Connect with us
Data: 08/11/2024
.

Actualitate

Deschiderea oficială a activităților școlare la Colegiul „Regina Maria” din Deva

Publicat

pe

Un eveniment deosebit pentru activitatea didactică din municipiul Deva, dar nu numai, a avut loc, joi dimineață, la Colegiul Național Pedagogic (CNP) „Regina Maria” din reședința de județ. La prestigioasa instituție de învățământ, trecută printr-un amplu proces de reabilitare, în corpul pentru clasele primare, s-au reluat, în mod oficial, cursurile.

Clădire sfințită

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale și județene și ai Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), dar și conducerea școlii, cadre didactice, părinți și elevi. Manifestarea a început cu o slujbă religioasă de sfințire a edificiului, iar apoi oficialitățile au rostit scurte alocuțiuni. “În urmă cu patru săptămâni s-a făcut recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare, modernizare a clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”, Școala Generală. Cele două clădiri – școala și sala de sport, au fost reabilitate și modernizate cu fonduri europene nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020 și cu bani de la bugetul local, derulat de către Primăria municipiului Deva, instituție căreia îi mulțumim pentru inițiativă”, a declarat prof. Gabriel Tripa, directorul CNP “Regina Maria” din Deva.

Investiție de peste două milioane de euro

Micii elevi vor studia într-o clădire modernizată, în săli de clase primitoare și dotate cu mobilier nou, table inteligente, videoproiectoare, dar și alte echipamente de ultimă generație. „Sunt foarte mândru că am reușit să obținem finanțare din fonduri europene nerambursabile și din bugetul local pentru acest proiect de aproape 2,3 milioane de euro. Am reușit să reabilităm complet clădirea școlii primare și pe cea a sălii de sport, să înlocuim în totalitate instalațiile vechi cu unele noi, să dotăm școala cu mobilier modern și echipamente IT de ultimă generație. Aceste investiții sunt dovada că administrația publică locală este dedicată asigurării unor standarde europene de învățământ în siguranță pentru copiii noștri. Până în 2024, vom reabilita toate unitățile de învățământ din Municipiul Deva, creșe, grădinițe, învățământ primar, gimnazial și liceal”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Condiții optime

Demisolul clădirii, un spațiu care nu era utilizabil, a fost complet reabilitat, iar elevii și dascălii au condiții optime pentru desfășurarea activității didactice. “Educația este singura metodă prin care putem face schimbări majore în societate. Investiția de la această prestigioasă școală arată că reprezentanții autorităților publice se preocupă de viitorul tinerelor generații. Îi felicit pe cei de la Primărie, dar și pe cei din conducerea școlii, care au dus la bun sfârșit un proiect deosebit, care va dăinui mult timp de acum înainte”, a declarat Călin Marian, prefectul județului Hunedoara.

Advertisement

Dotări masive

Printre principalele lucrări executate s-au numărat: lucrări de desfacere a unor pereţi interiori, de compartimentare interioară, înlocuirea pardoselilor/încălzire în pardoseală, lucrări de reparaţii la nivelul şarpantei, precum şi înlocuirea elementelor degradate, lucrări de instalaţii termice, electrice, sanitare, antiefracţie, dotări, utilaje și echipamente tehnologice, racordarea la reţeaua de canalizare pluvială; înlocuire/recondiţionare a tâmplăriei existente, etc., anvelopare termică a clădirii, lucrări de fonoizolare a interiorului sălii de sport, lucrări de refacere şi modernizare a instalaţiilor, inclusiv branşarea la reţelele de utilităţi, instalaţii de semnalizare în caz de incendiu, de detecţie şi semnalizare efracţii şi sistem TVCI; alarmare a personalului (sonerii), reţea de date şi CATV, alarmare la efracţie şi supraveghere video, instalaţie BMS (Building Management System) etc., refacerea în totalitate a pavimentului curţii şcolii în vederea colectării apelor pluviale, reamenajarea estetică şi funcţională a curţii interioare (realizarea de culoare de alergare pentru orele de educaţie fizică), reabilitarea împrejmuirii aferente; crearea zonelor verzi pentru relaxare (loc joacă, plantări arbuști), dotări (bănci, jardiniere, coşuri gunoi, cişmea), dotări cu mobilier (bănci și scaune reglabile, catedre, dulapuri, etajere, biblioteci etc.) și echipamente IT (computere, tablă interactivă, tablete, televizoare color LCD, copiatoare, videoproiectoare). “Este o investiție binevenită. De altfel, se știe că investițiile în educație și în copii sunt cele mai bune. Mă bucur că pot participa la acest eveniment și sunt convinsă că vor mai urma și altele în Deva, dar și în județ. Felicitări celor care s-au implicat în acest proiect”, a declarat prof. dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al IȘJ Hunedoara.

Advertisement

Actualitate

Siguranța elevilor în trafic, prioritate pentru polițiști: Patrule școlare pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara, prin Serviciul Rutier, a lansat o inițiativă de înființare a patrulelor școlare, care să contribuie la fluidizarea traficului și la siguranța elevilor în zonele aglomerate din apropierea școlilor. Acțiunea vine ca răspuns la creșterea traficului rutier în orele de vârf din apropierea unităților de învățământ, atunci când elevii și părinții se deplasează spre sau dinspre școală.

Proiectul este realizat în parteneriat cu unitățile școlare, autoritățile locale și comunitățile de părinți, având ca scop asigurarea unei protecții sporite pentru elevi, mai ales în momentele în care aceștia traversează drumurile publice din zonele școlare. Patrulele școlare sunt formate din câte șase elevi voluntari, coordonați de un profesor, și sunt instruite de polițiști rutieri să dirijeze traficul, să supravegheze traversarea pietonilor și să monitorizeze respectarea regulilor de circulație.

Prima patrulă școlară a început să funcționeze astăzi în proximitatea Școlii Generale „Mircea Sântimbreanu” din Brad, unde elevii voluntari și-au asumat rolul de a sprijini siguranța colegilor lor. Activitatea patrulelor este permanent supravegheată de polițiștii rutieri, oferindu-le acestora ocazia de a contribui la menținerea unui trafic rutier mai sigur pentru comunitate.

Pentru a deveni patrule școlare eficiente, elevii voluntari vor participa la cursuri de instruire susținute de polițiști, unde vor învăța să gestioneze situațiile de trafic și să devină un exemplu în respectarea regulilor rutiere. În paralel, vor fi desfășurate campanii de informare și distribuire de materiale educative în școli, menite să crească gradul de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la importanța siguranței în trafic.

Proiectul va fi extins treptat în tot județul Hunedoara, polițiștii rutieri propunându-și să facă din patrulele școlare un element permanent în apropierea instituțiilor de învățământ, asigurând astfel un mediu rutier mai sigur pentru toți elevii.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Anunt Vanzare Apartament BLOCUL NOU VICTORIA RESIDENCE DEVA,

Publicat

pe

Redactat de

Tip imobil: bloc de apartamente
Regim înălţime: P+7E+M
Nr. camere:2
Suprafaţă utilă: 62 mp
Suprafaţă construită: 62 mp
Compartimentare: decomandat
Confort: lux
Etaj: Etaj 2 / 7
An construcţie:2013
Structură rezistenţă:beton
PROPRIETAR, ofer spre vanzare apartament NOU cu 2 camere si balcon in BLOCUL NOU VICTORIA RESIDENCE DEVA, constructia fiind finalizata in 2013 cu izolatie exterioara de 10 cm si tencuiala decorativa BAUMIT, cu tamplarie din lemn triplu stratificat.
Locatie cu vedere la Cetate si la Casa de Cultura – fantana arteziana muzicala!
Apartamentul este proiectat si modificat pentru a beneficia de un nivel de confort inalt si diverse spatii inteligente de stocare/depozitare.
Imobilul dispune de parcare generoasa in fata blocului, lift Schindler performant, balcon, de o camara exterioara (langa usa de intrare a apartamentul in casa scarii) cu usa si cheie pe post de camara sau depozitare diverse.
Instalatie de incalzire cu calorifere , centrala proprie de apartament , termostat ambiental electric (reglarea temperaturii se poate face pe zile si ore pentru a face economii serioase in timpul in care locatarul nu este acasa), aer conditionat in living.
Podea: parchet din lemn masiv de salcam
Pereti: lavabil alb cu garnisa alba tavan
Usi interioare: din lemn stratificat de castan cu imbracari de spalet cu sticla alba si tablii in partea de jos
Ferestre: din lemn de stejar triplu stratificat cu geam tripan.
Usa de intrare: din lemn de stejar cu inchidere in 5 puncte.
Mobilat modern/clasic cu mobilier nou, neutilizat, suspendat fata de podea.
-> Dormitorul complet din lemn stratificat si lemn masiv: birou cu sertare si usi depozitare (acest BIROU NU este inclus in vanzare, se va ridica de la apartament), pat saltea 1800×2000 cu ladita si sertar depozitare, dulap cu 3 usi si sertare pentru haine.
-> Livingul este compus din:
–> zona de relaxare cu canapea si TV cu corp din STEJAR masiv
–> zona de depozitare un dulap tip dressing enorm cu usi culisante – una din ele cu oglinda – si sisteme de depozitare haine
–> zona office cu un birou din LEMN MASIV cu sertar (acest BIROU NU este inclus in vanzare, se va ridica de la apartament) cu aer conditionat functional.
–> zona de servire a mesei, livingul se imbina cu bucataria prin masa cu blatul din lemn de castan cu trecere intre acestea.
-> Bucataria cu blat DIN LEMN MASIV de castan si mobilier din pal melaminat cu cuva, plita electrica, cuptor electric, frigider.
 -> Baia: imensa cu cada noua cu hidromasaj pe colt, masina de spalat rufe, wc, bideu, cuva, partial pardoseala din lemn si restul faianta.
-> Balcon: vedere inspre centru spre Casa de Cultura – fantana arteziana muzicala
Vedere din bucatarie inspre Cetatea Devei
Imobilul este disponibil pentru vizitare la cerere.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Proiect internațional pentru protecția mediului în zonele miniere, lansat de Universitatea din Petroșani în parteneriat cu Universitatea din Bologna

Publicat

pe

Redactat de

În luna februarie, Universitatea din Petroșani lansează un proiect inovator de protejare a mediului în regiunile miniere, derulat în colaborare cu Universitatea din Bologna, Italia. Proiectul, care include și organizarea unei conferințe la Petroșani, urmărește atât stabilirea unei cooperări internaționale durabile, cât și dezvoltarea unor soluții viabile pentru provocările ecologice din Valea Jiului.

„Avem un parteneriat și un proiect cu o universitate din Bologna, tematica fiind orientată către mediul înconjurător din zonele miniere. Conferința pe care o organizăm la Petroșani ne va permite să ne cunoaștem partenerii italieni și să le prezentăm situația locală, dar și să beneficiem de experiența lor în proiecte similare. Ne propunem să atragem specialiști nu doar din mediul universitar, ci și din domeniul economic, astfel încât să identificăm soluții sustenabile pentru problemele de mediu din sectorul minier,” a declarat rectorul Universității din Petroșani, Prof. Univ. Dr. Ing. Radu Sorin Mihai.

Conferința reprezintă un prim pas în stabilirea unui schimb de expertiză între cele două universități, oferind o platformă de discuție amplă asupra impactului activităților miniere asupra mediului și oportunități de intervenție. „Este prima conferință de acest fel organizată la Petroșani. Chiar dacă am mai avut mese rotunde pe această temă, colaborarea cu specialiști din Italia va aduce o perspectivă valoroasă,” a adăugat rectorul.

Prin acest proiect, Universitatea din Petroșani își reafirmă angajamentul de a susține inițiativele internaționale de mediu, deschizând noi direcții de colaborare academică și economică, în sprijinul dezvoltării durabile a regiunilor miniere din România.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate