Connect with us
Data: 26/07/2024
.

Actualitate

Cruzime fără margini: Un câine husky și o cățelușă, uciși cu sânge rece. Poliția Animalelor s-a autosesizat în acest caz

Publicat

pe

Fapte de o cruzime fără margini s-au petrecut în Deva. Doi câini, un Husky Siberian și o cățelușă de rasă comună, ce erau crescuți de o familie din oraș, au fost omorâți cu sânge rece, după ce au ieșit din curtea casei. Aceștia ar fi fost loviți fără milă cu un obiect contondent – tăios, cel mai probabil, cu o sapă. Cățelul husky a fost găsit în stare de agonie și plin de sânge pe o stradă din localitate și dus la veterinar, unde, deși a fost operat de urgență, la nici două ore după intervenție, a murit. Și cățelușa ce aparținea aceleiași familii a fost ucisă în același mod, fiind găsită moartă, a doua zi, într-un canal. Poliția Animalelor s-a autosesizat în acest caz.

Imagini greu de privit și care cutremură pe orice iubitor de animale au fost publicate în mediul online, pe rețeaua de socializare. Un câine din rasa husky, găsit în stare de agonie, pe strada Merilor din Deva. Era plin de răni și de sânge. Animalul a fost transportat de urgență la o clinică veterinară din oraș, unde medicii au încercat să-l salveze, însă rănile ce i-au fost provocate erau prea severe și, în ciuda eforturilor depuse, nu a supraviețuit.

Un alt câine, ce aparținea aceleiași familii, a fost omorât, în același mod brutal. Cățelușa a fost găsită moartă, într-un canal. Fotografiile tragice cu cei doi câini au fost postate pe rețeaua de socializare și au stârnit revoltă în rândul iubitorilor de animale.

„Acești doi „frățiori” făceau totul împreună, dormeau împreună, mâncau împreună, făceau năzbâtii împreună. Au fost iubiți, doriți, îngrijiți și mereu liberi prin curte. Nu au fost niciodată agresivi, nu au atacat pe nimeni, oricine intra în curte era binevenit, mai ales dacă se și juca cu ei. Din nefericire, în data de 22.04.2023, au scăpat din curte (când nu era nimeni acasă), desigur tot împreună și au ajuns din păcate în mâinile unei BESTII, care i-a asasinat cu sânge rece”, este mesajul publicat pe grupul „Protecția Animalelor Hunedoara”.

Poliția Animalelor îi caută acum pe cei care au ucis cei doi câini. „Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu (în urma apariției în spațiul virtual a unor informații) cu privire la faptul că persoane încă neidentificate, în timp ce se aflau pe raza municipiului Deva, au aplicat mai multe lovituri cu un obiect contondent-tăios asupra unui animal din specia canină, rasa Husky Siberian, mascul, aparținând unei femei de 46 de ani, din Deva, provocându-i animalului în cauză multiple plăgi la nivelul capului și a botului. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”, faptă prevăzută și pedepsită de art.25, alin. 2, lit. d) de Legea nr. 205/2004- republicată privind protecția animalelor. Câinele respectiv a fost găsit cu răni grave, dar încă în viață, de către proprietară, care l-a transportat la o clinică veterinară din Deva, unde, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, câinele a decedat (motiv pentru care va fi schimbată încadrarea juridică a faptei în uciderea animalelor cu intenție, fără drept). La data de 23 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute, în timp ce se aflau pe raza municipiului Deva, în prelungirea străzii Olarilor, au ucis un animal din specia canină, rasa comună, femelă, aparținând aceleiași femei de 46 de ani, din Deva. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoane necunoscute au ucis animalul în cauză, folosind un obiect contondent-tăios, provocându-i cățelei mai multe plăgi tăiate la nivelul capului și a botului, ulterior aruncând cadavrul animalului într-un bazin metalic dezafectat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art.25, alin. 3, lit. a) de Legea nr. 205/2004- republicată privind protecția animalelor. Cei doi câini, ce aparțin unei femei din municipiul Deva, se pare că ar fi scăpat din incinta curții în care erau deținuți, într-un moment de neatenție al proprietarei. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea identificării persoanelor care au comis aceste fapte și a luării măsurilor care se impun”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

 

Sursa foto: Facebook

Actualitate

Parteneriat Asociația CRAL – DAS Deva: Activități interactive, destinate copiilor și adulților defavorizați

Publicat

pe

Redactat de

Mai multe proiecte, programe și acțiuni destinate copiilor defavorizați din familiile supuse riscului de excluziune și marginalizare socială, dar și persoanelor cu dizabilități și vârstnicilor aflați în evidențele Direcției de Asistență Socială Deva vor fi organizate, lunar, de Asociația Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală Deva și DAS Deva, în cadrul unui parteneriat aprobat de Consiliul Local în ședința ordinară de joi.

Activitățile vor avea ca temă principală încurajarea lecturii și creativității prin arta povestirii, bazate pe tehnici de teatru și improvizație dezvoltate de Asociația AtelieR de Cuvinte în cadrul Campaniei Naționale EduStory și se vor desfășura la Adăpostul de urgență pe timp de noapte, situat pe strada Nicolae Grigorescu, din Deva.

Potrivit calendarului activităților, acțiunile vor debuta în luna septembrie 2024, cu un „Atelier de Arta povestirii” și vor continua cu ateliere „Clubul de lectură” și „Fan Natură pentru Lectură”, ce se vor desfășura în fiecare lună, pe toată durata parteneriatului.

Direcția de Asistență Socială Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Filigorie pentru oficierea căsătoriilor în aer liber, la Șoimuș

Publicat

pe

Redactat de

La Șoimuș, căsătoriile se vor putea oficia în aer liber, în curtea primăriei, acolo unde administrația publică locală a amenajat o frumoasă filigorie în interiorul căreia cuplurile vor putea să își unească destinele.

De altfel, întreaga curte a Primăriei comunei Șoimuș a fost înfrumusețată.

Curtea Primărie Comunei Șoimuș se modernizează. S-a finalizat și filigoria pentru oficializarea căsătoriilor în aer liber”, a anunțat Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Sursa foto: Mihai Gabriel Irimie/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Polițiștii hunedoreni au prezentat bilanțul activității din prima jumătate a anului 2024

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara a prezentat, vineri, într-o conferință de presă, bilanțul activității desfășurate în prima jumătate a anului 2024.

Siguranța cetățenilor constituie o prioritate pentru polițiștii hunedoreni, obiectivul principal al acestora fiind acela de a proteja viața, bunurile și drepturile fundamentale ale cetățenilor.

În primul semestru al anului 2024, obiectivele IPJ Hunedoara au vizat creşterea gradului de siguranță pentru cetățeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, a siguranței stradale, rutiere şi a transporturilor, precum şi dezvoltarea parteneriatului public/privat.

Peste 7.200 de infracțiuni sesizate

În ceea ce priveşte situaţia operativă, în primele șase luni ale anului 2024, la nivelul IPJ Hunedoara au fost sesizate 7.248 de infracțiuni. Dintre acestea, 4.804 au fost de natură judiciară, 499 economico-financiară și 1.945 de altă natură.

Advertisement

Polițiștii hunedoreni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea acestor genuri de infracţiuni, scopul fiind realizarea unei pregătiri antiinfracţionale a populaţiei, pentru a obţine o implicare cât mai mare a cetăţenilor şi a factorilor cu responsabilităţi în acest domeniu.

Pe lângă activităţile zilnice orientate permanent spre menţinerea ordinii şi siguranţei publice, în perioada analizată, poliţiştii au fost sesizați prin 15.987 de apeluri la numărul unic de urgență 112, în 8.490 dintre situații fiind confirmate aspectele sesizate și luate măsurile legale.

Pe linia deservirii şi ajutorării comunității, activitatea structurilor de poliţie s-a reflectat în 10.818 intervenții la evenimente, 1.545 de acţiuni cu efective mărite şi în 98 de participări la măsuri de ordine, cu ocazia adunărilor publice.

În primul semestru al acestui an, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat 270 de activități cu caracter informativ preventiv în școli, de care au beneficiat peste 11.000 de elevi ai unor unități de învățământ din județul Hunedoara, au participat la 198 de grupuri de lucru tematice cu reprezentanții unităților de învățământ.

“Menținerea climatului de siguranță publică pentru cetățenii județului a fost principala prioritate, iar pentru atingerea acestui deziderat, în primul semestru al anului 2024, a fost derulată, potrivit competenţelor, întreaga gamă de activități specifice pentru asigurarea vizibilității poliţiştilor de ordine publică în comunitate, a intervenţiei rapide la evenimentele semnalate şi pentru prevenirea şi combaterea infracționalității”, a informat conducerea IPJ Hunedoara.

Advertisement

Aproape 59.000 de verificări, prin aplicația E-DAC

De la începutul lunii aprilie 2024, poliţiştii din cadrul I.P.J. Hunedoara au fost dotaţi cu terminale mobile, având instalate aplicația e-DAC, un instrument deosebit de util poliţiştilor pentru stabilirea identității persoanei şi a verificării eventualelor semnalări.

Astfel, în perioada 01 aprilie 2024 – 30 iunie 2024, au fost efectuate 58.546 de verificări, cu ajutorul acestui instrument modern fiind depistate, în această perioadă, trei persoane urmărite naţional şi internațional, trei persoane dispărute, șapte persoane căutate în vederea participării la proceduri judiciare, precum şi bunuri căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe, în cadrul dosarelor penale.

 

Gestionarea cazurilor de violență domestică, o prioritate a polițiștilor hunedoreni

Advertisement

O prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara o reprezintă gestionarea cazurilor de violență domestică. În primele șase luni ale anului 2024, polițiștii au fost solicitați la 1.581 de situații de violență domestică, 1.273 fiind sesizate prin apeluri de urgență 112.

“În urma acestor intervenții, au fost constatate 850 de fapte de natură penală și au fost emise 200 ordine de protecție provizorii, 63 fiind ulterior transformate în ordine de protecție, iar instanțele de judecată au emis 123 de ordine de protecție. Tot în această perioadă, polițiștii hunedoreni au întocmit 12 dosare penale pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie sau ordinul de protecție provizoriu”, au mai informat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Aproape 140 de percheziții domiciliare, efectuate în prima jumătate din 2024

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii au efectuat, sub coordonarea procurorilor de caz, 139 de percheziții domiciliare, în urma probatoriului administrat au fost dispuse 149 de măsuri preventive față de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni. De asemenea, 673 de infracțiuni au fost descoperite de polițiști în flagrant delict, au fost puse în executare 67 de mandate de executare a pedepsei închisorii, 29 de mandate de arestare preventivă și 22 de mandate europene de arestare.

În perioada analizată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au efectuat 58 de acțiuni și 237 de controale, iar în urma aspectelor constatate au întocmit 57 de dosare penale și au luat măsura indisponibilizării, în vederea continuării cercetărilor, pentru 64 de arme, dintre care 35 de arme letale (23 deținute legal și 12 deținute ilegal), 25 de arme neletale suspuse autorizării, (9 deținute legal și 16 deținute ilegal) și 4 arme neletale supuse notificării, precum și pentru 7.137 de elemente de muniție (1.299 de elemente deținute legal și 5.838 deținute ilegal) și pentru 256 de kilograme de carne de vânat și 56 de trofee de vânat.

Advertisement

Cu urmare a controalelor pe linie de deșeuri și substanțe periculoase, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 65 de kilograme de articole pirotehnice, 496 de litri de deșeuri periculoase și 197.802 kilograme de îngrășăminte chimice.

37 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 10 de persoane și rănirea gravă a altor 30

În vederea reducerii riscului rutier, în primele șase luni ale acestui an, polițiștii au organizat peste 600 de acțiuni preventive în trafic, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 21.639 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Acționând pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, în primul semestru al acestui an, polițiștii hunedoreni au constatat 476 infracțiuni rutiere și au reținut 1.574 de permise de conducere și au fost retrase 871 de certificate de înmatriculare.

Potrivit datelor statistice puse la dispoziție de Serviciul Rutier Hunedoara, în perioada 01 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024, la nivelul județului, s-au înregistrat 37 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 10 de persoane și rănirea gravă a altor 30.

Advertisement

Analiza efectuată la nivelul Serviciului Rutier, relevă principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, ca fiind: viteza sub cele două forme (neadaptată/nelegală), nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorului auto și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii hunedoreni au continuat să depună eforturi semnificative în lupta împotriva traficului și consumului ilegal de droguri, punând un accent deosebit pe activitățile de prevenire și informare, dar și pe cele de intervenție operativă.

În contextul activităților de prevenire a evenimentelor rutiere, polițiștii au efectuat, în primele șase luni, peste 700 de testări ale unor persoane depistate în trafic, în vederea determinării prezenței, în organism, a substanțelor psihotrope.

Polițiștii din structurile de ordine și siguranță publică au constatat, în flagrant delict, în primul semestru al anului 2024, 90 infracțiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri (în special deținere de droguri pentru consum propriu) și 9 infracțiuni prevăzute de Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare (în special operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive).

Aproape 18.000 de certificate de cazier judiciar, eliberate

Advertisement

În prima jumătate a acestui an, au fost eliberate, la nivelul întregului județ, 17.854 de certificate de cazier judiciar și 2.598 de certificate de integritate comportamentală la solicitarea persoanelor fizice și juridice.

 

 

În perioada analizată, poliţiştii din cadrul I.P.J. Hunedoara și-au îndeplinit cu succes misiunile, unele dintre acestea fiind cu grad ridicat de periculozitate, iar modurile tactice de intervenţie au respectat prevederile legale, drepturile și libertăţile fundamentale ale omului.

Polițiștii hunedoreni spun că vor continua activitățile specifice, în conformitate cu priorităţile de acţiune naţională prevăzute de actele normative în vigoare şi vor urmări, cu precădere, creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere şi destructurarea grupărilor infracţionale.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate