Connect with us
Data: 15/06/2024
.

Actualitate

CSM Deva, în barajul de menținere / promovare în Liga Florilor

Publicat

pe

De astăzi și până duminică se dispută, la Mioveni, barajul de promovare / menținerea în Liga Florilor, primul eșalon valoric al handbalului feminin autohton. Printre cele patru participante la acest baraj se numără și CSM Deva.

Două locuri disponibile

La Mioveni se va juca fiecare cu fiecare, iar primele două clasate la finele turneului vor promova sau se vor menține, după caz, în Liga Florilor. Pe lângă CSM Deva, la acest baraj mai participă Activ Ploiești, HC Zalău și CSM Târgu Jiu. Devencele au câștigat, cu punctaj maxim, seria din Divizia A în care au activat, și, apoi, au jucat în primul turneu de promovare, disputat tot în această lună, la Iași. Acolo au învins în primul tur, cu 27-22, pe CSM Galați, dar au pierdut, în semifinale, cu 32-22, de la CSM Slatina, echipa din Olt revenind, astfel, Liga Florilor. Într-un meci fără miză din turneul de la Iași, CSM Deva a învins, cu 33-26, pe Activ Ploiești, cele două echipe urmând a se întâlni și la Mioveni. Prahovencele au terminat pe locul al doilea în seria din Divizia A, după Slatina, la primul turneu de promovare, cel de la Iași, mergând primele două clasate din cele două serii, plus cele mai bune două locuri trei. Acolo cele de la Activ Ploiești au învins, în primul tur, cu 24-22, pe Unirea Slobozia, dar au pierdut în semifinale, cu 25-24, cu gol primit în ultima secundă, în fața gazdelor de la CSM Iași, care au promovat în Liga Florilor. La Mioveni vor mai evolua și echipele de pe locurile 11 și 12 din Liga Florilor, HC Zalău și CSM Târgu Jiu. Dacă în ce le privește pe sălăjence prezența lor în baraj era știută, gorjencele au ajuns destul de ciudat la turneul de la Mioveni, în urma rezultatelor înregistrate în ultima etapă. Astfel, Târgu Jiu a pierdut, așteptat, cu 43-24, la Brăila, a patra clasată, iar Baia Mare a învins, acasă, cu 30-25, pe Zalău, alt rezultat normal, și a scăpat de baraj. Însă Cisnădie a făcut egal, 32-32, pe terenul Rapidului, a doua clasată, iar Brașovul, acasă, a învins a cincea clasată, Vâlcea, cu 38-34, după ce oaspetele conduceau la pauză cu 23-16!

Programul meciurilor

Primul meci al turneului de la Mioveni este cel dintre CSM Târgu Jiu și Activ Ploiești, astăzi, de la ora 11:00, pentru ca, de la ora 14:00, CSM Deva să joace cu HC Zalău. Sâmbătă, în a doua zi a turneului, Deva joacă, de la 11:00, cu Târgu Jiu, iar de la ora 14:00 se întâlnesc Zalăul cu Ploieștiul. În fine, duminică, CSM Deva va juca tot de la ora 11:00, cu Activ Ploiești, iar ultimul meci al turneului de la Mioveni, de la ora 14:00, va fi CSM târgu Jiu – HC Zalău.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate