Connect with us
Data: 26/07/2024
.

Actualitate

De 20 de ani, „Unicul Căpitan” veghează Hunedoara din cer

Publicat

pe

Două decenii de la moartea lui Michael Klein

Fotbalistul simbol al Corvinului va fi omagiat mâine, în cadrul unui amplu eveniment ce va avea loc în municipiul de pe Cerna

Michael-KleinTimpul a trecut pe nesimţite, iar mâine se împlinesc 20 de ani de când fostul simbol şi căpitan al Corvinului Hunedoara, Michael Klein, a dispărut prematur la doar 33 de ani. Lumea nu l-a uitat, iar de atunci, în fiecare an, îl comemorează în faţa stadionului ce acum îi poartă numele, arena pe care „Mişa” a cunoscut atâtea satisfacţii.

Şi în 2013, tradiţia va fi respectată, mai ales că se împlineşte un număr rotund de ani, de când regretatul fotbalist a părăsit această lume. Oficialităţi, suporteri, oameni de rând vor fi mâine la bustul ridicat în memoria sa pentru a-i aduce, din nou, un veşnic omagiu.

Liderul „generaţiei de aur” hunedorene

Manifestările vor avea loc şi în faţa bustului regretatului fotbalist din Hunedoara

Manifestările vor avea loc şi în faţa bustului regretatului fotbalist din Hunedoara

Când spui fotbal în Hunedoara, spui Corvinul, când spui Corvinul, spui „Mişa Klein”, cel mai reprezentativ fotbalist pe care l-a dat oraşul de pe Cerna. A plecat repede din această lume, la doar 33 de ani, dar a lăsat în urmă o carieră impresionantă. A jucat la Corvinul timp de 15 ani, fiind căpitanul „generaţiei de aur” creată la Hunedoara de Mircea Lucescu în anii ’80. Toată lumea l-a cunoscut ca un jucător devotat şi dispus la orice sacrificiu pentru echipa sa. A fost un adevărat lider al Corvinului, cuvântul său fiind literă de lege în vestiarul hunedorean. Mircea Lucescu a încercat să-l convingă în dese rânduri să-l urmeze la Dinamo Bucureşti şi nu a reuşit decât în 1989, când Mişa se îndrepta spre vârsta de 30 de ani. Sub tricoul echipei bucureştene s-a încununat cu titlul de campion al României şi, de asemenea, a cucerit Cupa României. Cum era normal, în 1991 a urmat transferul în străinătate, Klein plecând la echipa germană din Bundesliga, Bayer Uerdingen. Din păcate, aici şi-a găsit sfârşitul, chiar pe teren, în 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei sale, din cauza unui infarct. Michael Klein este şi astăzi cel mai selecţionat hunedorean în echipa „Naţională” a României, având 90 de selecţii şi 5 goluri marcate. A debutat în septembrie 1981, ultimul meci jucându-l 10 ani mai târziu, în noiembrie 1991.

Eveniment pus la cale de suporteri

Advertisement

Şi în acest an, marele fotbalist va fi omagiat la Hunedoara, în faţa stadionului care îi poartă numele, în cadrul unor festivităţi organizate de autorităţile locale şi de suporteri. La ora 09:30 se va desfăşura un turneu de minifotbal între suporteri, la baza Eurosportcenter, iar apoi, la 12:30, fanii îşi vor da întâlnire în faţa fostului magazin Artima. La ora 12:45, se va pleca în marş spre statuia lui Michael Klein, festivitatea depunerii de coroane urmând să înceapă la 13:00. O jumătate de oră mai târziu, la hotelul Rusca va fi proiectat un film dedicat carierei marelui fotbalist, urmat de premierea lui Robert Cristian, desemnat de suporteri cel mai bun jucător al lui FC Hunedoara în turul campionatului. Va urma o nouă premiere, a echipelor învingătoare în turneul de minifotbal, iar ziua se va încheia la ora 20:00, odată cu lansarea a 20 de lampioane alb-albastre din faţa statuii lui Michael Klein.

[notification type=”standard”]

Michael Klein

Data şi locul naşterii: 10 octombrie 1959, Amnaş (Sibiu)
Cariera: Corvinul Hunedoara (1973 – 1989), Aurul Brad (1978-1979), Dinamo Bucureşti (1989-1991), Bayer Uerdingen (1991-1993)
A decedat la 2 februarie 1993 la Krefeld (Germania)
Are 90 de selecţii şi 5 goluri la „Naţională”, cu care a participat la Campionatul European din Franţa (1984) şi Campionatul Mondial din Italia (1990)

[/notification]

Advertisement

Actualitate

“Aqualand” Deva rămâne închis pentru public, până la finele lunii august

Publicat

pe

Redactat de

Complexul acvatic „Aqualand” Deva rămâne închis pentru public, până la sfârșitul lunii august 2024, au anunțat, vineri, reprezentanții administrației publice locale.

“Direcția Baze Agrement anunță prelungirea termenului lucrărilor de mentenanță, reparații și igienizare a Complexului Aqualand Deva. Din cauza lucrărilor complexe la instalațiile de alimentare cu apă caldă, baza de agrement se va redeschide la începutul lunii septembrie 2024. Aceste lucrări se efectuează pentru asigurarea unor condiții cât mai bune pentru clienții complexului acvatic”, se arată într-un comunicat transmis de Compartimentul de presă al Primăriei Municipiului Deva.

Sursa foto: Primăria Municipiului Deva

Reamintim că, „Aqualand” Deva a fost închis, începând cu data de 6 iulie 2024, pentru lucrări de reparații și igienizare. Inițial, s-a anunțat că activitatea complexului acvatic va fi sistată timp de trei săptămâni, termenul lucrărilor de mentenanță fiind prelungit.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Ministrul Sebastian Burduja, după verificările de la CEVJ: „Societatea trebuie să meargă mai departe şi minerii oneşti să beneficieze de o pâine”

Publicat

pe

Redactat de

Societatea Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) trebuie să meargă mai departe, astfel încât minerii oneşti să poată beneficia în continuare de o pâine, iar România să beneficieze în calendarul asumat de o sursă de energie sigură şi constantă, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ministerul Energiei a transmis, vineri, un comunicat cu privire la rezultatele verificărilor dispuse de conducerea ministerului la CEVJ.

O echipă de inspecție din cadrul Direcției Servicii Interne, Serviciul Inspecție, organ de control de la nivelul Ministerului Energiei, a desfășurat, în perioada 8 -12 iulie 2024, o misiune specifică la nivelul Societății Complexul Energetic Valea Jiului S.A.

Misiunea a vizat verificarea modului în care s-a realizat recrutarea/angajarea/ promovarea personalului, prezența/pontajul angajaților (inclusiv suspendări CIM, concedii medicale), respectiv alte drepturi de personal.

Concluzii principale rezultate în urma verificărilor

Advertisement

“În referire la activitatea de recrutare / selecție a personalului, a rezultat necesitatea intervenției asupra documentelor procedurale, în sensul completării acestora în vederea creșterii nivelul de transparență și al acurateții procesului de selecție. Cu privire la promovarea personalului, s-a desprins necesitatea completării documentelor procedurale cu prevederi concrete constând în algoritmi / etape de evoluție profesională fundamentate pe criterii de competență / studii / vechime în specialitate. Referitor la suspendarea raporturilor de muncă, a rezultat faptul că sunt angajați care au solicitat suspendarea CIM, de regulă anual și în special pe timpul verii, pentru rezolvarea unor probleme personale. Referitor la concedii medicale, a rezultat faptul că anumiți angajați au beneficiat/beneficiază de concedii medicale frecvente, pe diferite diagnostice. Se reține, de asemenea, faptul că, în unele cazuri suspendarea CIM reprezintă o alternativă a concediului medical suprapus concediului de odihnă planificat, pentru a se efectua deplasări în afara țării, în vederea obținerii de venituri suplimentare. Cu privire la pontaje, sporuri și alte drepturi de care beneficiază angajații societății, întrucât în urma verificărilor preliminare au rezultat suspiciuni privind săvârșirea de infracțiuni, se va transmite Raportul de inspecție către Ministerul Public, în vederea valorificării constatărilor și concluziilor din cuprinsul acestuia și al efectuării urmăririi penale cu privire la faptele sesizate. În considerarea aspectelor semnalate în presa locală și ca urmare a verificărilor preliminare desfășurate în legătură cu activitatea din data de 09.07.2024 a unui angajat al PRESTSERV Petroșani, echipa de inspecție a propus Consiliului de Administrație al SCEVJ SA / Directorului general, declanșarea procedurii de cercetare disciplinară”, se arată în comunicatul Ministerului Energiei.

Precizările oficialului de la Energie

Am atras atenția în nenumărate rânduri conducerii Societății Complexul Energetic Valea Jiului că, odată cu acordarea unei sume importante de la buget ca ajutor de stat, vine și o mare responsabilitate în gestionarea fondurilor publice guvernamentale. Mi-am pus la dispoziție — în mod public — numărul de telefon, cu ocazia vizitelor în Valea Jiului, solicitând minerilor să îmi sesizeze direct orice aspecte ilegale sau neconforme. Încă din prima zi a percheziției efectuate de DIICOT Hunedoara, am dispus trimiterea corpului de control care a constatat lucruri care nu fac cinste profesiei de miner. Cred că societatea trebuie să meargă mai departe, astfel încât minerii onești să poată beneficia în continuare de o pâine iar România să beneficieze în calendarul asumat de o sursă de energie sigură și constantă. Atât eu cât și colegii din minister ne oferim tot concursul față de organele de urmărire penală, în scopul aflării adevărului și al tragerii la răspundere penală, în mod exemplar, a persoanelor responsabile. România are nevoie de profesioniști în companiile de de stat, cu atât mai mult într-un sector confruntat cu provocările politicilor de tranziție energetică”, a declarat Sebastian Burduja.

În urma concluziilor rezultate, s-au dispus măsuri în sarcina structurilor de specialitate ale Ministerului Energiei, precum și Consiliului de Administrație al Societății Complexul Energetic Valea Jiului SA, ținând cont și de cercetările penale în curs.

Citiți și: Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEVJ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Plăcintele pădurenești – „vedete”, în acest weekend, la Poiana Răchițelii

Publicat

pe

Redactat de

Locuitorii județului Hunedoara și turiștii sunt invitați în Ținutul Pădurenilor, la Poiana Răchițelii, acolo unde, în acest weekend, se desfășoară o nouă ediție, a cincea, a „Festivalului Plăcintelor Pădurenești”. Cei prezenți vor putea savura cele mai gustoase plăcinte specifice acestei zone, preparate după rețete transmise din generație în generație.

Vestitele plăcinte pădurenești vor fi „vedetele” evenimentului, însă, cei prezenți vor avea parte de mai multe manifestări, între care și o nedeie, cu soliștii Puiu Codreanu și Andreea Chisăliță, o paradă a frumoaselor costume din Ținutul Pădurenilor, precum și concursuri demonstrative, de confecționat „tuturezi” și suflat în el sau de confecționat greblă pădurenească pentru adunatul fânului, de făcut „leașă de mesteacăn” și „pleu de puscat cu carbit” pentru alungarea urșilor. Nu vor lipsi muzica și voia bună, precum și alte bucate gustoase.

Festivalul Plăcintelor Pădurenești este o sărbătoare a tradiției și a gusturilor autentice din Țara Pădurenilor. Vino să te bucuri de o atmosferă rustică, muzică și dansuri populare, și să descoperi secretele bucătăriei locale. Gustă cea mai bună plăcintă pădurenească, pregătită cu ingrediente proaspete și rețete transmise din generație în generație. Fiecare mușcătură te va purta într-o călătorie culinară unică, ce îmbină savoarea autentică cu dragostea pentru tradiție. Nu rata ocazia de a trăi o experiență gastronomică de neuitat și de a savura cele mai delicioase plăcinte din inima pădurenilor! Nu uita, 27 și 28 iulie la cea de-a cincea ediție a Festivalului Plăcintelor Pădurenești”, transmit organizatorii evenimentului.

 

Sursa foto: Ținutul Pădurenilor, Cerbăl/Facebook
Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate