Connect with us
Data: 02/12/2024
.

Actualitate

Deplasare la Baia Mare, pentru suporterii Corvinului, la manșa retur a finalei de promovare în Liga 2

Publicat

pe

Asociația Suporterilor Corviniști, organizează miercuri, deplasare la Baia Mare pentru fanii hunedoreni care vor să susțină echipa, în meciul retur contând pentru finala de promovare în Liga 2.

Partida retur, se va disputa miercuri, 8 iunie, cu începere de la ora 17.30, pe Stadionul Viorel Mateianu, din Baia Mare.

Costul deplasării va fi de 100 lei, dar Asociația suportă 60 % din costul deplasării tuturor suporterilor care vor face deplasarea cu autocarele la Baia Mare, fanii vor plăti doar 40 lei din costul deplasării. 

Fanii care doresc să fie alături de favoriți în Maramureș, se pot înscrie printr-un mesaj postat pe pagina de facebook a Asociației.

Potrivit lui Daniel Gheorghiță, membru în Asociația Suporterilor Corviniști, fanii vor avea la dispoziție un număr de 3 autocare care vor pleca spre Baia Mare, însoțite de aproximativ 20 mașini personale.

Advertisement

Potrivit acestuia, asociația suportă 60% din costul

În meciul tur disputat sâmbătă pe arena „Michael Klein” din Hunedoara, în fața unei asistențe de peste 10.000 spectatori, Corvinul a trecut la limită de Baia Mare, cu scorul de 2-1, cu un gol venit pe final, în minutul 89, reușit de Alexandru Mogoș.

Băimărenii au deschis scorul în minutul 12, prin autogolul brazilianului Jairo, Corvinul a revenit și a egalat pe tabela de marcaj, prin reușita lui Sergiu Arnăutu, venită în minutul 15.

Sursa -foto: Corvinul Hunedoara

Advertisement

Actualitate

S-au izbit cu mașina de un copac

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Hunedoara, este cercetat de polițiști după ce a fost implicat într-un eveniment rutier cu victime.

Evenimentul rutier a avut loc aseară, 01 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, pe un bulevard din municipiul Hunedoara.

Din primele verificări a reieșit că șoferul de 22 de ani nu ar fi adaptat viteza, ar fi pierdut controlul autoturismului, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat într-un copac.

În urma celor întâmplate a rezultat rănirea unui tânăr de 19 ani, pasager pe locul din dreapta-față al autoturismului.

Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii continuă verificările, în ambele cauze prezentate.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii au depistat în trafic, în cursul nopții trecute, în jurul orei 01:00, un bărbat de 44 de ani, bănuit că ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Conducătorul auto, domiciliat în orașul Simeria, a fost depistat în municipiul Deva, pe Calea Zarandului.

Acesta a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 44 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Parcul Național Retezat: Un colț de rai cu 80 de lacuri alpine și biodiversitate unică

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Național Retezat, situat în vestul Carpaților Meridionali, se întinde pe o vastă zonă montană, cu altitudini ce variază între 794 și 2509 metri (vârful Peleaga), acoperind aproape întreaga masivului Retezat-Godeanu și o porțiune din Munții Ţarcu. Această arie naturală protejată impresionează prin peisajul său variat și diversitatea formelor de relief, fiind un adevărat colț de rai pentru iubitorii naturii.

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale Parcului Național Retezat este prezența celor 80 de lacuri alpine de origine glaciară, dintre care 54 sunt lacuri permanente. Aceste lacuri reprezintă aproximativ 38% din totalul lacurilor glaciare din România, iar zona este cunoscută sub denumirea „Tărâmul cu Ochi Albaştri” datorită apei cristalline care le caracterizează.

Parcul se mândrește cu o combinație rară de habitate naturale, incluzând păduri de fag, molidișuri, pajiști alpine, mlaștini de turbă, lacuri și pâraie montane. De asemenea, o atracție specială o reprezintă populația de zâmbru (Pinus cembra L.), considerată cea mai reprezentativă din România. Acesta este un arbore conifer cu cinci ace și conuri care produc semințe comestibile, fiind un simbol al biodiversității locale.

Parcul Național Retezat este administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și face parte din rețeaua celor 22 de parcuri naționale și naturale din România, fiind un loc esențial pentru conservarea biodiversității și promovarea turismului sustenabil.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Citeste mai mult ...

Actualitate