Connect with us
Data: 14/07/2024
.

Actualitate

CSD sau noul „number one” în minifotbalul devean

Publicat

pe

„Azzurii”, campionii din primul an

După trei ani de hegemonie a echipei Avantaje, titlul a poposit în curtea trupei înfiinţate în vara trecută

La primul an de participare în Superliga Realsport, CSD a reuşit imposibilul. Trupa finanţată de Marius Crăciun şi pregătită de Marius Tănasă a luat faţa campioanei din ultimele trei ediţii, Avantaje, şi este noua „regină” a minifotbalul devean. Marta, Dărăban şi ceilalţi „azzuri” n-au avut emoţii în ultima etapă, contra celor de la City Taxi, câştigând de o manieră categorică şi vor reprezenta peste o lună oraşul Deva la turneul final al campionatului naţional.

Cealaltă laureată a sezonului 2012-2013 este Pera BMW, formaţie care s-a impus în prima ediţie a “Cupei României” Realsport. Echipa lui Ovidiu Ioiescu a lăsat deoparte amiciţiile cu trupa lui Cristi Glodean şi s-a impus în finală la penalty-uri graţie unei prestaţii excelente a portarului Petre Clep.

Realsport-17-iunieFinish în stil de campioană

Totul era pregătit de sărbătoare pentru CSD înaintea partidei din ultima etapă, cu City Taxi. Echipa antrenată de Marius Tănasă avea nevoie de un singur punct pentru a se încununa cu titlul de campioană. Chiar dacă au intrat cu un uşor trac, viitorii campioni s-au descătuşat după reuşita lui Marta, din minutul 16 şi au decis soarta meciului înainte de pauză, după ce Luca a majorat diferenţa. Partea secundă a fost doar un duel pentru titlul de golgeter, între Remus Marta şi Gigi Ştefan, ultimul evoluând pentru Voinţa Vălişoara pe celălalt teren. S-a terminat 7-0 pentru CSD, cu Marta punctând încă de patru ori şi Dărăban o dată, iar fiesta s-a declanşat moderat la finalul partidei. Campionii au trăit momentul lor la festivitatea de premiere când au primit cupa, diplomele şi medaliile pentru cea mai bună echipă de minifotbal din Deva. A fost anul lor în care au obţinut un triumf pe deplin meritat. Examenul de maturitate îl vor da peste o lună, la Hunedoara, la turneul final al campionatului naţional, CSD având de apărat medalia de bronz obţinută anul trecut de Avantaje.

Advertisement

Avantaje, perdanta sezonului

Campioana ediţiei trecute se poate considera perdanta acestui sezon, cedând şi în finala “Cupei României” Realsport, în faţa celor de la Pera BMW. Avantaje a deschis scorul, dar „bmw-iştii” au egalat menţinând scorul până la expirarea timpului regulamentar. S-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde Petre Clep, portarul celor de la Pera BMW, a fost mai inspirat şi a apărat toate cele trei penalty-uri executate de campioni. De partea cealaltă, Chelariu a înscris şi a adus Cupa României Realsport în vitrina echipei sale. Astfel, Pera BMW va reprezenta oraşul Deva la turneul final al “Cupei României”, ce se va desfăşura la finalul lunii, la Piatra Neamţ.

Premiaţi de organizatori

Sezonul nu se putea încheia fără festivitatea de premiere, distincţiile fiind oferite de Realsport şi PNL Deva. Astfel, au fost premiate toate echipele care au terminat sezonul în Superligă şi Liga B, fiind acordate şi recompense individuale. Cel mai bun jucător al Superligii a fost desemnat George Ţiglar (Avantaje), în timp ce Petre Clep (Pera BMW) a primit distincţia pentru cel mai bun portar. Titlul de golgeter al competiţiei i-a revenit lui Gigi Ştefan (Voinţa Vălişoara), cu 44 de goluri, iar premiul fair-play l-a primit City Taxi. În Liga B, golgeter a ieşit Robert Stoica (Continental), 63 de goluri, iar premiul fair-play l-a obţinut echipa Sews Orăştie.

Advertisement

Actualitate

Minerul Lupeni, în finala fazei regionale a Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, Minerul Lupeni, și-a confirmat statutul de favorită în grupa regională din care face parte, câștigând-o fără probleme.

După ce în primul meci al grupei cei de la Lupeni au învins, acasă, cu 4-0, reprezentanta Gorjului, Jiul Rovinari, trupa pregătită de Dan Voicu s-a impus și în cea de-a doua rundă.

Formația din Vale, deși a jucat în deplasare, a câștigat, cu 4-2, pe terenul celor de la Viitorul Severin, și, deși va sta în ultima rundă, este, deja, calificată în finala fazei regionale.

În meciul care va decide echipa ce va evolua în primul tur al fazei naționale, Minerul Lupeni va juca, pe teren propriu, cu Păulișana Păuliș, din județul.

Meciul va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17:30.

Advertisement

În primul tur al fazei naționale din Cupa României la fotbal, pe lângă cele șapte câștigătoare ale etapelor regionale vor intra în competiție și echipe care, sezonul trecut, au evoluat în Liga 3, fără a ajunge, însă, în play-off.

Ca și în întrecerea regională, și în primele etape ale fazei naționale meciurile vor fi stabilite pe criterii geografice.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Orașului Hațeg a primit o sesizare din partea unui bărbat de 53 de ani, din comuna Sântămăria-Orlea. Acesta a raportat că, în aceeași zi, la ora 12:00, fiica sa minoră, în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani din comuna Totești către o destinație necunoscută.

Minora a contactat telefonic familia, informându-i că se află în compania tânărului și că se îndreaptă spre o locație necunoscută, fără a oferi alte detalii. După ce au fost depistați pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș, minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr.

”La data de 13 iulie 2024, în jurul orei 16:00, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, din comuna Sântămăria-Orlea, cu privire la faptul că, în data de 13 iulie 2024, în jurul orei 12:00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani, din comuna Totești, spre o destinație necunoscută. Minora a luat legătura telefonic cu familia comunicând faptul că, se deplasează împreună cu tânărul de 18 ani, spre o destinație necunoscută fără a da alte detalii. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg de îndată ce au primit această sesizare, în urma activităților operative și investigative efectuate de către aceștia, sprijiniți de către polițiștii Secției nr. 10 Sighișoara, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au reușit să localizeze și să identifice minora, in timp ce se deplasa în calitate de pasager, cu autoturismul condus de către tânărul de 18 ani, pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș. Minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr. Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul subunității de poliție, urmând a fi preluate de către polițiștii Formațiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Orașului Hațeg în vederea continuării activităților procedurale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate””, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alertă în fața caniculei: Măsuri stricte pentru prevenirea incendiilor în perioadele de secetă

Publicat

pe

Redactat de

Într-un context de temperaturi extrem de ridicate și risc crescut de incendii de vegetație uscată, autoritățile atrag atenția asupra necesității unei vigilențe sporite și respectării riguroase a măsurilor preventive.

Folosirea focului deschis este strict interzisă în perioade de secetă și caniculă, pentru a minimiza riscul de propagare a incendiilor. De asemenea, aruncarea necontrolată a resturilor de țigări este interzisă, fiind o cauză frecventă de incendii în astfel de condiții.

Este imperativ ca orice activitate care implică focul să fie desfășurată doar în zone special amenajate și sub stricta supraveghere a persoanelor responsabile. Este esențială evitarea utilizării focului deschis în păduri sau în apropierea construcțiilor, depozitelor, sau a altor materiale inflamabile.

În plus, echipamentele agricole trebuie verificate cu atenție pentru a preveni eventualele surse de aprindere accidentală. Fiecare vehicul agricol ar trebui să fie echipat cu stingătoare adecvate și alte mijloace de intervenție rapidă în caz de incendiu. Astfel de măsuri tehnice și preventive sunt esențiale pentru a minimiza riscul de incendii devastatoare în aceste condiții meteorologice extreme, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate