Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

Cristian Resmeriță, dovedit de un văcar

Publicat

pe

A reabilitat și asfaltat jumătate din străzile din municipiul Lupeni, a redat sportul și activitățile culturale celor din oraș, dar nu a reușit un lucru simplu: să îi vină de hac proprietarului vacilor maidaneze. Animalele sunt lăsate în continuare pe străzi, de unde se înfruptă din tomberoane. Asta, în ciuda zecilor de amenzi pe care i le-a dat proprietarului. Văcarul nici acum nu și-a dus în gospodărie joianele, care pot fi observate des pe străzi, iar Cristian Resmeriță, care nu mai este primar, spune acum că acesta este cel mai mare regret al său. „Dacă am un lucru pe care nu l-am reușit eu, acesta este. Am reușit să reparăm infrastructura, am reușit să facem de toate, dar nu am reușit să îl liniștesc pe ăsta cu vacile lui. Asta las următorului primar”, a declarat Cristian Resmeriță, senator, fost primar al municipiului Lupeni, în ultimele șase luni ale anului trecut.

Vacile maidaneze stau de cel puțin doi ani pe străzile din Lupeni și proprietarul lor a fost amendat în repetate rânduri, dar degeaba. Animalele stau tot pe stradă și, cu toate că s-a intervenit și la APIA, ca proprietarul să nu mai primească subvenție, nimeni nu l-a convins să le ia acasă.

Advertisement

Actualitate

Creșterea salariului minim vine la pachet cu scumpiri

Publicat

pe

Redactat de

Prima zi a lunii iulie a adus un val de scumpiri. Prețurile motorinei și benzinei s-au majorat, începând de astăzi, 1 iulie. Și facturile la gaze naturale vor fi mai mari, după ce Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o creştere medie de 19 la sută a tarifelor. Salariul minim brut pe țară a crescut, de la 3.300 de lei, la 3.700 de lei, însă majorarea salarială vine la pachet cu creșteri de prețuri.

 

Facturile la gaze naturale s-au scumpit, începând de la 1 iulie. ANRE a aprobat o creștere medie cu 19 la sută a tarifelor reglementate de distribuție a gazelor naturale aplicabile consumatorilor de gaze naturale beneficiari ai serviciului de distribuție, care reprezintă aproximativ 10 lei/MWh distribuit.

Într-un comunicat transmis, ANRE justifică modificarea tarifelor de: „creșterea costurilor serviciului de distribuţie gaze naturale cu inflația prognozată a anului 2024 de 4,6 la sută, creșterea costurilor de capital în urma realizării în anul 2023 a unui volum investițional record, atât în racordări de noi consumatori, cât și în extinderi de sisteme de distribuție în zonele concesionate, precum și ca urmare a reducerii cantității de gaze naturale distribuite în anul 2023 cu 8 la sută”.

Cu titlu de exemplu: pentru un client casnic care locuieşte într-un apartament cu 3 camere şi are un consum anual de gaze naturale de 3 MWh, valoarea lunară a facturii de gaze naturale ar putea creşte cu aproximativ 2,5 lei”, se menționează în comunicatul ANRE.

Advertisement

Prețuri mai mari la pompă

Și prețurile benzinei și motorinei s-au scumpit, începând de astăzi, 1 iulie, după ce a intrat în vigoare majorarea accizei la carburanți, decisă de Guvern. Astfel, șoferii plătesc cu circa 30 – 40 de bani mai mult pe litru. Un „plin” la mașină este mai scump acum cu circa 20 de lei.

Analiștii economici atrag atenția că majorarea prețurilor la carburanți va genera un lanț de scumpiri și la alimente, dar și la alte produse și servicii.

Tot de astăzi, 1 iulie 2024, a intrat în vigoare majorarea salariului minim pe economie, la 3.700 de lei brut, de la 3.300 de lei, cât era înainte. Cu toate acestea, creșterea salarială aprobată de Executiv nu se va resimți prea mult în buzunarele angajaților care trebuie să scoată mai mulți bani pentru carburanți, dar și pentru a-și plăti facturile.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

DGA: Femeie trimisă în judecată, după ce ar fi încercat să dea mită unor agenți de poliție din Deva

Publicat

pe

Redactat de

O femeie a fost trimisă în judecată pentru dare de mită, după ce le-ar fi promis unor agenți de poliție din Deva, care au oprit-o în trafic, suma de 5.000 de lei.

Conform unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, la data de 19.06.2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a finalizat cercetările efectuate, la delegare, de către ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, şi a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei persoane, fără calitate specială, inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

“Din cercetările efectuate în cauză, rezultă că inculpata în cauză, în data de 31.01.2023, în contextul investigării unui accident de circulaţie în care a fost implicat autovehiculul pe care îl conducea, precum şi al existenţei unei suspiciuni rezonabile privind consumul de băuturi alcoolice, le-a promis agenţilor de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Deva – Biroul Rutier, care au oprit-o în trafic, suma de 5.000 de lei cu titlu de mită. În schimbul banilor, poliţiştii aflaţi în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, ar fi trebuit să nu constate întocmai fapta ilicită comisă de către inculpată şi să nu dispună măsurile prevăzute de lege (efectuarea demersurilor necesare recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei), cu consecinţa tragerii sale la răspundere”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CAS Hunedoara: Activitatea medicilor de familie din județul Hunedoara se desfășoară în condiții normale

Publicat

pe

Redactat de

Contractul-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, este valabil până la data de 31 decembrie 2024. În urma discuțiilor dintre conducerea CAS Hunedoara și reprezentanții Asociației Profesionale a Medicilor de Familie și Patronatul Medicilor de familie din județul Hunedoara, la ora actuală, nu există motive care să conducă la un blocaj în ceea ce privește desfășurarea activității cabinetelor de medicină primară.

„Asigurarea accesului tuturor hunedorenilor la servicii medicale nelimitate și performante, este prioritatea Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara. De asemenea, ne concentrăm toate eforturile pentru a menține o colaborare profesionistă cu toți furnizorii de servicii medicale. Vă asigurăm că, CAS Hunedoara este un partener de încredere și responsabil, astfel încât, împreună să dezvoltăm un sistem de sănătate de calitate în județul Hunedoara”, declară Adrian David, directorul general al CAS Hunedoara.

Reprezentanții CAS Hunedoara precizează că se vor menține și în trimestrul III al anului în curs actualele valori ale punctelor pentru medicină primară și de specialitate din ambulatoriu, precum și a plafonului de referință pentru asistența medicală stomatologică.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate