către punctul de descărcare de la platforma sau depozitul de cărbune al S.E. Paroșeni.

Detaliile despre aceste curse tur-retur includ rute precum cea de la EM Lonea Bandă de Încărcare până la SE Paroșeni, pe un drum betonat de 50 de kilometri, sau de la EM Vulcan Siloz Încărcare la SE Paroșeni, pe o distanță de 10 kilometri.

Cantitățile estimate de cărbune pentru fiecare beneficiar din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului pentru perioadele până la 31 decembrie 2024 și, respectiv, între 1 ianuarie 2025 și 30 aprilie 2025, sunt detaliate în documentația licitației.

Advertisement

Această licitație este crucială pentru asigurarea continuității alimentării cu cărbune energetic a centralelor și pentru menținerea operațiunilor la capacitate maximă în cadrul Complexului Energetic Valea Jiului.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate