Connect with us
Data: 29/03/2024
.

Actualitate

Definitivat 2021- Rezultate finale: 67 la sută, rata de promovare a examenului, în județul Hunedoara

Publicat

pe

Rezultatele finale la examenul de Definitivat au fost publicate, astăzi, 28 iulie, de Ministerul Educației. În județul Hunedoara, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021), după soluționarea contestațiilor, este de 67 la sută, în ușoară creștere comparativ cu rezultatele inițiale – 66,05 la sută, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Un număr de 73 de dascăli hunedoreni au promovat și obținut definitivarea în învățământul preuniversitar (sesiunea 2021). Astfel, după reevaluarea celor 21 de lucrări pentru care au fost depuse contestații, 73 de candidați au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 72 de candidați”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media opt, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin opt pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune a examenului, în județul Hunedoara, au fost prezenți 118 de candidați (97,52 la sută dintre cei înscriși). Dintre aceștia, nouă candidați s-au retras. Astfel, din totalul celor 109 candidaţi cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor 73 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10 (72 la prima afișare). Dintre aceștia, 11 candidați au obținut note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 36 de candidați au primit note între 5 și 7,99 (contestațiile au generat modificări de note pentru un singur candidat). Cu note sub cinci au încheiat proba nouă candidați.

Advertisement

Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.
Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 28 iulie 2021, la ora 10:00, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat.
Anul trecut, rata de promovare a examenului de „Definitivat” a fost, în județul Hunedoara, 71,42 la sută.

Advertisement

Actualitate

Alexandru Raul Todoran, elevul genial din Orăștie, admis la Harvard

Publicat

pe

Redactat de

 

Alexandru Raul Todoran, elevul genial de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din municipiul Orăștie, a fost admis la cea mai prestigioasă universitate din lume, la Harvard.

Alexandru Raul Todoran va fi student la Harvard, cea mai veche și mai prestigioasă universitate din SUA.

Advertisement

Universitatea Harvard din SUA ocupă locul I în lume. Peste 150 de câștigători ai Premiului Nobel au fost asociați cu universitatea, în calitate de absolvenți, cercetători sau profesori. Alexandru este elevul liceului nostru de 8 ani și e fiul profesorului nostru, Daniel Todoran. Din primii ani de viață a studiat informatica cu prof. Daniel Popa, cel mai bun profesor de informatică din Vestul țării. Trebuie să ne înclinăm în fața tuturor profesorilor care, în timp, au urcat câte o treaptă a excelenței cu Alexandru. Luminița și Daniel Todoran, părinții lui Alexandru, sunt un exemplu al dedicației cu care și-au îndrumat copilul de la vârstele cele mai mici pe drumul către universitatea cea mai bună din lume”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie.

În același timp, Alexandru Raul Todoran a mai fost admis la alte două universități de prestigiu, la Ecole Polytechnique din Paris și la Caltech din SUA.

„Felicitări, Alexandru! Cu siguranță vei călători pe acest drum al științei către Harvard cu onoare și demnitate. Îți doresc prieteni apropiați și să aveți ca modele pe cei mai buni profesori din lume!”, i-a transmis prof. Adriana Chira, director al Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Advertisement

Un geniu al informaticii

Liceanul din Orăștie este cunoscut pentru performanțele sale în domeniul informaticii. Alexandru Raul Todoran are în palmares mai multe medalii de aur și de argint, obținute în urma participării la competiții naționale și internaționale, aflându-se, de mai mulți ani, în elita informaticii.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Imagini greu de privit pentru iubitorii de animale. Cățelușă lovită intenționat cu mașina – șoferul a fost reținut

Publicat

pe

Redactat de

Imagini greu de privit pentru orice iubitor de animale au fost publicate în mediul online. O cățelușă din rasa American Stafordshire Terrier a fost lovită cu mașina de un șofer. Întâmplarea a avut loc ieri, în localitatea Sântămărie Orlea, de lângă Hațeg. O cameră de supraveghere a surprins întreaga scenă. Bărbatul de la volan a fost reținut, pentru 24 de ore, de polițiștii de la Protecția Animalelor. 

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, publicate pe rețeaua de socializare, se vede cum mașina lovește cățelușa, iar apoi șoferul dă cu spatele, însă animalul reușește să scape.

Ce suflet să ai să faci așa ceva? Cine este animalul, până la urmă? Întâmplare astăzi, în jurul orei 17:00, în județul Hunedoara. În urma unei furtuni, s-a rupt poarta proprietății, iar Athena a ieșit din proprietate și a omorât găinile agresorului. Agresorul venind la proprietatea unde locuiește Athena a cerut despăgubiri 1.100 de lei. A fost despăgubit, proprietarul Athenei neștiind că agresorul a încercat să-i omoare cățelușa. A fost depusă plângere la Poliție”, este mesajul ce însoțește imaginile din mediul online.

În urma incidentului, cățelușa a suferit fractură și fisuri la șold, iar în următoarele săptămâni va trebui să stea imobilizată.

Advertisement

 

Polițiștii de la Protecția Animalelor s-au autosesizat

Polițiștii de la Protecția Animalelor s-au autosesizat în acest an, iar bărbatul ce se afla la volanul mașini a fost reținut, aseară, pentru 24 de ore. „În data de 28 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Sântămăria Orlea, a rănit cu intenție un câine din rasa American Stafordshire Terrier, (femelă, de 3 ani), lovindu-l cu autoturismul pe care îl conducea. În cursul serii trecute, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, cu propuneri corespunzătoare, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de rănire cu intenție a animalelor”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Advertisement

 

Sursa foto: Grupul Iubitorilor de Câini/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Program de vară la expozițiile Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva anunță faptul că începând cu data de 2 aprilie, intervalul orar pentru vizitarea expozițiilor din cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva se modifică odată cu trecerea la orarul de vară.

”Începând de marți, 2 aprilie 2024, intervalul orar în care expozițiile Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva sunt deschise publicului, se modifică, trecându-se la PROGRAMUL DE VARĂ! Astfel, muzeul se va putea vizita de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00, ultima intrare fiind la ora 17.30. Noul program este valabil pentru expozițiile muzeului existente la: Palatul Magna Curia Deva; Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad; Muzeul de Etnografie și Artă Populară Orăștie; Complexul Memorial Aurel Vlaicu. La Sarmizegetusa (Ulpia Traiana) (loc. Sarmizegetusa, com. Sarmizegetusa, str. Principală, nr. 1), programul este următorul: Muzeul de Arheologie – de luni până duminică inclusiv, între orele 9.00 – 17.00; Complexul de Monumente „In situ”- de luni până duminică inclusiv, între orele 8.00 – 20.00”, informează reprezentanții Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

FOTO: FACEBOOK MUZEUL CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate