Connect with us
Data: 26/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

CURSĂ CU PERIPEŢII CA-N FILME. Taximetrist din Hunedoara, ameninţat cu un cuţit de doi clienţi

Publicat

pe

Prin clipe de groază a trecut un taximetrist de 43 de ani, din Hunedoara, azi noapte, după ce s-a trezit ameninţat cu un cuţit de doi clienţi pe care îi luase în maşină pentru a-i transporta spre zona Răcăştia din imediata apropiere a localităţii. Lama de cuţit rece, pe care a simţit-o în spate, la gât, i-a dat fiori de moarte taximetristului, care după ce a scăpat de cei doi indivizi a anunţat imediat poliţiştii, spunându-le tot coşmarul prin care a trecut.

Taximetristul a povestit că i-a luat pe cei doi clienţi din staţia aflată în zona Union din Hunedoara. Era cu puţin înainte de miezul nopţii când indivizii s-au urcat în maşină. I-au cerut taximetristului să-i ducă până la Răcăştia, doar că, în momentul în care au ajuns pe strada Furnalelor din oraş, cei doi i-au cerut taximetristului să oprească maşina pentru a-şi satisface nevoile fiziologice. Au coborât amândoi, iar când s-au întors unul dintre ei a urcat lângă şofer şi l-a prins după gât, spunându-i să le dea cheile taxi-ului, o Dacia Logan, şi banii pe care îi încasase până atunci. În acest timp, celălalt individ a deschis portiera maşinii, cea din dreptul taximetristului, l-a prins şi el de gât şi l-a înţepat cu un cuţit în ceafă, spunându-i şi acesta să le dea banii şi autoturismul.

taximetrist amenintat 2Apoi taximetristul a fost tras afară din maşină şi buzunărit de cei doi, care i-au luat pormoneul în care avea actele personale, 65 de lei şi i-au smuls şi staţia de emisie-recepţie, după care au demarat în trombă, abandonându-l pe taximetrist în mijlocul străzii. Nu au mers foarte mult, fiindcă cel care a condus autoturismul se afla în stare de ebrietate, iar după aproximativ 30 de metri, au intrat într-un stâlp de iluminat public, abandonând maşina şi fugind.

Poliţiştii au reuşit să îi prindă pe cei doi indivizi agresivi. Pe unul au pus mâna, azi noapte, la circa o jumătate de oră de la producerea incidentului, în timp ce celălalt a fost depistat în cursul zilei de astăzi.

Citiţi mai multe în ediţia tipărită de mâine.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Alina Eremia și The Motans – concert în fața unui public numeros, în prima seară a “Serbărilor Cetății” Deva

Publicat

pe

Redactat de

Un public numeros, format în mare parte din tineri, a participat, aseară, la concertul susținut de Alina Eremia și The Motans, la “Serbările Cetății”, de la Deva.

Tinerii prezenți în număr mare au ascultat și au fredonat piesele preferate, cântate de Alina Eremia și The Motans, unii dintre cei mai în vogă artiști ai momentului în România, iar cei prezenți la concert nu au ezitat să facă poze sau filmulețe cu telefoanele mobile.

„Serbările Cetății” continuă în această seară, când pe scenă vor urca și alți artiști, iar invitați speciali sunt Feli și Zdob și Zdub.

Mâine, în ultima zi a serbărilor, iubitorii de muzică populară sunt așteptați să se destindă cu cântecele mai multor îndrăgiți interpreți de folclor, spectacol ce va fi prezentat de colega noastră Ioana Popescu.

Serbările Cetății” sunt organizate de Primăria Municipiului Deva, Consiliul Local Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Advertisement

“Am petrecut o seară deosebită alături de deveni la Zilele Orașului Deva. M-am bucurat de faptul că am stat de vorbă cu localnicii, am făcut poze cu ei și cu copiii. Au urcat pe scenă artiști minunați: Art Adventure, The Story, Quas, Alina Eremia și The Motans. Le mulțumesc devenilor care au venit în număr mare (peste 7.000 de oameni) și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea noastră. Vă aștept și astăzi, și mâine să ne bucurăm împreună de un spectacol pe cinste!”, a transmis Florin -Nicolae Oancea, primarul municipiului Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Duelul Viorilor – Stradivarius versus Guarneri”, pe 3 iunie, în Sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Violoniștii Liviu Prunaru, cu vioara Stradivarius „Pachoud”, și Gabriel Croitoru, cu Guarneri del Gesu – „Catedrala”, pornesc în turneul național „Duelul Viorilor”, care va debuta pe data de 3 iunie 2024, la Deva, în Sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal”, de la ora 19:00. Iubitorii muzicii clasice sunt invitați la o seară memorabilă.

Cei doi violoniști, Liviu Prunaru și vioara Stradivarius ”Pachoud” și Gabriel Croitoru, cu Guarneri del Gesù ”Catedrala”, pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află, se vor duela, în luna iunie, pe scene din șase orașe din România (Deva -3 iunie, Sibiu – 4 iunie, Bistrița -5 iunie, Botoșani -7 iunie, Iași – 11 iunie, Caracal -12 iunie), dar și la Chișinău (8 iunie).

Al 12-lea duel

„Aceeaşi întrebare de peste un deceniu: Stradivarius sau Guarneri? Întrebare cu răspuns cunoscut, pentru că există un singur câştigător în fiecare an – publicul din oraşele în care ajunge Turneul Naţional ‘Duelul viorilor’, anul acesta la cea de-a 12-a ediţie”, se arată într-un comunicat.

În prima parte a concertului, cei doi violonişti vor prezenta publicului alternativ cele două opere de artă – viorile pe care cântă. În cea de a doua parte, cei doi artişti vor fi prezenţi pe scenă concomitent, spectatorii putând să savureze îmbinarea spectaculoasă a sunetelor celor două viori acompaniate de pian.

Advertisement

Liviu Prunaru – timp de 18 ani concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam şi Gabriel Croitoru – profesor universitar la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, solist concertist al Filarmonicilor din Cluj-Napoca şi Ploieşti vor prezenta un program ce va conţine piese de largă popularitate din literatura pentru vioară, printre care şi Concertul pentru două viori în re minor de Bach, opus celebru în care cele două viori pot fi ascultate simultan.


ITINERAR

3 iunie, ora 19:00 – Deva, Sala Pro Arte

4 iunie, ora 19:00 – Sibiu, Sala Thalia

5 iunie, ora 19:00 – Bistrița, Palatul Culturii

Advertisement

7 iunie, ora 19:00 – Botoșani, Sala Filarmonicii

8 iunie, ora 19:00 – Chișinău, Sala cu Orgă

11 iunie, ora 19:00 – Iași, Palatul Culturii

12 iunie, ora 19.00 – Caracal, Teatrul Naţional

 PROGRAM MUZICAL:

Advertisement

GABRIEL CROITORU – vioara Guarneri del Gesu “Catedrala”

Fritz Kreisler – Recitativ și Scherzo, în re minor, op. 6

Fritz Kreisler – Tambourin Chinois, în si bemol major, op. 3

Fritz Kreisler / Serghei Rachmaninov – Preghiera

Fritz Kreisler / Ede Poldini – Poupée valsante

Advertisement

LIVIU PRUNARU – vioara Stradivarius “Pachoud”

George Enescu – Lăutarul din Suita Impresii din copilărie, op. 28

Henri Vieuxtemps – Regrets din 3 Feuilles d’album, op. 40

Antonio Bazzini – Calabrese, op. 34, nr. 6

LIVIU PRUNARU

Advertisement

GABRIEL CROITORU

J.S. Bach – Dublu concert pentru două viori în re minor, BWV 1043

J. Halvorsen – Capriciu de concert pe teme norvegiene, în sol major, op.19

Citeste mai mult ...

Actualitate

“Bucurie în Mișcare”, în acest weekend, în Parcul Cetății din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Acțiuni sportive și distractive, în acest weekend, în Parcul Cetății din municipiul Deva. Iubitorii de mișcare în aer liber sunt așteptați, sâmbătă și duminică, în 25 și 26 mai, pentru a lua parte la o mulțime de jocuri și activități, în cadrul unei noi ediții a festivalului „Bucurie în mișcare”, eveniment coordonat local de Clubul „Evoluţii”, condus de Alexandra Marcu.

“Club Evoluţii” cu Alexandra Marcu, Asociația 11even și Kaufland România vă invită la festivalul “Bucurie în Mișcare” Deva! Nu avem bere și mâncare, avem doar distracție și mișcare! Demonstrații sportive, baschet, fotbal, jocuri tip exatlon, panou de cățărat, tenis de masă, ateliere și jocuri pentru copii, trageri la țintă tip airsoft, tragere cu arc cu ventuze, face painting și multe altele”, au transmis organizatorii.

„Bucurie în Mișcare” este un program care, de 12 ani, promovează sportul și mișcarea în comunicare. Festivalul își propune să aducă împreună copii și părinții, tineri care împărtășesc aceleași pasiuni, entități locale active în zona sportului și a mișcării, într-un proiect viu, extrem de ofertant și divers, pentru a-i inspira să își creeze oportunități de mișcare care să le aducă bucurie.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate