Connect with us
Data: 01/12/2024
.

Actualitate

Deva: Au fost aprobate criteriile de repartizare a locuințelor sociale – pentru anul 2024

Publicat

pe

Consiliul Local Deva a aprobat, joi, 27 iulie 2023, noile criterii de stabilire a ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și de repartizare a locuințelor din fondul locativ aflat în proprietatea statului și a municipiului Deva, administrat de Direcția de Asistență Socială Deva – valabile pentru anul 2024.

Principala noutate vizează dosarele care NU au fost actualizate în ultimii 3 ani, consecutiv. Acestea vor fi considerate clasate, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 331/2023.

De asemenea, în cazul solicitanților de locuințe sociale care NU își achită obligațiile fiscale la bugetul local, punctajul rezultat în urma evaluării dosarului de locuință se micșorează cu 10 puncte dacă titularul cererii sau soțul/soția/concubinul/concubina/copiii majori ai acestuia au datorii la bugetul local.

Criteriile de ierahizare a dosarelor de locuință, stabilite prin punctaj, au în vedere: situația locativă și civilă a solicitanților, starea de sănătate a acestora, vechimea cererii, venitul realizat, nivelul studiilor, precum și situațiile locative sau sociale deosebite.

Prin EXCEPȚIE, criteriile de acces la locuințe sociale precum și criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj NU se aplică în cazul persoanelor adulte cu dizabilități care au domiciliul în municipiul Deva și sunt transferate din mediul rezidențial în comunitate sau se află în risc de instituționalizare. Acestea vor fi plasate pe prima poziție a listei de priorități, conform prevederilor art. 19 lit. h) din Legea nr. 7/2023 care reglementează cadrul general pentru realizarea reformei sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități.

IMPORTANT! În lista cu ordinea de prioritate pentru anul 2024 vor fi incluse doar dosarele complete și care vor fi actualizate până la data de 31 octombrie 2023. Dosarele depuse după această dată vor fi analizate anul viitor, odată cu întocmirea listei cu ordinea de prioritate pentru anul 2025.

Advertisement

Potrivit legii, au ACCES la o locuință socială în municipiul Deva:

– persoane majore, care au domiciliul stabil, reședința sau cartea de identitate provizorie în municipiul Deva

– persoane/familii care nu dețin și nu au deținut în proprietate o locuință; nu au înstrăinat o locuință după 1 ianuarie 1990; nu au beneficiat de sprijinul statului în credite și execuție pentru realizarea unei locuințe; nu dețin, în calitate de chiriași, o altă locuință din fondul locativ de stat

– persoane/familii cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe economie

DE REȚINUT! Toți solicitanții de locuințe sociale aflați în evidența Direcției de Asistență Socială Deva vor fi NOTIFICAȚI, în luna august 2023, cu privire la documentele de actualizare a dosarelor de locuință.

Advertisement

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.380, 0737.036.002 sau 0254.218.030 / Tasta 3 (Biroul Fond Locativ – Locuințe sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

În prezent, Direcția de Asistență Socială Deva administrează un număr de peste 650 de locuințe sociale și camere de cămin, aflate în 17 imobile.

Sursa: Direcția de Asistență Socială Deva

Actualitate

Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara, după ce a votat: ”Am votat pentru un Parlament puternic, capabil să formeze un Guvern pe măsură”

Publicat

pe

Redactat de

În contextul alegerilor parlamentare din acest an, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a transmis un mesaj plin de speranță și responsabilitate.
Acesta a subliniat importanța unui Parlament puternic și a unui Guvern eficient, capabile să răspundă nevoilor și așteptărilor cetățenilor.
”La mulți ani, România! La mulți ani, români! Astăzi am votat pentru un Parlament puternic, capabil să formeze un Guvern pe măsură!
Parlamentul este locul unde se fac legile și unde se decide soarta poporului român. Acest for nu trebuie să fie tratat ca un maidan, așa cum s-a întâmplat, ci să reflecte valorile noastre europene și să demonstreze că înțelegem corect ce înseamnă libertatea.
Sper ca Parlamentul pe care l-am votat astăzi să îi respecte pe toți românii și să lucreze cu responsabilitate pentru binele țării!”, a transmis Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Proces electoral în siguranță: Măsurile MAI pentru județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat, pe timpul nopții, măsurile de protecție pentru cele 524 de secții de votare, constituite la nivelul județului Hunedoara, le-au predat, în această dimineață, președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, cu sigiliile intacte.

În ultimele 24 de ore, au fost primite 2 sesizări privind posibile incidente electorale, referitoare la continuarea propagandei electorale, acestea fiind în curs de verificare.

Pentru astăzi, la nivelul județului au fost luate măsuri pentru ca procesul de votare să se desfășoare fără probleme din punct de vedere al ordinii publice, așa cum și pe timpul campaniei electorale, datorită mobilizării efectivelor implicate, a fost menținut un climat normal de legalitate și siguranță publică.

La nivelul județului Hunedoara sunt mobilizați aproximativ 1.300 de polițiști, jandarmi, pompieri și lucrători din alte structuri, dintre care peste 1.000 asigură protecția secțiilor de vot.

Efectivele MAI vor acționa cu imparțialitate și respectarea cu strictețe a normelor legale în îndeplinirea misiunilor de astăzi, mai ales, în ceea ce privește verificările privind posibilele incidente electorale, indiferent de persoanele implicate.

Permiteți-mi să reamintesc o serie de contravenții și infracțiuni electorale:
• Persoana care votează fără a avea acest drept, de două sau mai multe ori prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.
• Aceeași pedeapsă este prevăzută și pentru cetățeanul care utilizează un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals.
• Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.
• Nu intră în categoria bunurilor interzise, bunurile cu valoare simbolică, inscripționate cu însemnele unei formațiuni politice.
• Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
• Violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepsește cu amendă, dar dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.
• Persoana care refuză să se conformeze dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot și în împrejurimi poate primi o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.
• Continuarea propagandei electorale, inclusiv pe rețelele de socializare, precum și sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se sancționează cu amendă de la 4.500 la 10.000 de lei.

Advertisement

Atragem atenția asupra Deciziei BEC nr. 23D din 19.09.2024 care prevede că fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă.
Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România, care în ziua votării se află în țară, pot vota în baza unuia dintre următoarele documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.
Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Hunedoara vine în sprijinul cetățenilor români care nu dețin documente de identitate valabile, asigurând program cu publicul până la ora 21.00. Același lucru este valabil și pentru celelalte servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor de pe raza județului.
La alegerile de astăzi, au dreptul să voteze cetățenii români care au peste 18 ani, precum și cei care, astăzi, împlinesc această vârstă.

Pe parcursul acestei zile, vom susține periodic declarații de presă cu privire la aspectele de interes referitoare la misiunile structurilor MAI în contextul procesului electoral.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE HUNEDOARA

FOTO: ARHIVĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Alegeri parlamentare 2024| 6,59 la sută, prezența la vot în județul Hunedoara, la ora 10:00

Publicat

pe

Redactat de

În județul Hunedoara, până la ora 10:00, la urne s-au prezentat 23.947 de alegători, din totalul celor 363.470 de persoane înscrise pe liste, ceea ce reprezintă un procent de 6,59 la sută.

Pe listele permanente au votat 21.006 de persoane, pe cele suplimentare 2.853 de persoane, iar cu urna mobilă 88, potrivit informațiilor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Procesul electoral se desfășoară în cele 524 de secții de votare, amenajate pe teritoriul județului.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate