Connect with us
Data: 19/09/2024
.

Actualitate

“Culoare la Castel” – expoziție colectivă de pictură. Lucrările a 50 de artiști vor putea fi admirate

Publicat

pe

Lucrările a 50 de artiști plastici, din toată țara, dar și din străinătate, vor putea fi admirate în impresionantul Castelul Corvinilor. Vernisajul expoziției colective – „Culoare la castel”, va avea loc astăzi, începând cu ora 16:30.

“O nouă expozitie colectivă de artă plastică, organizată de dna Mariana Frum, la care participă 50 de artiști, își propune să ne prezinte pe un crampei din frumoasa noastră țară! Vă invităm, așadar, la vernisajull expoziției, sâmbătä 07.09.2024, ora 16:30, în sala mare a Palatului Bethlen!”, au transmis reprezentanții Muzeului Castelul Corvinilor.

Expoziția va fi deschisă iubitorilor de frumos până pe 4 octombrie 2024.

Actualitate

Componenta socială, în atenția administrației din Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Luncoiu de Jos este o comună situată în nordul județului Hunedoara, în Țara Moților, care se întinde pe o suprafață de aproape 50 de kilometri pătrați. Cei peste 1.600 de oameni care trăiesc în comună locuiesc în cinci sate, fiind vorba despre Luncoiu de Jos, localitatea de reședință, și așezările aparținătoare Dudești, Luncoiu de Sus, Podele și Stejărel.

Școala a început fără probleme

Punctul central al lunii în curs a fost, fără îndoială, nu doar la Luncoiu de Jos, ci în întreaga țară, deschiderea noului an școlar. La Luncoiu de Jos în jur de 100 de copii au început cursurile într-o școală modernizată. “Pentru școala din centrul de comună am avut un proiect de modernizare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, în valoare de peste 8 milioane de lei. Acum avem spații dotate cu echipamente și materiale didactice moderne, de la bănci și scaune la videoproiectoare și table digitale.

Au fost achiziționate laptopuri și licențe informatice, s-au schimbat acoperișurile, ușile și geamurile, au fost refăcute tencuielile, s-a izolat termic clădirea, iar încălzirea se face cu centrală pe combustibil solid. Astfel, avem o școală modernă și bine pusă la punct. Copiii sunt viitorul comunității noastre iar noi, cei din administrație, împreună cu dascălii și familiile, suntem aici să îi sprijinim să descopere cunoștințe noi și să își dezvolte talentele. Împreună creăm un mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor noștri”, a declarat primarul reales al comunei hunedorene Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud.

Pentru comunitate

Reprezentanții administrației publice locale din Luncoiu de Jos vin în sprijinul locuitorilor comunei și cu alte aspecte ce privesc componenta socială a vieții de zi cu zi. „Continuăm operațiunile de cadastrare sistemică gratuită. În acest sens îi așteptăm la sediul primăriei pe beneficiari, respectiv pe cei cu proprietăți în sectorul 38 Stejărel și sectorul 55, Luncoiu de Jos, Podele și Luncoiu de Sus, din zona Colnic, să depună copii după cărțile de identitate, certificate de deces, în situația în care capul de gospodărie nu mai trăiește, titluri de proprietate sau moștenire și orice alte acte doveditoare. De asemenea, după 15 octombrie se vor putea depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței. La stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinței se va lua în calcul cuantumul pensiei pe luna august 2024. Venitul mediu lunar pentru acordarea ajutorului este de 1.386 de lei pe membru de familie sau de 2.053 de lei pentru persoanele singure”, a spus actualul și viitorul primar al comunei hunedorene Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud.

De suflet

Luncoienii nu puteau lipsi de la recentele Serbări Naționale de la Țebea, în anul în care se împlinesc două secole de la nașterea lui Avram Iancu, eroul din Țara Moților, fiind prezenți în număr mare, în frunte cu primarul Călin Dorin Dud. Pe lângă prezența la acest eveniment, primarul din Luncoiu de Jos ține o strânsă legătură și cu localitățile cu care este înfrățită localitatea pe care o administrează, un ultim exemplu fiind cel cu comuna Greblești, din Republica Moldova. „Suntem bucuroși să anunțăm că biblioteca noastră a fost îmbogățită cu o donație generoasă de cărți din seria „Biblioteca pentru toți”. Acest gest minunat a fost făcut de către domnul Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos din județul Hunedoara, cu care suntem înfrățiți. Aceste cărți vor aduce mai aproape de noi înțelepciunea și cultura, fiind un sprijin deosebit pentru toți iubitorii de lectură din comunitatea noastră. Le mulțumim din suflet pentru această contribuție valoroasă care va îmbogăți cunoștințele și sufletele noastre. Mulțumim, domnule Călin Dorin Dud pentru această dovadă de prietenie și solidaritate”, au transmis, pe pagina lor de socializare, cei de la Primăria Greblești.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Ploaie de goluri în Liga 5

Publicat

pe

Redactat de

În Liga 5 de fotbal Hunedoara s-au jucat meciurile etapei a doua. A fost o etapă cu multe goluri, respectiv 20, ceea ce înseamnă o medie de cinci reușite pe meci.

Trei echipe cu punctaj maxim

După această etapă sunt trei echipe cu punctaj maxim, departajarea fiind făcută de golaveraj. Pe primul loc, cu 6 puncte și golaveraj +17, Unirea DMO II. Liderul competiției a învins, acasă, la Ciula Mare, într-un derby de Țara Hațegului, pe Narcisa Sălaș, ultima clasată, fără puncte și golaveraj –9, cu 9-1, acesta fiind și scorul etapei. Pe locul al doilea, cu golaveraj +5, este Real Sântandrei, în urma victoriei, cu 5-2, obținută pe terenul celor de la Ponorul Vața, echipă care este pe locul al șaptelea, penultimul, fără puncte și cu un pasiv de goluri primite de -5. Cea de-a treia echipă cu punctaj maxim, dar golaveraj de doar +3 și care completează podiumul, este revenita în competiții ACS Certej. Echipa din Certej, în derby-ul echipelor revenite în competițiile oficiale, s-a impus, cu 2-1, pe terenul celor de la Măgura Pui, formație care, cu trei puncte, încheie prima jumătate a clasamentului. Runda a doua din Liga 5 de fotbal Hunedoara a adus și un rezultat de egalitate, scor 1-1, în confruntarea dintre Unirea General Berthelot și Zarandu Crișcior. Cele două combatante au obținut primele puncte din acest sezon și ocupă locurile cinci și șase, mai bine clasați fiind cei de la Berthelot, care au golaveraj -2, în vreme ce Crișciorul este la -9.

Derby-uri locale

Etapa a treia, care se va disputa la sfârșitul acestei săptămâni, aduce două derby-uri locale. Va fi, din nou, o confruntare între două echipe din Țara Hațegului. Liderul Unirea DMO II deplasându-se la tiza Unirea General Berthelot. Apoi, într-un derby al Țării Moților, Zarandu Crișcior va primi vizita celor de la Ponorul Vața. A doua clasată, Real Sântandrei, va juca, pe teren propriu, cu Măgura Pui, în vreme ce echipa de pe locul al treilea, ACS Certej, va juca, și ea, acasă, urmând a primi vizita celor de la Narcisa Sălaș.

Advertisement
Foto: Facebook Real Sântandrei
Citeste mai mult ...

Actualitate

Polițist local din Vulcan, cercetat pentru purtare abuzivă

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Municipiului Vulcan s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă

Poliția Municipiului Vulcan s-a sesizat din oficiu, în urma unor informații privind o posibilă infracțiune de purtare abuzivă, comisă pe raza localității, în noaptea de 17 septembrie a.c., în jurul orei 23:45.

Conform datelor verificării preliminare, fapta ar fost comisă în timpul unei intervenții în care polițiștii Biroului Ordine Publică Vulcan au acționat alături de agenți ai Poliției Locale Vulcan, pentru aplanarea unui conflict spontan între trei tineri, care s-au lovit reciproc, pe o stradă din municipiul Vulcan. Conflictul a fost aplanat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Cu ocazia intervenției, se pare că un polițist local ar fi utilizat forța într-un mod nejustificat, lovind un tânăr recalcitrant, care fusese deja încătușat. Tânărul a fost ulterior transportat la o unitate medicală, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

În acest caz, Poliția Municipiului Vulcan a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, cercetările fiind efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani. I.P.J. Hunedoara va colabora cu procurorii pentru a clarifica acest caz, în funcție de rezultatele anchetei, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Totodată, în regim de urgență, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern cu privire la modul de intervenție al polițiștilor, la fața locului.

Advertisement

I.P.J. HUNEDOARA reiterează angajamentul față de respectarea legii și a drepturilor cetățenilor și asigură opinia publică că orice abatere de la normele legale va fi sancționată ferm, în conformitate cu prevederile legale.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate